Zobacz pełną wersję : Już nie uciekniesz przed fotoradarem...
stconrado 10-12-2008, 10:33 Polecam lekture. Rece opadaja...
http://www.dziennik.pl/wydarzenia/artic ... darem.html (http://www.dziennik.pl/wydarzenia/article279420/Juz_nie_uciekniesz_przed_fotoradarem.html)
Fietkus3000 10-12-2008, 11:20 Jak dla mnie to dobra rzecz jednak takie fotoradary powinny być montowane w zupełnie innych miejscach niż na autostradach gdzie prędkość maksymalna powinna być podwyższona do minimum 140 km/h a nie tak jak jest do tej pory 110 a na drogach ekspresowych do 130 to czysta paranoja biorac pod uwagę ile my w Polsce mamy tych dróg ekspresowych.
Fotoradar hmm przy szkołach na pewno, bo chciałbym żeby moim dzieciom nic się nie stało choć wiem że podstawowe przepisy co do poruszania będą znały.
Pozdrawiam Kuba`s.
mnie bardziej "interesuje" :/ to:
http://www.dziennik.pl/wydarzenia/artic ... darow.html (http://www.dziennik.pl/wydarzenia/article193261/Uwaga_Rzad_stawia_1200_fotoradarow.html)
link z tej samej strony. chociaz fotoradar nie rozwiazuje sprawy pijanych kierowcow wiec dla bezpieczenstwa pewnie lepiej by bylo jakby zamiast fotoradarow bylo wiecej zywych policjantow tylko takich normalnych a nie glupkow... widzialem ostanio radiowoz jadacy glowna droga bez swiatel... za kilka dni inny as policyjny stanal przed samochodem ktory stal zaparkowany 4 metry od skrzyzowania. mysle sobie bedzie akcja a on wysiada i czesc .... no i se gadaja w najlpsze a radiowoz zaparkowal przed tym zle zaparkowanym wiec wystawal na 1 pas skrzyzowania i wszyscy ktorzy jechali musieli zmienic pas, linie ciagle itp. pozatym zastawili wjazd w jedna ulice i utrudniali wyjazd z niej zaslaniajac widocznosc. chcialem im zrobic fotke i powysylac do przelozonych i programu uwaga i innych tvn turbo ale akurat mam tel w serwisie ale moze to i lepiej bo przynajmniej na mnie nie poluje "policja"
Fietkus3000 10-12-2008, 22:50 Osobiście zgadzam się z tym że jak się juz zatrzymać i pogadać to tylko w bezpiecznym miejscu!! pozdrawiam :568:
tomiscorpio 19-12-2008, 20:13 u nas jak kran sie zepsuje to sie wymienia oczyszczalnie sciekow.
Drogi beznadziejne , policja kupuje 200-300 konne samochody i jezdze sobie barany tym przepalajac paliwko.
Najlepsze jest to ze nie widzialem jeszcze miejsca oznaczonego czarnym punktem gdzie stalby fotoradar.
heh policja kupuje 300 konne samochody a tu taki ferari pojedzie na zakręće jedno pasmówka 200 km/h a na prostej 230 km/h
albo paskiem 260 km/h
tomiscorpio 22-12-2008, 00:35 heh policja kupuje 300 konne samochody a tu taki ferari pojedzie na zakręće jedno pasmówka 200 km/h a na prostej 230 km/h
albo paskiem 260 km/h
co?
johnnyjp 01-01-2009, 23:37 ja ostatnio slyszalem w radiu ze gdzies pod warszawa nieznani sprawcy zamalowali 10 radarow czarna farba :) w komentarzu do reportazu jakis pan ze stolecznej powiedzial ze niestety policja nie dysponuje srodkami finansowymi na wyczyszczenie radarkow z farby :) chyba ide do sklepu po farbe ;)
heh policja kupuje 300 konne samochody a tu taki ferari pojedzie na zakręće jedno pasmówka 200 km/h a na prostej 230 km/h
albo paskiem 260 km/h
co?
passatem =paskiem
tomiscorpio 06-01-2009, 18:14 ale ja nie kumam calej twojej wypowiedzi , ferrari 200 na zakrecie 230 a passatem 260 , czyli co??
chodzi Ci ze tak szybko nikt nie jezdzi zeby kupowac 300 konne auta czy jak?
ale ja nie kumam calej twojej wypowiedzi , ferrari 200 na zakrecie 230 a passatem 260 , czyli co??
chodzi Ci ze tak szybko nikt nie jezdzi zeby kupowac 300 konne auta czy jak?
tak po polscejezdżą po drogach jedno pasmowych na tvn24 pokazywali ostatnio
kameleon230 06-01-2009, 21:41 Co do fotoradarów postawionych w odpowiednim miejscu które spełnia swoją funkcję to jestem za .Znam jedno skrzyżowania gdzie często dochodziło do tragicznych wypadków, a odkąd postawiono fotoradar spokój. Tylko jest jedno ale,dlaczego maskują fotoradary, samo się nasuwa o co chodzi - pieniądz . Niech mi ktoś wytłumaczy czemu jest taka głupota z ukrywaniem fotoradarów , malowaniem ich na kolor szary itp, fotoradary przypominające kubły na śmieci . Na pewno nie do bezpieczeństwa.
Jeszcze jedna sprawa mnie martwi, chciałbym żeby było więcej kontroli drogowych nie z suszarka, tylko sprawdzających uprawnienia ,stan trzeźwości i stan pojazdów - to też jest zagrożenie.
Niestety cały czas jedzą drogowi recydywiści i to pijani :fcp6
kameleon230 16-01-2009, 09:43 Czym policja mierzy prędkość? fajny artykuł [link=http://moto.onet.pl/111975,1,1,0,0,0,galeria_media.html:3f6wr0qh]klik!!!![/link:3f6wr0qh]
Ta Skoda z rejestracją SK strzeliła mi fotkę koło Gliwic, lecz na razie nic nie przyszło :fcp3
Po raz kolejny przykład z zagranicy: :fcp3
Włochy: autostrady występują z częstotliwością dziur u nas na drogach ale nie ma czym się zbytnio cieszyć
np. na odcinku 50 km nad jednią są rozstawione tablice info, aktualna temp. objazdy i inne pierdoły a w raz z nimi
dla każdego pasma oddzielna kamera robiąca foto nawet jeżeli jedziemy z prawidłową prędkością. Potem przy następnej
tablicy mamy robione kolejne foto, automatycznie mamy obliczany czas jaki upłyną od poprzedniego foto i odcinek jaki
udało nam sie pokonać....
W mieście na praktycznie każdych światłach jest "foto buda" która skutecznie uwiecznia wszystkich tych który jeszcze
mieli "żółte".
Policja nie robi praktycznie nic, czasami pogrozi palcem i to wszystko.
Co do sytuacji u nas w kraju to większość zależy od operatora suszarki niż samego sprzętu do pomiaru, tego zatrzymamy
a tego nie... co to za wybieranie potencjalnej ofiary, jak już zatrzymują to bez wyjątków :561: przypadkiem nie jest tak
w UK czy Irlandii? Checkpoint i sprawdzanie wszystkich, żadnej zabawy w szeryfa. :wpale:
Najlatwiej postawic fotoradar a gdzie drogi ja sie pytam 57 mil euro jak by tak w drogi wpompowal co w te fotoradary niech beda drogi ekspresowe gdzie mozna jechac 100km/h to ja wcale nie bede przekraczal przedkosci a nie co chwile teren zabudowany albo jakies inne ograniczenia po to tylko zeby lapac kierowcow
a nie co chwile teren zabudowany albo jakieś inne ograniczenia po to tylko żeby łapać kierowców
Mogli by rozwiązać to inaczej ale po co? jest jakieś lepsze źródło funduszu niż egzekwowanie "prawa" od zwykłych kierowców?
Teraz przy obecnym kryzysie i oczywistym braku pieniędzy na wszystko dopiero kontrole się nasilą :fcp6
Fietkus3000 21-06-2010, 00:57 Ja również nie kumam jego wypowiedzi, jak wiem to u mnie są opel astra II z 1,4 l silnikiem i jak ktoś dobrze da po garach to widzę jak się oddalają dwa czerwone punkty. to samo jest z KIA 2.0 CRDI. :))
"Na fotoradarową rewolucję pójdzie 57 milionów euro."
Nie mają gdzie pieniędzy wtapiać, radość im sprawia gnębienie kierowców, przecież każdy ze strachu przed takim fotoradarem będzie jechać 30-40km/h miastem, to się przyczyni do korków których i tak jest nie mało, zwiększenia zużycia paliwa, przedłużenia czasu podróży itd. itd. Wolałbym żeby te pieniadze wydali na jakas kampanie wycofywania wrakow poruszajacych sie po polskich drogach i na kierowanie tych starszych kierowcow na ponowny egzamin prawa jazdy bo kiedys te egzaminy to byl smiech kto chcial ten zdal bez problemu a teraz wsiadzie taki wsiok jeden z drugim i cisnie maluchem 20km/h przez miasto
mkaminski100 21-07-2010, 14:57 "Na fotoradarową rewolucję pójdzie 57 milionów euro."
Nie mają gdzie pieniędzy wtapiać, radość im sprawia gnębienie kierowców, przecież każdy ze strachu przed takim fotoradarem będzie jechać 30-40km/h miastem, to się przyczyni do korków których i tak jest nie mało, zwiększenia zużycia paliwa, przedłużenia czasu podróży itd. itd. Wolałbym żeby te pieniadze wydali na jakas kampanie wycofywania wrakow poruszajacych sie po polskich drogach i na kierowanie tych starszych kierowcow na ponowny egzamin prawa jazdy bo kiedys te egzaminy to byl smiech kto chcial ten zdal bez problemu a teraz wsiadzie taki wsiok jeden z drugim i cisnie maluchem 20km/h przez miasto
Jak rozumiem to co napisales to jakis zart jest.
|