Zobacz pełną wersję : To nie będzie...

BoogeMan
02-11-2004, 17:06
... kolejny pojazd rodem z "Gwiezdnych Wojen". Mam w planie niewiele przeróbek. Założę spojler na klapę, aluski(15' lub więcej :D ), jakieś brewki na lampy i dokładki pod zderzaki. We wnetrzu troszkę okleiny kevlarowej i lakieru(w kolorze nadwozia). Ludzie nie maja chyba poczucia piękna. Obwieszą auta plastikiem, nakleją mnóstwo naklejek i myślą, że są "szybcy i wśkiekli". Niestety wiele aut to poprostu jeżdźące "frankensteiny". Ja nie mam zamiaru glebować auta. mój essi jest wystarczająco niski i zaliczm większość garbów. Poza tym nasze Polskie super :D drogi wymagaja raczej zawieszeń terenowych i ogromnych profili opon.

BoogeMan
02-11-2004, 17:10
A to kolejne zdjęcie. Niestety aparat... szkoda gadac. Dorwę coś lepszego to dołożę nowe zdjęcia. Może juz po przeróbkach.

Greg
02-11-2004, 17:35
Extra , tylko ze byl juz ktos co pisala o autach oblepionych plastikiem ( pozdrowienia dla mojego kolegi El - kuchcika ) :D Zamiesciles temat w " TUNING ", wiec jak bedzieszz mial autko po zmianach stylistycznych to zamiesc zdjecie . Wiem ze sie powtarzam ale co niektorzy znaja moje zdanie na temat przerobek . Przepraszam wiec wszystkich i znowu napisze ze " Tuning jest indywidualna rzecza posiadacza autka " :D
Pzdr.

A.S.
02-11-2004, 18:54
Witam!!
A czy kolega "mistrz JODA" przyklejał kiedys taka folię ?? Bo mam zamiar troszkę kupić tego "ustrojstwa", ale nie wiem czy to się ładnie nakleja np. na plastiki od klamek w Mondku (dość wklęsłe :? )..........

Greg
02-11-2004, 21:57
Folia jest termokurczliwa , wiec jak sie postarasz to ladnie okleisz :)))

BoogeMan
03-11-2004, 13:50
Owszem. Wnętrze Fiata Bravy mojego ziomka. Musisz dociąć folię w miarę odwzorowując kształt oklejanego elementu. Oczywiście trzeba dać "zapas" bo jak będzie za mało to nie dosztukujesz a poza tym będzie wyglądało :P . Potrzebny jest skalpel, suszarka, cierpliwość i dobre chęci. Plastiki trzeba dobrze odtłuścić bo będzie sie odlepiało. Wklęsłe elementy robi się ciężko ale rzecz jest wykonywalna. Fiacika oklejaliśmy 3 dni, bo była zima i rozbieraliśmy bravkę w garażu i co chwila biegaliśmy w tę i zpowrotem, ale efekt- super, zwłaszcza jak ktoś ma jasną tapicerkę(do ciemnej lepsze aluminium). Folii jest od groma. Warto dać troszkę więcej bo folijka jest grubsza i lepiej "trzymie" się plastiku.Jak już cokolwiek zrobię to zamieszczę zdjęcia, troszke lepsze niż te ostatnie.

A.S.
13-12-2004, 20:15
Witam!!
Dawno tu nie zagladałem ..... a szkoda :-) . Tak czy inaczej BRADZO JESTEM ZINTERESOWANY tą folia .... Od goscia z allegro dostałem próbke ale jak dla mnie to nie miałem zbytnio "widzenia" że da sie to zrobic i folia (carbon) trafiła do kosza :-( ...
Jak będą fotki to chętnie obejżę bo ... cierpliwości mam i smykałkę tez ;-) .... więc bym troszke pooklejał :-)

BoogeMan
15-12-2004, 00:59
Witam. Dawno mnie nie było na forum. Ostatnia (jak narazie) zmianą w moim essim jest maska. Mnie się ogromnie podoba tylko musze ją malnąć :oops: Zreszta sami obaczcie

Jacek
15-12-2004, 01:20
Ale masz teraz grozne spojrzenie.... (bad-look) :wink: :)

Greg
15-12-2004, 14:07
Zly :D Sam sie kiedys nad tym zastanawialem , fajnie wyglada

BoogeMan
17-12-2004, 17:38
Folie najlepiej kupić w sklepie tuningowym, są lepszej jakości. Co do autka to jeszcze felunie, tłumiczek no i może mały zawias :D ale to się jeszcze obaczy. No ijakiś miusic się by zdał ale narazie to muszę poczekać.