Witam,
Mój MPS6 przeszedł właśnie przez 100.000km. Przy tym przebiegu wymieniłem olej po raz pierwszy, bo wcześniej przy ok. 85.000km dolewałem oleju i było widać, że ten w skrzyni jest już dość mocno przepracowany.
Operację robiłem nie w ASO a w serwisie niezależnym Ford-Sławek w Katowicach. Trzeba pamiętać, że można robić poza ASO (jeśli jest się po gwarancji), ale musi to być dobry serwis z dostępem do eTisa, gdyż obsługa robiona jest w oparciu o informacje i procedury opublikowane tamże (jak kolega wyżej zauważył, te skrzynie nie są powszechne...).
Co to potrzeby wymiany oleju w skrzyni MPS6 - skrzynie z "mokrym" sprzęgłem moim zdaniem wymagają wymiany tak mniej więcej co 60-80tys. km (oczywiście wymiana przy 100tys. tak jak w moim przypadku to też jeszcze nie tragedia… Choć przy tych moich 100tys. olej już był mocno czarny i filtr oleju też brudny). Instrukcja twierdzi, że skrzynia jest "bezobsługowa", ale procedura wymiany oleju jest w eTisie opublikowana i sama czynność nie jest trudna. Tak więc widać tu tę drobną sprzeczność...
Ja osobiście nie znam odradzających wymianę oleju i nie bardzo wyobrażam sobie w czym wymiana mogła by zaszkodzić?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Olej wymienia się tylko i wyłącznie na fordowski olej dedykowany do tych skrzyń (według specyfikacji WSS-M2C936-A)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - jest on masakrycznie drogi: ok. 70zł za litr a potrzebne jest 6 litrów. Warto więc poszukać oleju w bańce 5l, bo wówczas praktycznie ten 6-ty litr mamy gratis (taka jest różnica ceny oleju w bańce 5l i w pojemnikach litrowych). Nie należy dać się zbyć, że nie mogą znaleźć kodu na bańkę 5l tego oleju - kod istnieje i cały zakup wychodzi taniej...
Widziałem olej Castrol Transmax DUAL (jak twierdzi Castrol - spełniający specyfikację Forda WSS-M2C936-A) w cenie po ok. 45zł za 1litr, ale nie odważyłem się go zastosować.
Przy wymianie oleju wymienia się także filtr oleju (FINIS 1589089) - też masakrycznie drogi: ponad 100zł za mały filtr w obudowie!
Tak więc oryginalny olej z oryginalnym filtrem to wydatek rzędu 520zł, robocizna mnie wyniosła 125zł. Czyli poza ASO, ale zgodnie z procedurami Forda, zmieściłem całą operację w 650zł! (ASO wołało ode mnie 1100zł z materiałami, a więc udało mi się oszczędzić co najmniej 400zł).
Oczywiście po wymianie oleju nic się nie zmienia – przecież po wymianie oleju w silniku też nikt jeszcze chyba nie stwierdził różnicy w jego pracy!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na koniec dodam - skrzynia po tych 100.000km chodzi jak nowa! Żadnych zacięć, dziwnych odgłosów czy innych objawów. Jest to na prawdę kawał porządnego mechanizmu!
Tak jak pisałem we wcześniejszych postach - w przypadku C-maxów i FF2 z tą skrzynią, zalecam wymianę oprogramowania skrzyni na to z lutego 2011 (jeśli jest to skrzynia z wcześniejszego okresu) - u mnie uzyskany w ten sposób tryb "S" (którego wcześniej nie miałem) sprawuje się rewelacyjnie!
Ustąpiły też sygnalizowane przez mnie w poprzednich postach, sporadyczne błędy skrzyni!
Nie wiem jak się ma sprawa w Mondeo z tą kalibracją (dość łatwo sprawdzić przy podłączeniu do IDSa)...
Jak będą jeszcze jakieś pytania w tej sprawie – chętnie odpowiem.