![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Elwira
Model: Ford Focus
Silnik: 1.6 Zetec
Rocznik: 2004
|
Witam,
Przeszukiwałam forum, ale konkretnej odpowiedzi nie znalazłam, więc ponawiam wątek. Mam problem z radio 6000cd w Fordzie Focusie MK1 (2004 r.). Wyskoczył komunikat - PHONE. Mąż przelutował kostkę, wiązka iso jest fabryczna, styki nie są zaśniedziałe. Po podłączeniu wszystko działało. Następnego ranka ponownie pojawił się komunikat - PHONE i do tej pory widnieje. Działa tylko przycisk "wyłączania" i "edject CD". Nie ma i nie było zamontowanego zestawu głośnomówiącego. Dodam, że auto teraz nie jest garażowane, więc jest narażone na wilgoć. Czy macie może jakieś sugestie co do rozwiązania problemu? Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam, Elwira |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 15-01-2013
Model: S-MAX
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
|
Jedyne co mi przychodzi do głowy to , to, że kabelek, odpowiedzialny za wyciszenie radia , nigdzie niepodłączony , dotyka gdzieś do masy. Normalnie podłącza się go do zestawu głośnomówiącego, żeby się radio ściszało, gdy telefon dzwoni.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 18-06-2013
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
Witam
Tu jest porada odnośnie zestawu głośnomówiącego w Focusie mk1. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] W poradniku jest zdjęcie kostki radia i jest zaznaczony pin który odpowiada za funkcję MUTE / Phone => usunąć lub dobrze odizolować ten kabelek pozdrawiam pankrakus
|
|
|
#4 |
|
|
Dziękuję za zainteresowanie. Dam znać czy coś pomogło jak tylko skombinuję kolejny raz klucze do wyciągania radia. W Was Panowie nadzieja...bo jak się nie uda, to tylko dobry elektronik lub nowe radio:-)
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 18-06-2013
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
Cytat:
Wystarczą 4 gwoździe pozdrawiam pakrakus
|
|
|
|
#6 |
|
|
Witajcie,
Kabelek został wypięty, zaizolowany i nadal widnieje komunikat "PHONE". Macie może jeszcze jakieś pomysły warte sprawdzenia? Mąż jeszcze raz chce rozebrać radio, może coś przeoczył. Na co warto zwrócić uwagę prócz tego co pisałam w pierwszym poście? Pozdrawiam Forumowiczów |
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 15-01-2013
Model: S-MAX
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
|
zobacz czy ten PIN ma przejście do masy, jeśli ma, to radio do naprawy.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Witam,
Niestety "domowe" naprawy nie przyniosły rezultatu, więc radio trafiło do fachowca. Wszystko już działa. Usterka leżała po stronie sprzętu. Dziękuję za podpowiedzi wszystkim zainteresowanym. Pozdrawiam. |
|
|
|