Zobacz pełną wersję : Polska 2500 km

Arbibar
07-08-2005, 15:30
Przez ostatnie dwa tygodnie (urlop) zrobiłem swoim essim ponad 2500 km. Z domciu nad morze do Ustronia póżniej come back do domu na trzy dzionki i na Dolny Śląsk. Spalanie wyszło na poziomie 6,2 litra i jestem w szoku bo samochodu nie oszędzałem, prawie cały czas z włączoną klimą. Tak dobrze jeszcze nie miałem. Oleju ubyło około 2 mm na bagnecie. Bardzo chciałem chciałem się pochwalić że samochód spisał się na piątkę z plusem , ale...
Padł mi znowu silnik wentylatora chłodnicy. Niedawno wymieniłem swój spalony silnik na inny używany. I cholera nie zaoszczędziłem. W tym zawieszają sie szczotki. Po jego opukaniu chodzi przez pewien czas, a później ponownie staje. Walczę z myślami ale chyba trzeba będzie zainwestować w nowy (ponad 600 zeta). Poza tym Fordzik jak złoto.
Przed wyjazdem na tylnej szybie umieściłem klubową naklejkę, miałem nadzieje spotkać na trasie kogoś z klubowej rodziny, ale nie wyszło. Zastanawiam sie dlaczego? Fordów widziałem całą masę na trasie, ale nikogo z naklejką. Kiedyś pisalem że powodem tego są jej zbyt duże rozmiary, ale w dyskusji wyszło że sie mylę i rozmiarówka jest OK. Ponownie zastanawiam się czy napewno.

PS
... a jednak nie szczotki. Okazało sie ze spłynęły lutowane połączenia wewnątrz silnika. Polutowałem i jak narazie wszystko OK.

fiesta05
14-09-2006, 13:59
ja tez chce taka naklejke skad ja moge wziąść??

-waldi-
14-09-2006, 14:04
ja tez chce taka naklejke skad ja moge wziąść??
musisz być członkiem klubu FCP

zbibed
16-09-2006, 09:11
Waldi napisał:

"musisz być członkiem klubu FCP"

Czy wystarczy być tylko zarejestrowanym na stronie FCP czy trzeba spełnić jeszcze jakieś warunki. Pozdrawiam

jagrall
16-09-2006, 11:24
Czy wystarczy być tylko zarejestrowanym na stronie FCP czy trzeba spełnić jeszcze jakieś warunki. Pozdrawiam

teraz jesteś tylko zalogowanym użytkownikiem forum, aby być członkiem klubu należy opłacić składkę klubową. poszukaj na forum to znajdziesz wszystkie informacje, bo nie o tym jest ten temat

zbibed
16-09-2006, 22:40
OKI thx