Wczoraj wieczorem byłem u kolegi Mayaka bo zainteresowała mnie zmiana fabrycznych ustawień w moim Mondeo ze 140 KM na 163 KM. Kilka uwag tak na szybko po przejechaniu dosłownie paru km. Odczuwalna jest różnica w równiejszym przyspieszaniu. Samochód wcześniej miał taką „dziurę” przy zmianie biegów, szczególnie pomiędzy 1-2. W tej chwili jest to niezauważalne. Samochód lepiej reaguje nawet na lekkie dotknięcie gazu. Przy przyspieszaniu ze 100 km/h w górę – dupy nie urywa ale jest ok. Mam wrażenie, że może mu zdecydowanie spaść zużycie paliwa. Zawsze śledzę ile auto mi spala – lubię oszczędną jazdę. Dotychczas podczas postoju palił od 0,8 do 1 l/godz. Jak wracałem byłem w szoku bo zużycie na czerwonych światłach, wykazywało 0,4-0,5 l/godz. Zobaczymy jak będzie przy troszkę dłuższej eksploatacji? Jak kolega wrzuci wykresy to będzie widać różnicę po zmianie. Dzięki za modyfikację systemu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.