Zobacz pełną wersję : Już jest!
W piątek odebrałem swojego czerwonego Fusionka.
Oczywiście nie obyło się bez problemów - w zeszłym tygodniu telefon, że samochodzik będzie we wtorek do odbioru. No to urlop wziąłem (kolejka do rejestracji to min. 3h) i we wtorek się pojawiłem.
Oczywiście zastałem jedynie papiery wozu (jak kilka osób opisywało). Sprawa została rozegrana szybko - ja teraz jadę zarejestrować samochód, a pan diler niech się zastanawia co ma zrobić (na umowie termin odbioru kwiecień).
Jak wróciłem z blachami to diler stwierdził, że jak nie będzie do piątku samochodu, to dostaję zastępczy.
Ale oto w piątek telefon - JEST SAMOCHÓD! (i był tym razem)
Pierwsze wrażenia po 200km:
- wbrew obawom, nawet ładnie się zbiera do jazdy (silnik 1.4benz),
- wbrew opiniom fotele (po ustawieniu) nawet wygodne,
- lusterko wsteczne pomimo wrażenia malutkiego, obejmuje tylną szybę,
- te wycieraczki przednie są wieeeeelkie!,
- ta wycieraczka z tyłu jest maaaalutka,
- bola mnie ręce od trzymania na kierownicy - może źle ustawiłem, może źle trzymam. Nie wiem. Jeszcze powalczę.
Teraz w tygodniu muszę jeszcze podjechać do dilera, bo się w typie radia sypnęli i nie to zamontowali.
Ogólnie cholernie się cieszę z zakupu. :)
Co się tyczy kierownicy to tez mialem taki problem.
Trzeba poprostu ja troszeczke nizej opuscic. Teraz zadnych problemow :)
A siedzenia wysmienite.
Po 400 km jazdy nonstop (z wlaczona klima) wychodze z samochodu i nic nie boli :) Wnioskuje wiec ze fotele raczej dobre.
Dla mnie jednak 1.4 to chyba za malo, ale staralem sie nie jezdzic wiecej niz 4k oborotow/minute - moze dlatego.
Praktycznie mówiąc to przyśpieszenie jakie ma, mi wystarcza (starałem się jeździć na ok. 3k-4k obrotów).
Dzisiaj żona nim jeździła i sobie chwaliła samochodzik ;)
Ja dopiero odebralem dzis chociaz mialem odebrac wczoraj. Samochod swietny tylko humor popsul mi dealer. NIGDY NIE ODWIEDZAJCIE RES MOTORS W RZESZOWIE. Chamskie zachowanie sprzedajacego a nawet szefa. Na przeglady na pewno tam nie bede jezdzil.
No to moze teraz troche o wrazeniach. Zrobilem dopiero 100 km. Bardzo przyjemnie sie jezdzi, ladnie pokonuje zakrety. Fotele wygodne chociaz mam 201 cm wzrostu :) Zmiescila sie za mna bez najmniejszych problemow siostra ktorama 170 cm. Pozniej ja siadlem sobie z tylu przy ustawieniu mojego fotela i z radoscia musze przyznac ze moglbym jechac nawet z tylu chociaz to nie to samo co za kierownica :) Jedyne co mi przeszkadzalo to zapach nowosci. Glowa mnie bolala. Trzeba to dobrze wywietrzyc. Pytanie: ile litrow paliwa oznacza jedna kreska na wskazniku zuzycia? Przejechalem 90 km od tankowania do pelna i jeszcze zadna nie znikla. Ile kosztuja gumowe dywaniki? Na razie sa z materialu ale na zime trzeba bedzie kupic
P.S. Mojemu labradorowi w bagazniku tez sie podobalo :) Pies nie gorszy od czlowieka. Tez trzeba go bylo przewiezc :D
Pytanie: ile litrow paliwa oznacza jedna kreska na wskazniku zuzycia? Przejechalem 90 km od tankowania do pelna i jeszcze zadna nie znikla. Ile kosztuja gumowe dywaniki
Jednak kreska u mnie to około 75-85 km w jeżdzie mieszanej i około 90 na trasie. Dywaniki to wydatej rzędu 190 zł. Miłego uzytkowania !!! Pozdrawiam
Ja tez robiłem zakupy w RES MOTORS ale mam pozytywne wspomnienia. Diler miły, tylko tydzień spóź :lol: nienia. Pewnie wszystko zależy na jakiego dilera się trafi. Ja miałem szczęście.
Wskaznik paliwa nie jest liniowy :) Na poczatku to rzeczywiście 1 kreska to 70-80 km, ale te poniżej połowy baku to juz jakies 50 km.
Co do dywaników gumowych to w Fordzie kosztuja 174 (para tylko na przód), natomiast jak poszukasz na np. allegro to znajdziesz za 50-60 zł komplet na przód i tył.
A czy ktos wie z jakiego samochodu dywaniki pasuja do FFusiona. W hipermarketach nie ma, na allegro tez pytalem tych co sprzedaja ale nie maja. A u dilerow sa troche drogie.
MF
Ja znalazłem dywaniki na stonie http://www.adaszo.pl, co prawda jeszcze ich nie kupiłem ale właściciel tej strony twierdzi że pasują one do Fusiona.
Pozdrawiam
Właśnie dzis odebrałem - Oyster Silver, 1.6 FX Gold :) Jest cool! :)
Pozdrawiam
Nimril (teraz już pełnoprawny użytkownik tego forum)
gratuluję :)
ja odbieram prawdopodobnie w piątek lub w przyszłym tygodniu
nie mogę się doczekać
też oyster silver
pozdrawiam
Małgosia
Podkowka 12-05-2004, 08:53 Ja dzisiaj jade po czerwoniutkiego FF. Już się nie mogę doczekać. :razz:
"Właśnie dzis odebrałem - Oyster Silver, 1.6 FX Gold Jest cool! "
Nimril mam do Ciebie pytanko - ile czekałeś na samochodzik?
Czekałem od początku marca, podobno była szansa, że będzie w połowie kwietnia, ale wyszło jak wyszło ... teraz już jest i mogę powiedzieć, że warto było czekać :)
Może teraz pójdzie trochę szybciej, kiedy te z kratkami już poszły ...
powodzenia
Ile wcześnie dają znać o odbiorze?
To zależy od dealera. Ale zazwyczaj jest to około tydzień - tzn. wtedy są w stanie wystawić fakturę i wręczyć tobie wszystkie dokumnety potrzebne do rejestracji i ubezpieczenia. Jak chodzi o sam odbiór to ja się dowiedziałem dwa dni wcześniej.
Pozdrawiam
U mnie to było 5 dni przed odbiorem...
Minęło dokładnie 3 miesiące od daty zamówienia i właśnie odebrałem telefon od dealera: JEST :)
Dziś jadę załatwiać formalności i Go sobie obejrzeć. FF FXSilver 1.4 Deep Navy.
Pozdrawiam
Robbo
Witam.
Nareszcie mogę obwieścić, że już odebrałem.
Gratulacje :)
życzę przyjemnej jazdy i żadnych usterek
ja z mojego jestem bardzo zadowolona, miłość kwitnie :lol:
marcin_kat 13-06-2004, 16:12 Witam Serdecznie!
Chyba czas żebym się z Wami przywitał....
W lipcu odbieram nowiutkiego FX Gold-a i zarazem wstępuje do klubu granatowych.
Jestem już po tygodniowym przeglądzie forum i już Was troche poznałem.
Trochę spostrzeżeń już mi pomogło w lepszej ocenie autka.
Autko odbieram z Katowickiego Multeximu.. więc chętnie posłucham uwag na temat właśnie tego dilera...
Pozdrawiam Wszystkich Użytkowników Fusiona...!
Szerokiej drogi..
Marcin
slawek400 15-06-2004, 16:06 Ja miałem więcej szczęścia. Zamówiłem swoje cudo 11 maja, a już 9 czerwca odebrałem je z salonu. Dealer sprawił się nad wyraz dobrze. Żona i ja jesteśmy bardzo zadowoleni z jazdy. Wad na razie nie widać i nie słychać :D
Witam wszystkich Forumowiczów!
Nadszedł czas żeby się przywitać. Uczestnikiem forum jestem od ok. 2 miesięcy (biernym), jednakże z pierwszym postem postanowiłem poczekać aż stanę się fizycznym posiadaczem pojazdu spod marki Ford. Ta chwila nastąpiła w zeszłym tygodniu - odebrałem swojego Forda Fusion 1.4 FX Gold - Oyster Silver. Jest piękny!!!
Autko odebrałem wprawdzie z tygodniowym opóźnieniem, ale mogło być gorzej (sądząc po waszych doświadczeniach), a poza tym dostałem pierwszy przegląd za darmo, także nie mam co narzekać.
Jak do tej pory przejechałem 200 km i muszę powiedzieć, że jak na razie wrażenia są bardzo pozytywne (jest wprawdzie kilka rzeczy które mnie drażnią, ale autko musi się dotrzeć a i ja muszę się do pewnych rzeczy przyzwyczaić :) Teraz z niepokojem czekam tylko jakie będzie spalanie.
Pozdrawiam
Lolek
NIGDY NIE ODWIEDZAJCIE RES MOTORS W RZESZOWIE
Ja nie narzekam, chociaż nigdy tam nie byłem :grin: . Kupiłem tam Fiestę. Przyjechała (na lawecie) do Warszawy pod sam dom.
Dostałem gratis radio, lakier metalic, no i "dywaniki i chlapacze"
marcin_kat 22-07-2004, 10:55 Witajcie!
Chciałem sie pochwalić, że wczoraj wieczorem odebrałem swojego oczekiwanego Fordzika.
Fusion jest koloru Deep Navy w wersji FX Gold i z silnikiem 1.4.
Obsługa katowickiego Multeximu pierwsza klasa.
Nie obyło się jednak bez usterek.... zauważyłem przy oględzinach mocne rysy na progu drzwi kierowcy tak jakby ktoś ostrymi butami mocno przejechał...
Zgłosiłem to i multexim zobowiązał się to naprawić w ciągu 7dni na własny koszt. Reszta bez zarzutu i daje im duże 5.
Pierwsze tankowanie już też za mną... ale tylko za 50zł... :) (sami wiecie jak to jest po zakupie) :wink:
Teraz czeka mnie jego przyjemne użytkowanie... 8)
Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i do przeczytania.... 8)
Zadowolony Marcin
|