Zobacz pełną wersję : Co wybrać ?

studi
13-06-2004, 22:11
Witam wszystkich,

Noszę się właśnie z zamiarem kupna samochodu i chciałbym zebrać trochę opinii na temat interesujących mnie modeli samochodu/silnika, dodam, że dysponuje budżetem 55-58k (proszę nie uwzględniać wyposażenia dodatkowego jak poduszki, relingi, rodzaj radia itp.)

A oto lista modeli do wyboru:

FIESTA 1.25 75KM (benzyna)
FIESTA 1.4 TDCi 68KM (diesel)
FUSION 1.6 100KM (benzyna)
FUSION 1.4 TDCi 68KM (diesel)
FOCUS 1.4 75KM (benzyna)
FOCUS 1.6 100KM (benzyna)

Dodam, że głównie będę jeździł po mieście (85-90%).

Proszę o informacje na temat jak się zachowuje dany model, jaka jest jego elastyczność, czy wystarczająca moc do masy samochodu itp. opinie. Proszę również o informacje o warszawskich dealerach Forda - podejście do klienta, kompetencje obsługi, możliwość negocjacji ceny, obsługa w ASO, kompetencje ASO. (proszę o ocenę ASO ponieważ niestety nie otwiera się stronka z rankingiem ASO)

Pzy
13-06-2004, 22:48
Odpowiedzią na dużą część Twoich pytań jest magiczna funkcja Search... :)

Jacek
13-06-2004, 23:40
Ze wszystkich wymienionych aut, nie polecam jedynie Focusa 1,4. Jest po prostu za slaby.
Jezeli nie potrzebujesz wiecej miejsca (nie zabierasz wiecej niz 1-2 osob) to ja polecam Fieste 1,4 TDCi. Jezdzilem - silniczek jest suuper. Oszczedny i dosc dynamiczny (o dziwo). Oczywiscie bardzo elastyczny.
Jesli chcesz jednak autko wieksze, lepiej wyposazone i sprawdzone - bierz Focusa 1,6.

Jacek
14-06-2004, 00:05
Aha, Fiesta 1,25 jest tez warta uwagi - jezeli nie jezdzisz duzo, to moze sie okazac, ze bedzie taniej kupic wlasnie ja a nie diesla. A silniczek jest tez godny polecenia.

Maczuga
14-06-2004, 03:22
potwierdzam ww. opinię w całej rozciągłości, jeżeli nie będziesz jeżdzić autem dłużej jak 5 lat bądź przekroczyć 100 tyś.km nie zawracaj sobie głowy dieslem

studi
14-06-2004, 09:08
Odpowiedzią na dużą część Twoich pytań jest magiczna funkcja Search... :)

Rozumiem twoją irytacje, sam na innych forach czasami ludzi "zjadę" ale przeczytałem cały wątek FIESTA oraz FUSION i znalazłem niewiele interesujących mnie informacji. (no może poza tekstem jak to AutoPlaza traktuje swoich klientów)

Reszcie dziękuję za opinię i proszę o więcej.

Pzy
14-06-2004, 09:37
To nie irytacja, to rada "praktyczna" :)

Ale jakbyś dobrze poszukał to np. opinie o Focusie 1. 4 vis 1.6 były wyrażone tutaj... (http://forum.fordclubpolska.org/viewtopic.php?t=1860)
Z kolei wrażenia z jazdy różnymi modelami Fusiona znajdują się m.in. tutaj... (http://forum.fordclubpolska.org/viewtopic.php?t=334)

fordzik3
12-11-2004, 17:59
Dodaj do tej listy jeszcze jakiegoś Scorpionka:)))