Temat: [Mondeo 2007-2014] Cieknąca klimatyzacja na nogi pasażera
View Single Post
Stary 27-07-2015, 14:33   #65
Rysiek27
ford::beginner

Imię: Rysiek
Model: Kuga III
Silnik: 1.5 EcoBoost
Rocznik: 2022
Domyślnie Odp: Cieknąca klimatyzacja na nogi pasażera

Cytat:
Napisał t.runo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zdjąć karbowany wężyk i przedmuchać sprężarką . Powietrze skierować w takie kolanko które odprowadza wodę na zewnątrz. Przerabiam to co 2 lata t
Sprężone powietrze to też dobra opcja, je nie miałem, więc pchnąłem wodą. Ale generalnie ten niedrożny odpływ jest moim zdaniem przyczyną wszystkich problemów. U mnie w gumowym karbowanym wężyku był brązowy skrystalizowany osad (?), więc ewidentnie coś się tam z czasem osadza i zatyka. Albo też zatyka od zewnątrz przy wylocie. W każdym razie jak rośnie poziom skroplonej wody to w końcu zaczyna się ona wylewać z plastikowych obudów na podłogę, być może z różnych miejsc w różnych egzemplarzach - stąd raportowane różne objawy.

Tylko nie polecam podłączać ciśnienia na gumowy wężyk, bo jest on delikatny i może go rozerwać przy mocnym zatorze. Ciśnienie podawać tylko w plastikowy biały króciec wystający z podłogi!

Robota na 5 minut, koszt zerowy a efekt murowany ... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.