Zobacz pełną wersję : Naprawa klimatyzacji w Szczecinie
wonski.pl 07-06-2010, 18:35 Witam serdecznie.
Podczas napełniania klimatyzacji w moim Mondeo okazało się, że gdzieś jest przeciek.
Niestety nie wiem gdzie ;/
Czy ktoś może polecić mi warsztat zajmujący się naprawą klimatyzacji samochodowej w Szczecinie?
Najlepiej dość tani, ale nie koniecznie :)
Mile widziane wnioski z własnych doświadczeń.
Najlepiej gdzieś na Gumieńcach.
jedynie co mi przychodzi do głowy to WYRWA gdzie mój kolega już robił nieszczelną klimatyzację i dali sobie radę http://www.wyrwaopony.pl/serwis-klimatyzacja.html
Kolego możesz spróbować tutaj, ręki nie dam czy jeszcze się zajmują klimami czy już tylko agregatami
Frost Sp. z o.o.
ul. Cukrowa 12G
71-004 Szczecin
Handel: +48 91 489 45 77
Serwis: +48 91 489 45 78
Fax: +48 91 489 45 79
Sekretariat: +48 91 489 45 76
tel. kom. 24h: 601 418 087
wonski.pl 08-06-2010, 05:22 A sprawdzał ktoś Auto Ars?
Jedź do Frosta, mi poprawnie zdiagnozowali usterkę - koszt 61 PLN, naprawiałem w Pamisie.
wonski.pl 09-06-2010, 06:56 Jedź do Frosta, mi poprawnie zdiagnozowali usterkę - koszt 61 PLN, naprawiałem w Pamisie.
Frost na Cukrowej, czy Frost Serwis na Południowej? :)
gulik1978 09-06-2010, 21:42 Ja ze swojej strony mogę polecić "Pamis" w podjuchach.
Frost na CukrowejTen właśnie.
arek1-2345 02-07-2012, 18:41 Ja ze swojej strony mogę polecić "Pamis" w podjuchach.
Ja szczerze odradzam ten warsztat.
Auto zostawiłem 2x na caly dzien i nic nie zrobili tylko wyciagali kase.
Po pierwszym dniu przekonałem się, że mimo, że auto stało od rana zabrali się dopiero jak się zjawiłem czyli koło 14. Ponieważ nie działał wentylator od klimy stwierdzili, że uszkodzony jest komputer (jeszcze za czasów jak jezdzilem astra II) I umowili się na naprawę i sprawdzenie kabli.
Za drugim razem: auto postawione od rana a zabrali się jak zjawiłem się. Nauczony poprzednim razem zjawiłem się wcześniej bo o 12. Po krótkiej awanturze, że dlaczego nic nie zrobili stwierdzili, że musieli komputer kupić w sklepie, żeby go podstawić i sprawdzić. Oczywiuście nie byli a tylko wyciągali mój biegli do warsztatu i niby wracali z tym kupionym (oczywiście to był mój). Wyszło im , że uszkodzony komputer i przewody do komputera.
Straciłem prawie 250zł (i dwa dni bez samochodu) a powód jaki się okazał: styki przy komputerze zaśniedziałe. Wystarczyło je oczyścić co mogli zrobić w ciągu dwóch dni a nie jak to nazywam robili diagnozy diagnoz.... Mnie to zajęło 0,5h. Zanim się zabrali za te swoje diagnozy powinni byli te styki oczyścić a nie ruszyli ich w ogóle.
Również mogę polecić Frosta na Cukrowej. Dalej zajmują się klimatyzacją. Sam ostatnio robiłem sprężarkę i mały przeciek.
gulik1978 04-07-2012, 10:46 Ja szczerze odradzam ten warsztat.
Auto zostawiłem 2x na caly dzien i nic nie zrobili tylko wyciagali kase.
Po pierwszym dniu przekonałem się, że mimo, że auto stało od rana zabrali się dopiero jak się zjawiłem czyli koło 14. Ponieważ nie działał wentylator od klimy stwierdzili, że uszkodzony jest komputer (jeszcze za czasów jak jezdzilem astra II) I umowili się na naprawę i sprawdzenie kabli.
Za drugim razem: auto postawione od rana a zabrali się jak zjawiłem się. Nauczony poprzednim razem zjawiłem się wcześniej bo o 12. Po krótkiej awanturze, że dlaczego nic nie zrobili stwierdzili, że musieli komputer kupić w sklepie, żeby go podstawić i sprawdzić. Oczywiuście nie byli a tylko wyciągali mój biegli do warsztatu i niby wracali z tym kupionym (oczywiście to był mój). Wyszło im , że uszkodzony komputer i przewody do komputera.
Straciłem prawie 250zł (i dwa dni bez samochodu) a powód jaki się okazał: styki przy komputerze zaśniedziałe. Wystarczyło je oczyścić co mogli zrobić w ciągu dwóch dni a nie jak to nazywam robili diagnozy diagnoz.... Mnie to zajęło 0,5h. Zanim się zabrali za te swoje diagnozy powinni byli te styki oczyścić a nie ruszyli ich w ogóle.
Tak to jest właśnie ich wada, że biorą za dużo samochodów na raz... Odstawiając u nich auta dało mi się to odczuć.
MlekoLowickie 11-07-2012, 19:05 nie wiem kiedy kolega robil auto w pamisie ale ja dzis swoje zawiozlem i rowniez dzis odebralem, nowa chlodnica przewody i uszczelniona sprezarka. w auto-wedze natomiast nie mogli dobrze napelnic czynnikiem klimy. ze swojej strony polecam pamis
w auto-wedze
To jest dramat a nie warsztat.
1. Źle założone opony (continentale po prawej stronie auta, dębica po lewej stronie auta) :D:D:D
2. Za każdym razem po nich trzeba pojechać na nowo wyważać koła
3. Zakładają odważniki od felgi aluminiowej na stalową
4. Przy serwisie koła, zgłoszono że mają sprawdzić zapas bo schodzi powietrze. Po odebraniu powiedzieli że zaworek nie trzymał i wymienili na nowy (efekt taki że kolega wracając do domu złapał kapcia i w zapasie było zero powietrza a zaworek stary jak był tak nadal jest)
NIE POLECAM
|
|