|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
04-06-2019, 18:53 | #1 |
ford::beginner
Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2011
|
Usterka układu kierowania,
Witam, od paru dni na conversie wywala mi komunikat usterka układu kierowania. Wspomaganie działa normalnie. Czasami mam problemy ze zgaszenism auta i zapaleniem, przycisk wogole nie reaguje, do tego dochodzi czasami problem z otwarciem i zamknięciem auta. Po odpiecie aku ustarka ginie i się nie zapala, zapala się dopiero jak auto stoi zgaszone i zamknięte. Problemy zaczęły się po naprawie skrzyni biegów. Raz na jakiś czas usterka się zapalala i gasła po odpieciu aku. W tej chwili wogole nie gaśnie.
|
04-06-2019, 21:05 | #2 |
ford::professional
Model: Turek
Silnik: 2.0 TDI
Rocznik: 2017
|
Odp: Usterka układu kierowania,
Trzeba podpiąć auto pod komputer
|
30-04-2024, 20:22 | #3 |
ford::amateur
Imię: Mateusz
Model: S-Max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2012
|
Awaria układu kierowniczego
Witam serdecznie. Od jakiegoś miesiąca mam problem z fordem.
Co jakiś czas wyskakuje mi błąd: Awaria układu kierowniczego, wspomaganie działa normalnie, nic nie zauważyłem aby coś się "złego" działo. Błąd ciągle się świeci na ekranie, nawet po zamknięciu auta. Przez noc tak jakby się resetował i auto nie odpowiada z kluczyka, otworzę go grotem i brak zapłonu, dopiero po jakimś czasie i klikaniu przycisku start oraz "chyba" po włożeniu kluczyka do otworu na pilot pod zaślepką zaczyna działąć zapłon, auto odpali i błędu brak. Podpinany był pod komputer i nic nie pokazuje. Po raz pierwszy błąd ten był połączony z uszkodzeniem modułu komfortu. Auto zdechło całkowicie i musiałem na lawecie zawozić auto do Elektromechanika, gdzie wymienili właśnie moduł komfortu.Oddali auto i przez 2 dni był spokój, potem znow to samo czyli błąd wyskoczył, ale zapłon był. Oddałem ponownie auto na 3 tyg gdzie posprawdzali wszystkie moduły i do niczego nie doszli. Błąd sie skasował i po paru dniach znow to samo. Dajcie pomysł co może być nie tak.? Pzepraszam za chaotyczne pisanie ale już nie mam nerwów na to.... |
30-04-2024, 23:16 | #4 | ||
ford::amateur
Imię: Mateusz
Model: S-Max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2012
|
Odp: Usterka układu kierowania,
Cytat:
Bump: Cytat:
Raz auto też nie chciało się zgasić. |
||