bodo
21-04-2004, 11:06
Potrzebuje informacji na temat tego auta , rok 92 3ooo cm , automat , GAZ , dosłownie wszystko 1 kto takiego miał i czy warto cos takiego nabyć !?
|
Zobacz pełną wersję : ford Taurus bodo 21-04-2004, 11:06 Potrzebuje informacji na temat tego auta , rok 92 3ooo cm , automat , GAZ , dosłownie wszystko 1 kto takiego miał i czy warto cos takiego nabyć !? MarekPultusk 06-06-2007, 14:28 Witam. Mam Taurusa tylkoz 97 roku i jest to niezłe auto. Młodsze modele się troszkę różnią aczkolwiek jest do nich trochę wiecej cześci zamiennych. Mój znajomy takim jeżdzi dokłądnie z tego roku o który pytasz i wcale nie narzeka. Ostanio nawet wybrał się nim do Londynu. Jeśli mam być szczery to są to dobre auta zależy też w jakim stanie go kupisz. Szrota nie polecam bo jeśli takiego kupisz to poczujesz siłe swoich pieniędzy i oczywiście uważaj jak kupujesz takie auto to na skrznię biegów, Ja już swoją raz remontowałem i nie polecam regeneracji automatycznej skrzyni. NIEMA U NAS FACHOWCóW!!!!!!!! Yony 06-06-2007, 15:46 Nie ten dział trochę ale: http://www.fordtaurus.yoyo.pl/index.php To raz. Dwa, to niech jakiś fachowiec sprawdzi, na ilu wtyczkach jest elektronika skrzyni. Jak na dwóch to zapomnij. Pierwsza seria AXODE jest koszmarnie droga w naprawie a używek nie ma na rynku. rz 06-06-2007, 16:53 witam, z tego co widze to chodzi Ci o ten posredni model. u mnie w rodzinie mielismy zdaje sie pierwsza generacje z 1989r i powiem ze spisywal sie wysmienicie. 3.0 V6 automat. ze skrzynia nie mielismy zadnych klopotow, doslownie zadnych a autko kupilismy 2 letnie sciagane z australii. jezdzilismy nim zdaje sie 12 lat i wiekszycha awarii nie zanotowalem. pod koniec padla zdaje sie pompa wody i cos tam jeszcze a skrzynia do konca jak zyletka :) przez ten czas pozarlo mu troche progi ktore trzeba bylo zrobic. poza tym duze, wygodne autko. z wyposazenia to mialismy takie minimum, tzn elektryka lusterek i klima. spalanie bylo spore, z tego co pamietam to ok 14l/100km. jak mu sie dalo w gaz to silniczek slicznie mruczal jak masz jeszcze jakies pytania to pisz, jesli cos bede wiedzial to pomoge pzdr rz chevidan 06-06-2007, 20:30 no tak,pewnie zdenerwuje taurusowiczów ale ja mam same złe skojarzenia jeżeli chodzi o taurusa(najgorsza jest pierwsza generacja z chyba 2.5l rzędówką).osobiście nie miałem takowego ale koledzy się takimi bujali(od warsztatu do warsztatu przez stację benzynową).trafiały się też u mnie w warsztacie takowe,i tak problemy ze skrzynkami z przegrzewaniem silnika wycieki oleju z każdego miejsca z którego może lecieć,drogie piasty do przodu, przeguby,amosie.w nowszych modelach trochę lepiej ale też nie ma rewelacji za to np. idjotycznie rozwiązanie pompy wspomagania z plastikowym kółkiem pasowym które lubi pęknąć(tego się nie da opisać to trzeba zobaczyć).mam nadzieję że poprostu tylko z takimi trupami się spotkałem a autko jest całkiem całkiem.fakt że taurus jest bardzo wygodnym autem,osobiście jednak się zraziłem. |