Witam, Dawno mnie nie było ale ostatecznie udało mi się rozwikłać problem.
Przyczyną było pęknięcie na 9,5 cm w rurze
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Szarpania były spowodowane zbyt dużą ilością spalin w stosunku do powietrza które dmucha turbo. Więc skoro była dziura aż tak duża silnik się po prostu krztusił. Po wymianie na nową, to nie to samo auto, śmiga aż miło, nie przegrzewa się
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. co mnie cieszy.
zamówiłem nową z firmy
http://www.ma-przewodysilikonowe.marsil.pl/
cena to 130 zł łącznie z przesyłką. W oryginalnej macie 1 warstwę tkaniny a w silikonowej 4 do nawet 8. Moja rura posłużyła do zrobienia prototypu i dzięki temu znajdzie się w ofercie tej firmy na stałe
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. A oto jak wygląda
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Teraz jeżdżę z podłączoną przepływką i brak jakichkolwiek szarpnięć.
Auto po odłączeniu przepływomierza nie szarpie ponieważ EGR jest zamknięty na stałe.Więc silnik nie krztusi się nadmiarem spalin.