![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#21 | |
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#22 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 30-07-2011
Silnik: 2,5D 4CC
Rocznik: 1993
|
![]()
Wierz mi, że ja też... No ale kwestię trzeba jakoś ogarnąć. Jakieś pomysły?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
FORD|AUTHORIZED
|
![]()
Kręcić, i kręcić aż się uda... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
#24 |
|
![]()
To teraz ciężkie pytanie - kiedy będzie wiadomo, że przegiąłem? Bo póki co, to właściwie jest OK, przy dodatkowym 0,5 obrotu w prawo już dużo mocniej dymi z wydechu na czarno. Gdzie leży jakaś sensowna granica?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 19-07-2011
Model: Ford Transit/CUSTOM
Silnik: 2.5D/2.2
Rocznik: 1995/2015
|
![]()
jezeli pytasz o to z watku -jak podniesc moc pompy bosch - to moja po wkreceniu 1/75 miala jeszcze 4/25 do konca.
czyli przed regulacja bylo rowno 6 obrotow wykrecone. nie wiem czy cos to pomoze, bo wojtek cos pisal ze to jest ustawiane indywidualnie... moze od tego mozesz zaczac? i probowac |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
|
![]()
O, generalnie o to mi chodziło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Indywidualnie-nie indywidualnie, jakichś wielkich rozbieżności chyba nie mogło być Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W takim razie spróbuję wkręcić na maks, zobaczymy ile jeszcze jest miejsca, a później nic innego jak tylko organoleptycznie, aż będzie OK Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tyle dobrze, że kumpel przyniósł płyn do czyszczenia tapicerki znacznie lepszy niż Tapis i wreszcie wnętrze mojego wozu jakoś się prezentuje. W sumie, to jedno miejsce wygląda już jak nowe, jeszcze kilka h i nie poznam swojego wozu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
|
![]()
zebys tylko nie pomylil sie potem na parkingu- bedziesz sukal i szukal gdzie jest Twoj brudasek...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
|
![]()
O nie, to łatwo znaleźć, zwykle największe żółte na parkingu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A wnętrze musi być czyściutkie, żeby nie wiem co, ot zboczenie z zabytków Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Prawie cały kurczak zostanie jeszcze niebawem potraktowany papierem ściernym 2000-2500 i wypolerowany, a następnie oklejony reklamami. Raczej ciężko będzie go zgubić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do tematu - dzisiaj wyłączyłem EGR i poprawiłem ustawienie pompy wtryskowej. Kierując się radami tomlima wkręciłem do końca (weszło o 3 obroty równo) i wykręciłem 4,5, czyli około 1,5 od ustawienia fabrycznego. Ma kopa. Dociągnąłem go dzisiaj na testach do 120km/h i zaczęły łapać mnie światła, więc odpuściłem, ale poszedł by jeszcze trochę. Można przyjąć, że naprawa z tuningiem dokonana została skutecznie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
|
![]()
no to graty ze sie udalo. ja ze swoim niestety nie zdazylem jeszcze powalczyc a okolo 120 to tez lapie ale na highwayu po kilku km jazdy. hehe
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
FORD|AUTHORIZED
|
![]() Cytat: