![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 19-12-2006
Model: Fusion
Silnik: 1.4
Rocznik: 2005
|
![]()
Witam
Posiadam w/w model z dwoma glosnikami z przodu i nie wiem czy jest uszkodzone czy tak ma byc. Chcialem domontowac nastepne dwa glosniki ale nie wiem czy radyjko je obsluzy dlatego ze po nacisnieciu przycisku (wyciszenie/ balans) mam tylko mozliwosc regulacji prawy lewy. I tu moje pytanie czy jak podlacze dwa dodatkowe glosniki to pojawi sie w jakis cudowny sposob funkaca przod tył. Moze ktos tez posiada takie radyjko z dwoma glosnikami i podpowie czy tez tak jest u niego. Drugie pytanie gdzie dokładnie wpiac sie glosnikami w kostke w slupku, w ktore piny, dodam ze posiadam centralny zamek. Pozdrawiam Jacek |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 07-10-2006
Model: Mondeo III kombi
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2002
|
![]() Cytat:
Cytat:
podpiąć się pod kable od tych przednich głośników chyba że radio ma możliwość podłączenia 4 głośników ale zobaczysz jak wyjmiesz radio co do regulacji to ci dalej zostanie lewy/prawy przód i tył |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 11-02-2004
Model: Focus, Fusion
Silnik: PNDD + LPG, FXJA + LPG
Rocznik: 2018, 2006
|
![]()
Oj chyba będzie jednak cud.
To radio samo wykrywa podłączenie drugiej pary głośników i wtedy uaktywnia funkcję "Fader". Jacek_sl, pod kostkę w słupku podepniesz się tylko wtedy, jak jest pociągnięta instalacja.
![]() |
#4 | |
|
![]()
Zaskakuje mnie ten Ford.
A moze ktos wie gdzie dokladnie wpiac dodatkowe dwa glosniki. W slupku jest kostka i w ktore piny podpiac no chyba ze gdzies indziej sa jakies kabelki dziekuje za podpowiedz. Pozdrawiam Jacek Cytat:
Jacek_sl, pod kostkę w słupku podepniesz się tylko wtedy, jak jest pociągnięta instalacja.[/quote] a jak to sprawdzic czy jest podciagnieta? kabelki do przednich glosniczkow byly podciagniete i pamietam ze gosciu z forda mi mowil ze kabelki do tylnych glosniczkow koncza sie w tylnych slupkach tylko gdzie? MOze ktos wie Pozdrawiam Jacek |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 11-02-2004
Model: Focus, Fusion
Silnik: PNDD + LPG, FXJA + LPG
Rocznik: 2018, 2006
|
![]()
Masz tu schemat. Poszukaj sobie po kolorach.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
#6 |
|
![]()
Wielkie dzieki za podpowiedzi a szczegolnie dla "Skolmi" radio gra na cztery glosniki
Pozdrawiam Jacek |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 23-05-2005
|
![]()
Mam podobny problem z tym że z modelem 2500. Demontowałem tylne głośniki no i oczywiście nie grają :/, ale... jak przytrzymam 5+6 i wejdzie w test to przez czas testu grają przednie i tylne głośniki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No to teraz pytanie jak zmusić to radio by tylne głośniki były zawsze aktywne a nie tylko podczas testu ? W instrukcji się tego nie doczytałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
|
![]()
może to zbyt proste i może się wygłupie tam jest funkcja w sterowaniu radiem że mozna słuchac tył lub przód może tam masz przykręcone.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 23-05-2005
|
![]()
Funkcje balansu w innych radiach Forda niż 2500 włącza się przyciskiem "głośniczka", w modelu 2500 nie ma takiego przycisku. W instrukcji do Forda/Radia też nie mam nic na temat ustawiania balansu w tym modelu. Jeżeli wiesz jak to ustawić to podziel się to wiedzą, może akurat to jest ta przyczyna.
EDIT1 Problem rozwiązał się sam. Kiedy już nie wiedziałem co dalej z tym robić postanowiłem przepiąć tylne głośniki pod przednie. Po przelutowaniu kabelków okazuje się że radyjko przestawiło się z 2CH na 4CH a więc i tyły zaczęły grać. Wychodzi na to że radio trzeba odłączyć całkowicie od zasilania i po ponownym podłączeniu wykrywa gdzie i ile ma głośników podpiętych poprzez pomiar rezystancji. EDIT2 No i jednak przesadziłem z tym optymizmem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Po przelutowaniu z powrotem głośników tak jak mają być tył nadal nie gra mimo że radio jest już ustawione na 4CH i w teście każdy głośnik ładnie się odzywa. Moje pytanie jak sobie z tym poradzić pozostaje więc aktualne. |
![]() |
![]() |