Forum Ford Club Polska


Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!


Odpowiedz
 
Narzędzia wątku
Stary 24-02-2010, 10:27   #1
mir_99
ford::beginner
 
Zarejestrowany: 06-01-2010
Skąd: LUBIN
Model: Ford Focus
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2000
Postów: 22
Domyślnie Po wymianie pompy nie odpala focus mk1

Jak w temacie mam problem po wymianie pompy z odpalaniem sam. a dokładniej to wygląda tak jak silnik jest zimny to odpala i chwile po zgaszeniu również odpala po około 15-30 min. już nie odpala aż do czasu ostygnięcia zauważyłem, że do czasu, kiedy nie załączą sie świece żarowe to nie odpala, ale to chyba miej ważne, bo na zimnym odpala, choć mogę się mylić, bo może czujnik temperatury coś wylancza. Może ktoś miał taki problem to proszę o podpowiec. Czy może należy jeszcze raz wyczyścić i na nowo wgrać program sterownika pompy?

mir_99 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-02-2010, 10:51   #2
pawello99
ford::advanced
 
Zarejestrowany: 24-07-2008
Skąd: RZ/DW
Model: Focus, Focus II
Silnik: 1.6, 1.8 tdci Platinium X
Rocznik: 1999, 2006
Postów: 200
Domyślnie Odp: Po wymianie pompy nie odpala focus mk1

Takiego problemu to na pewno nikt nie miał!
pawello99 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-02-2010, 12:25   #3
mkaminski100
ford::expert
 
Zarejestrowany: 08-09-2007
Skąd: Basingrad UK
Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
Postów: 2,272
Domyślnie Odp: Po wymianie pompy nie odpala focus mk1

Jezeli kupiles pompe i dzieje sie tak po jej wymianie to reklamuj pompe.
Czy na pewno dobrze ja odpowietrzyles?
mkaminski100 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-02-2010, 13:12   #4
mir_99
ford::beginner
 
Zarejestrowany: 06-01-2010
Skąd: LUBIN
Model: Ford Focus
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2000
Postów: 22
Domyślnie Odp: Po wymianie pompy nie odpala focus mk1

Układ odpowietrzony gdy już odpalę mogę jeździć bez żadnego problemu nawet kilkaset kilometrow. Dodam że był czas że odpalał kilka dni dobrze nawet przy silnych mrozach palił jak benzyniak.
mir_99 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-02-2010, 13:40   #5
mkaminski100
ford::expert
 
Zarejestrowany: 08-09-2007
Skąd: Basingrad UK
Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
Postów: 2,272
Domyślnie Odp: Po wymianie pompy nie odpala focus mk1

Wyglada na metering valve (ten zawor z tylu na pompie). Odwiedz firme ktora robila pompe niech sprawdza zawor, a najlepiej cala pompe raz jeszcze
mkaminski100 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz


Narzędzia wątku

Zasady postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 15:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin
części do Fordów - tarcze i klocki EBC
Obsługa techniczna: Wilu