Chipować pewnie można... Tyle, że w tej chwili masz bałagan - 'przestawienie mocy' to nie jest tak na prawdę przełączanie jakichś map (jest jeden komplet map w sterowniku silnika) tylko zmiana współczynnika korekty mocy (mówiąc obrazowo: 163PS to współczynnik korekty = 1, 140PS to współczynnik korekty = 0,86, 136PS współczynnik korekty = 0,83 a 115PS to współczynnik korekty = 0,71). Nie należy się mnie 'czepiać' o te wartości - podałem je dla zilustrowania. Przełaczając moc zmieniamy ten wsopółczynnik korekty a mapy pozostawiamy w spokoju.
Inaczej jest w chiptuningu - koledzy tunerzy dzielnie modyfikują jakiś tam zestaw map a zostawiają współczynnik korekty w spokoju.
Ty teraz masz zrobiony misz-masz: masz mniej lub bardziej udolnie zmodyfikowane mapy i do tego przestawiony współczynnik korekty.
Ile pożyje silnik na takim hard-core - się zobaczy...
W takiej sytuacji zalecam to co ja robię zawsze - najpierw wgrywam fabryczny update softu PCM a potem przestawiam moc... W obecnej sytuacji wystarczy update PCM i będzie fabryczne 163PS na fabrycznych mapach.
Tomku - warto zważać na takie różne niuanse...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.