cysiek18
24-02-2010, 13:39
Ostatnio pękła mi przednia sprężyna po prawej stronie. Udało mi się znaleźć używana sprężynę od Fusiona (podobno takie same idą) tylko mam jeden problem. Na mojej starej sprężynie była kropka koloru zielonego a ta nowa ma fioletową. Nada się bo nigdzie nie mogę znaleźć oznaczenia twardości po kolorach.
stasiek49
24-02-2010, 14:22
raczej powinna byc taka sama,szukaj w gogle
cysiek18
24-02-2010, 14:27
Właśnie byłem sprawdzić jak się ma sprawa z kolorem z drugiej strony (od kierowcy) i tam jest fioletowa kropka, Czyli jak wcześniej dobrze było z jedna fioletową i jedna zieloną to teraz powinno być ok :P Bo chyba nie ma tak że od strony kierowcy inna sprężyna niż od pasażera ?
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=80438
Witam! Jestem tu po raz pierwszy i za bardzo jeszcze nie ogarniam tego wszystkiego.:) Do rzeczy, parę dni temu zakupiłem swoje pierwsze auto -fiestke- i chciałbym go troszkę podnieść bo strasznie nisko siedzi. Potrzebuje sprężynek przód i tył (nowych). Macie jakąś dobrą stronkę www (z wysyłką) bądź coś innego na ternie warszawy? Pozdrawiam
Ford Fiesta 2003r
1.4 tdci
(3 drzwi)
Proszę o poprawienie tytułu postu na zgodny z regulaminem.
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=83774
W innym przypadku temat zostanie zamknięty.
Użyj funkcji " edycja " dalej "zaawansowane ".
masz kolego tuutaj:
RB-Car 02-284 Warszawa, ul. Hipotezy 7
tel. 22- 868-70-31, +48- 601-209-504 zadzwon i sie dowiedz
albo
www.ford-sklep.pl/
dzięki wielkie za ten namiar
Witam,
Mam pękniętą sprężynę w lewym, przednim kole. Chciałam kupić nowe w sklepie, ale okazało się, że:
1. Nie ma w ogóle dostępnej w sklepach wersji "miękkiej" czyli kropki zielony-zielony (po nr VIN podobno to wiadomo, co ma być zamontowane w moim aucie)
2. Niestety na moich sprężynach nie widać tych kropek (było sprawdzane)
Nie mam Fiesty sportowej tylko "noramlen" 1.6 TDCi z 2011r.
3. Teraz nie wiem, czy mogę kupić np zielony-pomarańczowy, czy koniecznie szukać zielony-zielony?
4. Wymienić tylko sprężyny czy od razu z całym amortyzatorem, bo tak w wielu miejscach sprzedają używane?
Coś ktoś doradzi? :)))