Temat: [Focus 2004-2008] Podmiana zegarów z temp. zew.
View Single Post
Stary 05-02-2013, 19:35   #104
paablod
ford::advanced

Imię: Paweł
Model: Focus Kombi Mk2 Ghia
Silnik: 1,6 TDCi 109 KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Podmiana zegarów z temp. zew.

1. Nie przypominam sobie, aby osłona zmieniała w jakiś sposób kolor diod. Można spokojnie przyjąć, że niebieska dioda podświetli na niebiesko, zielona na zielono itp. Kolega Mayak wrzucił zdjęcia jak to wychodzi.
2. Faktycznie zdjęcia tego nie oddają, ale wstawienie mocniejszych diod podświetlających LCD powoduje, że jest on czytelny przy największym słońcu. Osobiście przetestowałem to podczas zeszłorocznego wyjazdu do Chorwacji. I taki był cel zrobienia tego. Dla mnie w słoneczne dni standardowy wyświetlacz po prostu był nieczytelny.
3. Obiecywałem pochwalić się podświetleniem przycisków tempomatu w MK2. Niestety, krótki wyjazd do rodziny gdzie mam dostęp do garażu był zbyt krótki, ale pierwsze koty za płoty. Udało mi się wstępnie podświetlić przyciski, choć efekt nie jest taki, jaki chciałem uzyskać. Do testów wykorzystałem zwykły pasek led. Efekty poniżej. Na chwilę obecną nie rozwiązałem dwóch kwestii: kabla zasilającego, który majta się przy kierownicy przy jej obracaniu (musi mieć sporo luzu, a nie bardzo wiem jak rozwiązano doprowadzenie wiązki od poduszki i przycisków) i takiego położenia diod, aby podświetlić w miarę równomiernie powierzchnię przycisków tempomatu, które płaskie nie są. Nie będę ukrywał, że nawet takie podświetlenie jest dla mnie lepsze niż szukanie po ciemku przycisków. Ale oczywiście jak ktoś ma lepsze pomysły, koncepcje itp. chętnie poczytam i wykorzystam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja z braku garażu muszę do świąt spasować, choć mam kolejną koncepcję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez paablod ; 05-02-2013 o 20:32
paablod jest offline   Odpowiedź z Cytatem