f_i_r_e_k
25-02-2010, 13:39
Czy ktoś z was już wymieniał wycieraczki szyby przedniej? Jakie polecacie i gdzie można je kupić. Przeszukałem allegro i nic nie znalazłem. Fabryczne po 9 m-cach użytkowania auta niestety nie zbierają już dokładnie i przymierzam się do ich wymiany.
600x410
http://allegro.bazarek.pl/opis/698775/kuga-od-08r-dlugosc-wycieraczek-600mm-410mm.html
polecam motgum..w swoim wymienilem oryg od razu..wiele lat bez wymiany i zamiatają super
dumdum1988
25-02-2010, 14:57
Mi na gwarancji wymieniali i dalej sa do dup... Ale podobno wszystkie fordy tak slabo zbieraja..
f_i_r_e_k
25-02-2010, 15:18
Mi na gwarancji wymieniali i dalej sa do dup... Ale podobno wszystkie fordy tak slabo zbieraja..
No niestety te fabryczne są fatalne. Szukam Valeo albo Bosha w tym rozmiarze.
valeo najgorsza kicha..zebys sie czasem nie rozczarowal
f_i_r_e_k
26-02-2010, 09:53
600x410
http://allegro.bazarek.pl/opis/698775/kuga-od-08r-dlugosc-wycieraczek-600mm-410mm.html
polecam motgum..w swoim wymienilem oryg od razu..wiele lat bez wymiany i zamiatają super
A ty jesteś zadowolony z tych co polecasz?
A ty jesteś zadowolony z tych co polecasz?
po co wymieniasz całe wycieraczki, wymień same gumy
mam w fusionie gumy firmy motgum kupione w praktyce..bo oryginalne po roku były na szmelc. Testowałem grafitowe, valeo..wszystko leciało do kosza. Kupiłem motgum nie było tylko rozmiaru oryginalnego więc założyłem tą długą troche dłuższa a krótką skróciłem. Praktycznie ponad 5 lat nie zmieniałem wycieraczek. Zbieraja nadal dobrze i nawet zimą nie było z nimi problemów. Jestem raczej pedantycznym facetem i jeśli mi coś przeszkadza to się wkurzam. Wycieraczki wytrzymały tyle bez zmiany tak więc uważam, że są solidne. Oczywiście te nowe mogą być inne..inny skład mieszanki, inne mocowanie itd. Ja wypowiadam sie o tych do fusiona z firmy motgum. Po co przepłacać za boscha itp.
Nie wiem jak jest z wymianą gum do płaskich i czy w ogóle sa gumy..w standardowych to się nie sprawdza.
moja kuga ma tak ustawione przednie wycieraczki,że jedną z nich nie mogę podnieść przy myciu szyby ponieważ blokuje ją obrzeże maski silnika.Czy to normalne?
moja kuga ma tak ustawione przednie wycieraczki,że jedną z nich nie mogę podnieść przy myciu szyby ponieważ blokuje ją obrzeże maski silnika.Czy to normalne?
temat byl juz poruszany poszukaj ...