Zobacz pełną wersję : ustawienie zegara w radiu 6000 cd


Dagma
20-03-2008, 08:44
Witajcie,
najpierw chciałam się przywitać :fcp29 .
Od niedawna jestem szczęsliwą posiadaczką Forda Focusa :), i wszystko w nim gra, oprócz godziny.
Nie potrafię ustawić ani prawidłowej godziny ani daty, poprzedni właściciel też nie ustawił (a był to facet :) )
Proszę o pomoc, może ktoś ma jakiś manual? Instrukcje, które znalazłam w necie dotyczą radia z funkcja CLOCK, ja jej nie mam.
Będę bardzo wdzięczna za pomoc, pozdrawiam bardzo serdecznie. Dagma

wm71
20-03-2008, 09:07
Może się myle ( w końcu jestem facetem :fcp3 ) ale zegar i date w radiu wyświetla funkcja RDS.Pozdrawiam :fcp26

Dagma
20-03-2008, 10:05
:)
rozumiem, że jest RDS, ale chciałabym ustawić prawidłowe dane i widzieć je, także wtedy gdy odtwarza CD, lub w ogóle jest wyłaczone. Stale mam zła godzinę... help :fcp22

Jester
20-03-2008, 10:23
:)
rozumiem, że jest RDS, ale chciałabym ustawić prawidłowe dane i widzieć je, także wtedy gdy odtwarza CD, lub w ogóle jest wyłaczone. Stale mam zła godzinę... help :fcp22
Chcesz widzieć godzinę w radiu czy na wyświetlaczu na desce?
Zakładając, że masz Focusa 1 i chodziło o wyświetacz na dece podpowiem, że godzinę ustawia się przyciskami obok zegara przy włączonym zapłonie.

Dagma
20-03-2008, 10:51
mam Focusa 2, radio 6000 cd (wbudowane)
chce widzieć godzinę w radiu (jak gra radio, jak gra cd, lub jest w ogole wylaczone)
jest ustawiona godzina, ale zla :(
sprawdzajac w menu, dotarlam tylko do zmany formatu (12/24 h), nic wiecej
przyciski obok: albo nieumiejetnie naciskam, albo w zlej konfiguracji... albo sie nie da... ale wierze w uczestnikow tego forum :)

mark54
20-03-2008, 15:20
u mnie w FFII jest poprostu przycisk CLOCK:

http://img168.imageshack.us/img168/1303/dsc08999uf6.th.jpg (http://img168.imageshack.us/my.php?image=dsc08999uf6.jpg)

Zeby ustawic godzine nie potrzeba wchodzic w MENU:
1. Naciskasz przycisk CLOCK.
2. Przyciskami < > wybierasz pozycje ktora chcesz zmienic
3. Pokretlem zmieniasz ustawienie wybranej pozycji
2. Naciskasz ponownie CLOCK zeby zapamietac ustawienia

:fcp26

No chyba ze masz inna wersje radia 6000CD.....

Dagma
20-03-2008, 15:49
No właśnie inną... bez przycisku CLOCK :(

ech i znowu się spóźnię :fcp11

i do tego, okropnie mnie ta zła godzina denerwuje :fcp25

czy to nie wstyd z czymś takim podjechać do serwisu?

pozdrawiam i wezmę persen :)

mark54
20-03-2008, 16:20
No to pewnie masz takie radyjko

http://img168.imageshack.us/img168/3427/nowy1nv6.th.jpg (http://img168.imageshack.us/my.php?image=nowy1nv6.jpg)

Podaj mi na PW swoj adres e-mail to ci podesle instrukcje w PDFie.
Z tym ze tam tez nic madrego na temat tej wersji nie widze.... :fcp5

Moze trzeba przytrzymac chwile dluzej ten sam klawisz co CLOCK,
tzn w Twoim przypadku klawisz PHONE ze wzgledu ze jest w tym
samym miejscu co CLOCK, bo w instrukcji nie ma takiego ukladu
klawiszy jak u Ciebie.

Dagma
20-03-2008, 17:00
Tak, dokładnie takie mam radio :)
wysłałam swojego maila, dzięki raz jeszcze z góry:)

może mi się uda...
d

mark54
20-03-2008, 17:18
Instrukcje wyslane.... :fcp2
Zycze udanej lektury :fcp29

Dzieki pomocy kolegi z innego forum, zamieszczam opis sposobu ustawienia
godziny w radiu z przyciskiem PHONE:

Godzinę ustawia się następująco:

poniżej pokrętła głośności (potencjometr) znajduje się przycisk MENU - przysiskamy go do momentu, aż pokaże się napis TIME --/-- bądź TIME 00/00, bądź TIME 00:00 (czy coś podobnego)

następnie pokrętłem szukamy właściwej godziny, strzałką w bok przechodzimy do minut i robimy to samo (ale teraz szukamy minut), kolejne przejście strzałką w prawo przeskoczy menu do daty i postępujemy podobnie jak z godziną (pokrętłem szukamy właściwej cyfry)

Po ustawieniu wszystkich danych ponownie naciskamy przycisk MENU

koniec zabiegu