Forum Ford Club Polska


Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Transit

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!


Zamknięty Temat
 
Narzędzia wątku
Stary 04-07-2010, 11:15   #1
Piotr91
ford::beginner
 
Zarejestrowany: 13-05-2010
Skąd: Mazury
Model: Transit
Silnik: 2.5 td
Rocznik: 1991
Postów: 25
Domyślnie Problem z Rozrusznikiem

Oddałem rozrusznik do regenaracji-słabo krecił(skączyły sie szczotki).
Po złożeniu został podłaczony na "krótko" w celu sprawdzenia go ,DZIAŁA.
Po wlozeniu do auta i przekrecenia kluczyka słychac tylko jakies cykniecie z pod maski i zapala sie czerwony wykrzyknik na zegarach...
Słychac jak by elektro magnes wyrzucał bendinks ale nie mogł sie załaczyc na koło zamachowe.
Wrzuałem auto na bieg i je przepychaliśmy (moze cos sie zawiesciło)ale nic to nie pomogło..
Panowie..jakies pomysły co mogło sie stac?

Piotr91 jest offline  
Stary 04-07-2010, 13:59   #2
destroyer84
ford::average
 
Imię: Tomasz
Zarejestrowany: 16-09-2009
Skąd: Iława
Model: transit
Silnik: 2,5 diesel
Rocznik: 1992
Postów: 59
Domyślnie Odp: Problem z Rozrusznikiem

wygląda na to, że ktoś się nie przyłożył przy naprawie tego rozrusznika, tak jak słychać tylko "cyknięcie" to tak jakby jakiś problem z bendyksem, chociaż kiedyś miałem problem z rozruchem w innym aucie były podobne objawy i okazało się, że jakiś kabel był słabo podłączony i raz stykał a raz nie.

I zmień tytuł posta bo Ci go zamkną sam się o tym przekonałem.... w tytule wpisz dokładnie jaki masz problem....
destroyer84 jest offline  
Stary 04-07-2010, 14:15   #3
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED
 
Avatar wojtekjanus
 
Imię: Wojciech
Zarejestrowany: 02-09-2008
Skąd: Warszawa
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
Postów: 9,246
Domyślnie Odp: Problem z Rozrusznikiem

Jeżeli połączyłeś go na krótko, to ominąłeś elektrowłącznik. Po wmontowaniu do auta cyka elektrowłącznik, którego styki są prawdopodobnie upalone i nie daje prądu na szczotki...
Całkiem cichutkie cykanie to może być przekaźnik rozrusznika na prawym nadkolu pod akumulatorem.
Sprawdź po kolei dokąd dochodzi prąd przy starcie, a zwłaszcza czy styk sterujący elektrowłącznika dostaje napięcie.
Sprawdź też podłączenie grubych przewodów prądowych, zwłaszcza czarnego do masy.
__________________
Zgredzik

Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 04-07-2010 o 14:18
wojtekjanus jest offline  
Zamknięty Temat


Narzędzia wątku

Zasady postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin
części do Fordów - tarcze i klocki EBC
Obsługa techniczna: Wilu