Piszę w tym dziale choć mam Galaxy ale to bardzo podobne modele. Mam wersje Ghia z końca 2006 i zastanawiam się czy mam centralny zamek z podwójnym ryglowaniem , czy można to jakoś sprawdzić i czy może to się jakoś programuje . Nigdzie w specyfikacji nie mogę się doszukać, kupiłem go z salonu forda i tam cały czas jeździł może to jakoś wyłaczyli? I mam drugi problem dzisiaj zaczeła dziwnie działać tylna szyba. Tj otwiera się i zamyka na 3 razy o przy globalnym otwieraniu z kluczyka otwiera się razem ze wszystkimi ale już sie nie zamyka , kilka dni temu było OK a dzisiaj to zobaczyłem. Tutaj też pewnie coś się programuje , przeczytałem instrukcje ale nic nie zdziałałem
nie wiem czy to cos pomoze ale moze cos z mondka zadziala
co do podwojnego ryglowania - jak zamykasz z pilota kliknij przyciskiem 2 razy - cos sie dzieje?
co do szyby - sprobuj raz jeszcze zaprogramowac szybe - otworz, zamknij (trzymajac wcisniety przycisk) jak sie zamknie pusc i przycisnij zamkniecie na pare sekund... moze pomoze
powodzenia
Podwójne ryglowanie najłatwiej sprawdzić wewnątrz auta.
Zamknij zamek przez podwójne naciśnięcie przycisku, jeśli nie da się otworzyć drzwi od środka to masz podwójne ryglowanie.
Jeśłi drzwi się otworzą przez pociągnięcie klamki to masz zwykły zamek.
Programowanie szyb jest dziecinnie proste.
Zamknij wszystkie okna. Zapłon w pozycji I i przytrzymuj przycisk danej szyby po ok 1-2 sek do góry (bedzie słychac wysiłek silniczka) powtórz to 3 razy dla szyby. Chodzi o to żeby szyba wiedziala gdzie jest gorna granica.
Dziwna sprawa. Wczoraj był problem opisywany powyżej a dzisiaj jak jechałem do pracy okno bez problemu otworzyło się całe na raz i zamkneło, próbowałem kilka razy i było OK teraz spróbowałem globalnego otwierania i zamykania otworzyło się bez problemu ale już nie zamkneło. Przy próbie zamykania przyciskiem ponownie zamyka się na 4 razy ( przejdzie 10 cm i stop ) i tak samo z otwieraniem.
Jak to jest z tym kluczukiem w jakiej pozycji może to jest ważne w I czy w II
Niestety zamek jest chyba zwykły bo otwiera się od środka po naciśnięciu 2 razy -szkoda myślałem że Ghia wszystkie mają z podwójnym ryglowaniem widocznie chcieli w Fordzie troche oszczędzić.
A może to jakoś się wyłącza?
Z ta pozycja kluczyka nie pamietam bo teraz jestem w pracy. Ale chyba II - sprawdz w instrukcji.
Podwójne ryglowanie nawet w drogich wersjach wymaga dopłaty. Nie wyłącza się tego.
Czy ktoś wie jaki sposób ustawić centralny zamek i autoalarm żeby po ruszeniu z miejsca samochodem zaryglowały się wszystkie zamki w samochodzie automatycznie. Posiadam wersje z centralnym zamkiem i alarmem fabrycznym posiadającym podwójne ryglowanie.
Czy ktoś wie jaki sposób ustawić centralny zamek i autoalarm żeby po ruszeniu z miejsca samochodem zaryglowały się wszystkie zamki w samochodzie automatycznie. Posiadam wersje z centralnym zamkiem i alarmem fabrycznym posiadającym podwójne ryglowanie.
wg mnie nie ma takiej możliwości.
że Ghia wszystkie mają z podwójnym ryglowaniem widocznie chcieli w Fordzie troche oszczędzić.
A może to jakoś się wyłącza?
jasne, jak dopłacisz za podwójne ryglowanie to je masz , wersja Ghia nie ma tu nic do rzeczy :fcp18 :fcp18 :fcp18
podwójnego ryglowania sie nie da włączyć /wyłączyć :546: . Albo go masz albo nie .
michal22
24-06-2008, 15:06
Witam
Podowjne ryglowanie drzwi, tak samo jak i opcja ich zamykania po ruszeniu ( nie konieczeni musi byc alarm ) mozna zaprogramowac WDS-em. Podobnie jest z automatem świateł. Jeżeli ktos ma z tym problem to podajcie VIN a pewniw w ciagu dwoch dni sprawdze.
Pozdrawiam