Zobacz pełną wersję : POMÓŻCIE GDZIE SPRAWDZIĆ WTRYSKI FOCUSA

świtlik
31-01-2007, 18:35
Witam wszystkich.
Na forum dopiero zaczynam, ale wierzę że trochę tu zabawię.
Kilka dni temu kupiłem Focusa 1,8 Tddi, 90 KM (2000r) i zaczął sie problem z wolnymi obrotami- raz pracuje super raz nierówno i głośno. Byłem w ASO (nie Forda) podpieli pod komp i stwierdzili że to wtryskiwacze (koszt 1200 zł/szt). A jak nie wtryskiwacze to pompa (nie pytałem ile PLN). To jakaś pranoja!!! Samochód odpala dobrze, przyspieszenie też OK, a oni od razu takie rzeczy! Pojechałem do Auto Plaza Ford i bez obejrzenia i osłuchania silnika zdiagnozowali to samo :). Na wejście koszt krzyknęli 6 tys. zł.
Nie jestem ostatnim łosiem i wiem w jaki sposób sprawdza się wtryskiwacze, tylko nie wiem kto może zrobić to dobrze i w miarę tanio w W-wie. Mieszkam to od niedawna i nie jestem rozeznany w fachowcach. A może ktoś ma takie wtryski do sprzedania?
Odezwijcie się

llechu
31-01-2007, 21:33
Że wtryski do TDCi kosztują jakby ze złota były zrobione to wiedziałem, ale wydawało mi się, że do TDDI są tańsze.
W dziale mondeo powszechnie chwalony jest serwis z Dąbrowy Górniczej. Ceny wtryskiwaczy mają takie, że nawet lawetą by się opłacało samochód zaciągnąć. W okolicach Warszawy od nowoczesnych diesli jest dobry fachowiec w Nadarzynie, ale szczegółów nie pamiętam. W ogóle może przejrzyj jakieś tematy z mondeo albo tam zadaj pytanie, to się ktoś znajdzie, kto pomoże.

świtlik
31-01-2007, 22:55
No tak. Do Dąbrowy Górniczej trchę daleko. Ale dzięki

llechu
01-02-2007, 07:52
To poszukaj tego Nadarzyna.

świtlik
01-02-2007, 08:43
Poszukam w Nadarzynie. Chociaż z taką sprawą nie powinno być raczej problemu żeby znaleść na terenie W-wy. Książka "Panorama firm" chyba też się przyda,
Dzięki.
Pozdr.....

llechu
01-02-2007, 11:24
Nie zapomnij, że w książce Panorama Firm są ogłoszenia napisane przez właścicieli firm. Właściciel może napisać tam, że robi cuda na kiju, a rzeczywistość jest bardziej szara. Lepiej moim zdaniem polegać na tym co już ktoś zarekomendował.

haczyk
03-02-2007, 10:20
witam wszystki klubowiczów :fcp1 jestem nowym klubowiczem , posiadam mondeo mkIII combi 2,0tddi mam problem z niedogrzanym silnikiem , wskazówka ledwo się podnosi czasami jest trochę wyrzej ale to nie jest to co powinno.wymieniłem termostat idalej nic .pomórzcie :fcp7 :fcp9

llechu
03-02-2007, 11:14
A może w MKIII dalej mankamentem jest ten czujnik temperatury, który w MKI i MKII się wszystkim psuł po paru latach? Chodzi o czujnik od wskazań na desce właśnie. Jeśli działa ci ogrzewanie poprawnie to raczej na pewno to. Bo w momencie jak ja mam u siebie do wymiany termostat to ogrzewania w zasadzie nie mam prawie - dopiero jak postoję w jakichś korkach i wskazówka dojdzie do połowy skali, robi się ciepło w środku.
Tylko dlaczego posta napisałeś w temacie o wtryskach? Aha - jazda z uszkosdzonym tym czujnikiem niczym nie grozi oprócz tego, że nie masz kontroli nad temperaturą silnika.

świtlik
05-02-2007, 16:35
Hej. Haczyk! Myślę, że zbyt dużo odpowiedzi na swój problem w tym poście nie znajdziesz :). Zarzuć temat w swiom.
Pozdro.

mikruss
08-02-2007, 16:44
Dla poszukujących - Nadarzyn 022 729 89 50 - Pogdan Podkowiński