Zobacz pełną wersję : [Galaxy 2000-2006] Brak kierunkowskazów dlaczego ?


lechu123
22-11-2013, 17:47
Witam mam problem z prawą stroną kierunkowskazów,działają jak chcą
przy włączeniu podczas jazdy i postoju takie same objawy chwilę działają potem nie działają i tak w kółko,po włączeniu awaryjnych to samo.Podczas zamykania,otwierania z pilota i kluczyka nie działa ta strona.Wszystkie żarówki są ok.Proszę o wskazówki jak to rozwiązać dzięki.

Stefano
24-11-2013, 14:07
Masz problem z modułem komfortu, ciężki w naprawie, albo brak kontaktu na tych małych bezpieczbukach z lewej strony. Nie pamiętam który to dokładnie bezpiecznik, ale gdzieś 3, 4-ty od góry.
Pozdr.

lechu123
25-11-2013, 20:29
A gdzie znajduje się ten moduł komfortu

wojtekn
25-11-2013, 21:37
Tam gdzie bezpieczniki, pod kierownicą po lewj str. ;)

lechu123
26-11-2013, 20:08
Na bezpiecznikach wszystko ok .Sprawdziłem dziś czy jest tam ten moduł komfortu ,ale nic nie widzę oprócz skrzynki z bezpiecznikami -(odkręciłem wszystkie osłony pod kierownicą). Czy ktoś mógłby mi opisać dokładniej gdzie on jest i jak wygląda -(wdzięczny bym był za zdjęcia).
Dodam że mam wersje GHIA i znią mam problem.

rodxynek
26-11-2013, 21:14
Moduł komfortu znajduje się wewnątrz skrzynki bezpiecznikowej - jest tam parę scalaków, przekaźników i innego ustrojstwa. I między innymi przekaźnik od kierunków.

wojtekn
26-11-2013, 21:45
Dodam że mam wersje GHIA i znią mam problem.

Ghia to rodzaj wyposażenia, w tym przypadku czyli gdzie ona się znajduję itd. nie ma znaczenia. :wink:
Kolego jak szybko potrzebujesz odpowiedzi to polecam opcję szukaj temat modułu komfortu wałkowany setki razy. :wink:

lechu123
08-12-2013, 10:31
witam
Mieliście racje to moduł komfortu był uszkodzony.Po wymianie nie działa mi jedna rzecz ,a mianowicie zdalne zamknięcie auta z pilota (pilot w kluczyku). Czy można to jakoś uaktywnić, czy po prostu moduł nie ma tej funkcji?. Moduł był używany ,ale z takiej samej wersji i rocznika ,sprzedawca twierdzi że wszystko w aucie działało z tym modułem.

Ishyn
08-12-2013, 16:22
Prawdopodobnie musisz pilota dokodować. Szczegóły masz w instrukcji obsługi auta. O ile pamiętam zamknąć, otworzyć 3x po pół sekundy w ciągu kilku sekund aż dioda w drzwiach zacznie świecić na stałe i wtedy poużywaj przycisków pilota. Szczegóły znajdziesz w instrukcji. pozdrawiam

http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=161971 pod tym linkiem masz opis.

lechu123
08-12-2013, 19:56
dzięki zrobiłem przed chwilą działa.

Michal11041
08-12-2013, 22:51
Kolego nie potrzebnie wymieniałeś cały moduł. Najprawdopodobnie trzeba było wymienic sam przekaźnik od tej prawej strony kierunkowskazów. Prosta robota i tania. Standardowa usterka.