Remikm
23-01-2006, 22:35
Jak w temacie
Fajne wzory tylko nie wiadomo jak z jakoscia
Fajne wzory tylko nie wiadomo jak z jakoscia
Zobacz pełną wersję : Felgi firmy "HIJOIN", ktos cos o nich wie? Remikm 23-01-2006, 22:35 Jak w temacie Fajne wzory tylko nie wiadomo jak z jakoscia artzly 01-02-2006, 00:17 nie znam ... tak samo jak firmy MAM (podobno niemiecka i dobra) ktoś cos słyszał ?? Bauma 01-02-2006, 12:16 tak samo jak firmy MAM (podobno niemiecka i dobra) ktoś cos słyszał ?? fajniutkie. szczegolnie ta sie mi podoba http://www.auto-option.fr/php/template. ... 044&lang=1 (http://www.auto-option.fr/php/template.php?page=./topmenu/wheels/wheel.php&art=1044&lang=1) podobna do Titanium artzly 01-02-2006, 16:15 bauma ale słyszałeś coś o MAM ... to śjakieś dobre? [ Dodano: 2006-02-01, 18:23 ] te sobie sprawdź http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84215921 całkiem mi sie podobają Bauma 01-02-2006, 16:31 bauma ale słyszałeś coś o MAM ... to śjakieś dobre? osobiscie nic zlego nie slyszalem na ich temat. tylko ze do tanich tez nie naleza szczegolnie cena 18stek mnie boli :evil: ale to prawie w kazdej lepszej firmie jest podobna artzly 01-02-2006, 20:31 właśnie sie zastanawiam nad włożeniem do swojego 18" ... ale zobacze jak będą wygladały moje 17" po wypolerowaniu :twisted: [ Dodano: 2006-02-01, 22:51 ] a może ktoś będzie chciał zobaczyć jak poszczególne felgi pasuja do jego auta to niech wejdzie tutaj : http://www.motoricus.pl/felgi/index.php troche sztucznie .. ale ja sie przekonałem ze 18" na moim ST-eku byłyby najbardziej odpowiednie :twisted: Bauma 01-02-2006, 22:43 wg mnie na polerke szkoda kasy. gora pol roku i po efekcie. po polerce felga bardziej podatna na sol, brud z hamulcow i wszystkie inne syfy. chyba ze po polerce mozna walnac ja lakierem bezbarwnym... :?: artzly 02-02-2006, 16:09 chyba ze po polerce mozna walnac ja lakierem bezbarwnym oczywiście że z lakierem i to w dodatku specjalnym do polerowanych aluminiowych felg.. teraz stary to wszystko masz :D niedługo będą auta w sprayu :twisted: Bauma 02-02-2006, 16:43 to ile taka zabawa kosztuje i jak trwaly jest ten efekt z lakierem bezbarwnym??? teraz stary to wszystko masz toyote Ygo czy jak jej tam mozna kupic z naklejkami ala szybciejsi i wscieklejsi :D artzly 02-02-2006, 19:46 to ile taka zabawa kosztuje i jak trwaly jest ten efekt z lakierem bezbarwnym??? usiądź bo się zdziwisz ... 400 zł polerowanie 4 felg + lakier ... i to cały koszt :D z naklejkami ala szybciejsi i wscieklejsi to kurcze teraz sie strach bac ... ja sobie zrobie naklejke "jeszcze szybciejszy z najszybciejszych i najwścieklejszy z najwścieklejszych" :twisted: [ Dodano: 2006-02-02, 21:48 ] gdzieś pod koniec lutego zawoże swoje flegi do roboty .,. jak chcesz to moge ci dac namiar już teraz ..albo jak pokaże ci efekty polerki bo sam nie wiem jak to bedzie wyglądało :D co prawda ta firma jest pod warszawa ale jak bedziesz chciał to możesz mi przysłać felgi a ja reszte załatwie ... A.S. 02-02-2006, 21:53 Witam!! A ST220 ma w oryginale 18 calówki ... tak ?? Bo kumpel ma do sprzedania oryginalne z ST-ka ... przyjechał z salonu i zdjoł razem z opnami bo miał jakieś fele kosmiczne ( z oponami dał za 4 koła coś blisko 16.000 zł ) i tak już leżą drugi rok.... jak by był ktos zaintersowany to moge spytać ile sobie ceni .... a warto bo są nóweczki :) artzly 02-02-2006, 22:06 ST 200 oryginalnie ma 17" żebrowane... w ST 220 sa 18" również żebrowane ale stylistyka bardziej kanciasta... zapytaj się proszę A.S. ile ceni 18" razem z oponami.. bede wdzięczny za info :) matzone 02-02-2006, 22:34 Kurka a może mi przypasują mam na 5 srubeczek a Ty Artzly masz na 5 czy na 4 ? Jak byś nie brał to ja chętnie bym je kupił jeśli cena byłaby do zaakceptowania. Ciekawe ile kumpel A.S.-a za nie krzyknie. Idę połazić po allegro. Narka PS. Artzly Masz chyba 4 sruby, zerknąłem na fotkę Bauma 02-02-2006, 23:56 gdzieś pod koniec lutego zawoże swoje flegi do roboty .,. jak chcesz to moge ci dac namiar już teraz ..albo jak pokaże ci efekty polerki bo sam nie wiem jak to bedzie wyglądało co prawda ta firma jest pod warszawa ale jak bedziesz chciał to możesz mi przysłać felgi a ja reszte załatwie ... dzieki. poczekam i zobacze jak Twoje beda wygladac. tym bardziej ze najpierw musze miec co polerowac bo fabrycznych to nie ruszam :P a przemysl jeszcze moze zamiast polerki jakies felgi w kolorze ciemnego chromu np toora albo mieszanka czarnego i polerki: http://www.auto-option.fr/php/template. ... 837&lang=1 (http://www.auto-option.fr/php/template.php?page=./topmenu/wheels/wheel.php&art=837&lang=1) albo cale czarne chociaz mi sie czarne zbyt nie podobaja ale taka moda (Gallargo od Hammana na czarnych widzialem ostatnio) a mysle ze ciemny chrom do jasnego lakieru calkiem ciekawie by wygladal albo taka mieszanka jak felga z linku :) co do 18 ST220 byly albo jeszcze sa za ok 1200zl w tym 2 porysowane na allegro. artzly 03-02-2006, 00:43 moze zamiast polerki jakies felgi w kolorze ciemnego chromu moj pomysł jest taki .. aby mieć na zewnątrz chrom.. srebrny lakier samochodu i jak najmniej czarnego ... tak wiec czarne felgi odpadają ... mysle że ( i taki mam zamysł) żeby były wypolerowane... poczekam i zobacze jak Twoje beda wygladac jak tylko dostane je spowrotem to dam zdjęcia przed i po polerce abys mógł miec skale porównaczą ... [ Dodano: 2006-02-03, 02:45 ] matzone ... jeśli tobie będa pasowały to smiało je bierz ... chętnie je odstąpie ... tym bardziej że jeszcze nie wiem czy by mi odpowiadały ... a ja faktycznie mam 4 śruby :D A.S. 03-02-2006, 22:25 Witam!! Byłem dzisiaj u gościa .... ale wyjechał do Włoch coś załatwiać (ma fabryke akumulatorów) ..... mają do niego zadzwonić i wypytać .... jutro po południu powinno być wszytsko wiadomo .. a jak nie to najdalej w Poniedziałek bo wraca w niedziele wieczorem .... No napewno nie będzie to 1200 zł .. one są nowe (felgi i opony) zrobiły dokładnie 45 km z Katowic (Multexim) do Myszkowa ;) A natrafiłem na te koła jak szukałem opon do mojego Hemi ... ale niestety były za małe :( ... naszczescie wczoraj kupiłem niezłe gumki ;) >> 255/45 R18 artzly 04-02-2006, 09:33 jak tylko bedziesz wiedział dawaj info ... koniecznie :D A.S. 07-02-2006, 14:32 Witam!! Heheh ... koła lezały na hali... i :) ... znikneły ... nikt nie wie gdzie są ... Zanosi się na niezłą burze :) .... ale ponoc jutro (środa) maja być ... więc porobie zdjęcia i spytam o kase :-) ... artzly 07-02-2006, 16:57 pewnie szpieg z krainy deszczowców porwał do swojego rydwanu :D A.S. 14-02-2006, 13:54 Witam!! No.... kurcze z gościami co jeżdzą sie napić kawy do Włoch.... bo tam ponoć najlepsza to cięzko dojsć co i jak :) ... ale już wiem wszytsko ... felgi były schowane u gościa w piwnicy .. a że ma dosć dużą to ciężko było je odszukać ... :) ALE SĄ ... komplet z oponami ceni się 5000 zł .. no ale zwasze można się potargować jeśli ktoś powaznie zainteresowany .... SĄ idealne.. nówki ... opony i felgi ... artzly 14-02-2006, 16:32 nie chce byc wulgarny ... ale cena specjalnie mnie nie podnieciła ... za 800 za jedna moge kupic lepsze niż oryginały od St220 :twisted: tak wiec jeśli chodzi o mnie to nie jestem zainteresowany 8) A.S. 14-02-2006, 19:24 Witam!! Nie no... dlaczego wulgarny :-)) :-)) ?? 1 felga to koszt 700 zł a 1 opona to koszt 1050 zł ... chcąc to kupić w "foliach" trzeba dać około : 2800 + 4200 = 7000 zł .. :) ... Wcale nie twierdze że to jest tyle warte :) ... JA bym nigdy za felgi z oponami z Forda nie dał 7000 zł ani 5000 zł ani nawet 3000 zł .. :-) .... ale cena nie jest zbytnio przesadzona biorąc pod uwagę koszt takich samych w "sklepie"...... No a felgi są "kultowe" bo z St220 ;) ... więc jak ktoś chce to stoją i czekają (a tak coś mi sie zdjae że jeszcze postoją) Bauma 14-02-2006, 20:12 No a felgi są "kultowe" bo z St220 fele daja rade :!: jesli sie nie myle to te fele maja z Fordem tylko tyle ze sa montowane w ST i maja znaczek Forda. sa tak zaprojektowane zeby dodatkowo chlodzic hamulce. tylko wlasnie nie mam pojecia czy sa to Ronale czy moze projekt Zendera?? artzly 15-02-2006, 10:24 A.S. napisał/a: No a felgi są "kultowe" bo z St220 fele daja rade nie twierdze że sa specjalnie brzydkie ale do mojego auta nie pasują ... 8) matzone 15-02-2006, 15:39 Jeśli te felgi są typowymi zakładanymi do st 220 to cena nie jest zła. Kiedyś dzwoniłem do sklepu forda i za jedną sztukę wołali coś około 1000 zł (sama felga). Szkoda, że nie mogę takich założyć ze względu na stan dróg. Podziękowania dla kolegi A.S., który dotrzymał obietnicy i zamieścił info o felach. Wkleję tu fotki nawierzchni po których musi jeździć moje autko, zakrawa to na kpinę. Wysyłam pismo do Świętokrzyskiego Zarządu Dróg Wojewódzkich z fotografiami wielkich dziur i do ich przełożonych. "Zareklamuję" ich bo się wk...em. Jak tylko będę jechał tamtędy to fotki i znowu raport o stanie nawierzchni. Niech coś robią do cholery. PS. Te felgi od st 220 to prawdopodobnie robi Ronal. Człowiek pracujący w sklepie forda mi tak mówił ale czy to prawda? A.S. 15-02-2006, 20:07 Witam!! Tak .. w 1000% sa to ORYGINALNE fele z opnami "high class" od nowiutkiego ST220... Są srebrne a oponki ... no cóż wysokości kromki chleba :) ... O dziurach to mi nawet nie mów :( ... a jak myślisz .. dlaczego musiałem kupić nowe opony do Hemi ?? Poprzednie miałem 245/40 R18 czyli wysokosci ok 3,5 cm .... i w Niemcach zrobiłem 2000 kilometrów a w Polsce wystarczyło 30 km żeby wpaść w taką dziurę koo Zgożelca że po wyjechaniu z niej kierownica pozostała już dość sporo w lewo :( :( .... ale to jeszcze nic ... najlepiej "bawiłem" się na DK-1 ... jade prawym pasem za Ojcem .... więc spokojnie .. jakieś 120 - 140 Km/h a tu nagle jade poboczem.. nawet nic nie poczułem na kierownicy ANI przez chwile ... poprostu auto przeskoczyło na koleinach w 1 sekunde na pobocze .... koszmar .. w poldku to chociaż poczuje coś na kierownicy że mnie zaczyna ściagać ... i coś moge zadziałać .... a tu ... poprostu HOP i po sprawie :( :( ... Jak by stała jakaś "rura" bez majtek na poboczu to bym ją miał na fotelu z resztkami szyby :( ... a nie wspomianjąc o grzybiarzach, jagodziarzach, rowerzystach, psach itd... Wiec gnam w marcu do salonu zdjąć elektroniczną blokadę prędkości ... :) ... przy 250km/h to chyba nie będę musiał jeździć PRAWYM pasem :) :) ... ale tak poważnie to naprawde jest to chorobliwie upierdliwe kiedy wycieczke musisz planować biorąc pod uwagę głównie drogę po której musisz jeździć :( matzone 16-02-2006, 08:19 Nie rozmawiajmy o stanie dróg bo komuś puszczą nerwy i zacznie strzelać do ludzi w pomarańczowych kamizelkach :D |