Zobacz pełną wersję : [Kuga 2008-2012] Ice White różnice kolorów - pytanie do userów
witam.....
mam pytanie.... obecnie oczekuję na S-max'a w kolorze Ice White i dzisiaj byłem przejazdem w salonie w Katowicah i widze Kugę w w/w kolorze i zauważyłem jedną rzecz, którą chce potwierdzić u użytkowiników:
Kolor przedniego i tylniego zderzaka minimalnie różni się od metalowych elementów nadwozia!? czy u Was też tak jest czy poprostu w salonie mieli jakąś " po przejściach" wersję do sprzedania (dodam, że to auto było na polu z kartą do sprzedania z upustem itd)
Chcę się upewnić czy poprotu tak już jest z tym kolorze, że inaczej "siada" na metalowych, a inaczej na plastikowych częściach auta?
dumdum1988 17-06-2010, 06:22 Jak w multeximie to pozycz od kogos czujnik lakieru :) Dobra rada :)
Auto obieram w innym salonie....
ale chce wiedzieć czy ten kolor TAK MA?:) czy salon w Katowicach coś malował w Kudze.
no mają zastrzeżenia do nich
czytaj od początku"
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=101410&page=2
Im jaśniejszy lakier, tym bardziej widoczna ciemniejsza barwa zderzaków. Pooglądaj sobie na ulicy nowe samochody (Hyundaie i30, Astry IV, Focusy IIFL) w odcieniach srebrnego - zawsze widoczne jest jakieś odstępstwo barwy zderzaków od barwy reszty nadwozia. Na lakierach ciemnych (Sea Grey, Panther Black) nie widać różnicy w odcieniu poszczególnych elementów - logiczne, nie wyobrażam sobie koloru czarnego i bardziej czarnego (przynajmniej jako lakieru).
Tutaj masz zdjęcie Mondeo aktualnie używanego w mojej rodzinie - auto nie bite, sprawdzane miernikiem grubości lakieru. Przy odbiorze niestety nie udało się tego dostrzec, ponieważ przy odpowiednio jasnym oświetleniu różnica barwy zanika i Stardust Silver jest jednakowo silver na wszystkich elementach karoserii. Salon zachował się fair i polakierował ponownie zderzaki, tym razem dobierając odpowiedni kolor. Na dzień dzisiejszy różnica jest niezauważalna.
Spokojnie, na białym kolorze różnica nie powinna być aż tak widoczna, jak na srebrnym.
http://img824.imageshack.us/img824/159/wycinek.th.jpg (http://img824.imageshack.us/i/wycinek.jpg/)
witam.....
mam pytanie.... obecnie oczekuję na S-max'a w kolorze Ice White i dzisiaj byłem przejazdem w salonie w Katowicah i widze Kugę w w/w kolorze i zauważyłem jedną rzecz, którą chce potwierdzić u użytkowiników:
Kolor przedniego i tylniego zderzaka minimalnie różni się od metalowych elementów nadwozia!? czy u Was też tak jest czy poprostu w salonie mieli jakąś " po przejściach" wersję do sprzedania (dodam, że to auto było na polu z kartą do sprzedania z upustem itd)
Chcę się upewnić czy poprotu tak już jest z tym kolorze, że inaczej "siada" na metalowych, a inaczej na plastikowych częściach auta?
u mnie nic takiego niema, jak jesteś z okolic sosnowca to podjedz zobacz u mnie,
ps kuge mam do jutra wieczór, w sobote żona nad morze jedzie
Jestem poza śląskiem wiec nie zdąże do soboty wrócoć - ale dzieki za info ;)
zgadzam się z tym ze plastiki w kolorze ice white róznia sie nieco od metali..
zgadzam się z tym ze plastiki w kolorze ice white róznia sie nieco od metali..
kolor jest praktycznie nie do odróżnienia , myłem kilka razy auto i zwracałem na to uwagę
Witam... a tak w ogóle to ice white jak wygląda ;)... przyznam że zamówiłem w ciemno ten właśnie kolor (właściwie pod naciskami mej połówki )... w salonie nie mieli próbek koloru... Koszalin i Szczecin, podobno jeszcze żaden w tym kolorze nie zszedł z tych salonów... dziwne... mam nadzieję że to nie będzie kicha ;)
Witam... a tak w ogóle to ice white jak wygląda ;)... przyznam że zamówiłem w ciemno ten właśnie kolor (właściwie pod naciskami mej połówki )... w salonie nie mieli próbek koloru... Koszalin i Szczecin, podobno jeszcze żaden w tym kolorze nie zszedł z tych salonów... dziwne... mam nadzieję że to nie będzie kicha ;)
Nie panikuj! Kolorek jest pierwsza liga. Z dachem panoramicznym robi piorunujce wrażenie. U mnie było odwrotnie, ja chciałem Ice Whita a dyrekcja PBlack...........no i musiałem ulec.
Nie bój sie, KUGAUŚ bedzie extra. Spytaj Takitam.
Podziel sie i daj info coś zamówił, coś dołożył no i kiedy odbierasz.
wybór wg.mojego skromnego zdania najlepszy z najlepszych - oczywiscie o gustach sie nie dyskutuje ale ice white na kudze to dla mnie nr1.
dzięki nexcom... mam nadzieję że mi przypadnie do gustu ;)
dzięki nexcom... mam nadzieję że mi przypadnie do gustu ;)
w zime przy kiepskiej pogodzie to nie ciekawie wyglada, ale w lato w słońcu to rewelacja, nie wiadomo co to za kolor, biały, srebrny, perłowy , niebieski?, jednym słowem cudny, nie ma problemu z utrzymaniem czystości, nie widać smug, i plam po wodzie,
ps zamówiłeś z czarnym dachem? jaki kolor zamówiłeś felgi?
Jasne że z czarnym dachem... a felgi praktyczne 17" - kolor Silver bo nie widziałem czarnych... takowe sobie sprawię na przyszłe lato
witam.....
wróce do tematu bo miałem okazje wczoraj w Bielsku w Autobosie obejrzec SMAXa w ICE WHITEcie i kurde byłem w szoku , fakt miedzy zderzakami a błotnikami rzucała sie róznica w oczy ALE patrząc od tyłu na błotnik - drzwi tylnie - drzwi przednie kolosalna róznica w kolorystyce ! wyglądało to tak jakby tylnie drzwi bezczelnie były malowane i zle dobrany kolor !
bardzo dobrze sie przyjrzałem ale nie zauważyłem nic co mogło by świadczyć o tym że były poprawiane, ekspretem nie jestem ale znajomy lakiernik pokazał mi pare "sztuczek" i na srebrnym jestem w stanie wyłapać bez problemu nawet ostatnio ze zdjęcia mi sie udało i potwierdziło sie przy oględzinach na miejscu przyrządem ( nie chodzi tu teraz o to żeby sie przechwalać) ale na 99% to z fabryki tak wyszło i prawde mówiąć troche mnie przeraziło i tak pomyslałem że jak będę miał taki problem to może jednak biały akrylowy?
czy ktoś jeździ autkiem w tym kolorze.... widziałem taka Kugę w Koszalinie ... tak mi się wydaje bo tylko mi mignęła, ale opalizowała na niebiesko... czy tak jest? może ktoś zarzucić fotkę z niezrypanym balansem bieli ( w całości i zbliżenie lakieru) Ps. pełen obaw czekam na moją zamówioną w ciemno
czy ktoś jeździ autkiem w tym kolorze.... widziałem taka Kugę w Koszalinie ... tak mi się wydaje bo tylko mi mignęła, ale opalizowała na niebiesko... czy tak jest? może ktoś zarzucić fotkę z niezrypanym balansem bieli ( w całości i zbliżenie lakieru) Ps. pełen obaw czekam na moją zamówioną w ciemno
jakbys uwaznie czytal posty w dziale i ogladal foty w avatarze to bys widzial ze taki ma wlasnie ten kolor...
ok... ale te w avatarze są malutkie ;):027:
ok... ale te w avatarze są malutkie ;):027:
znajdę troche czasu to zrobie i wrzucę fotki
ale opalizowała na niebiesko... czy tak jest?
tak jest ale to właśnie jest piękne w niej :)
doczytałem się gdzieś że był wcześniej przed ice white kolor Avalon i on definitywnie wpadał w niebieski, to były początki sprzedaży
doczytałem się gdzieś że był wcześniej przed ice white kolor Avalon i on definitywnie wpadał w niebieski, to były początki
sprzedaży
eee no to nie to zupełnie nie to :)
tu masza avalon :
http://www.desperateseller.co.uk/findacar/used-cars/used-Ford-cars-for-sale.asp?orderID=19286703&vendor=101658
nie da sie tego z ice white za nic pomylic :)
różnica biały - biały ice white jest bardzo " subtelna " :
biały :
http://www.evworld.com/press/ford_cplatform_kuga.jpg
ice :
http://cdn.motors.co.uk/d/used-photos/21000/400x/0/0/KY59TVK.jpg
ale wg. mnie ten nalot jest tylko przy słabym oświetleniu
tutaj super widać
w cieniu lekki nalot a w słońcu perła biel
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/df/Ford_Kuga_20090529_front.JPG
dzięki nexcom... o to chodziło... jest git
A ja mam zupełnie inne odczucia. Wymieniam właśnie czarną kugę na nową i myślałem o kolorze białym, ponieważ żona ma nową fiestę sport w tym kolorze i wygląda pięknie (mam na myśli samochód), a na czarny nie mogę już patrzeć. Usłyszałem o nowym kolorze białym o nazwie ice i zastanawiałem się nad tym wariantem. Do czasu kiedy zobaczyłem na drodze s-maxa w tym kolorze. Był bardziej niebieski niż biały i wydawał się jakiś smutny bez wyrazu. Póżniej w salonie zobaczyłem kugę w tym kolorze i moja niechęć jeszcze się pogłębiła. Blady niebiesko szary kolor przypomina mi kolory jakimi malowano trabanty i warszawy w okresie PRL-U. Nie chciałbym nikogo urazić. Być może przy ładnej pogodzie w pełnym słońcu ten lakier prezentuje się lepiej. Takie słyszałem opinie. Ja jeszcze się na konkretny kolor nie zdecydowałem, ale na pewno nie będzie to ice white.
ja mam kuge 1 kolor frezon white i jest ok.widziałem inną kuge w białym kolorze to moja jest ładniejsza
Palek_PL 17-09-2013, 20:14 Witam.Smigam smaxem w kolorze IceWhite.Bardzo piekny kolor szczegolnie po wypucowaniu auta.W dni sloneczne mieni sie perłowo natomiast zima , gdy lezy snieg kolor nabiera wyraznego odcienia lekkoblekitnego.Takze mialem kilka zapytan 'pod sklepem' czy to bialy czy blekitny kolor.Bralem w ciemno bo dealer polecał.Miał być czarny i dobrze ze nie...pzdr!
Ja przemalowałem żonie kugę z niebieskiego na "białą perłę" (na początku też chciała czarny ale wybiłem jej z głowy ten pomysł).
Nie wiem jak perła ma się do Ice White Forda (czy IW to też lakier 3-warstwowy?) ale wygląda ciekawie.
Może perła sama z siebie nie robi super wrażnia jak niektóre klejone z folii (róż i błękit aż biją po oczach) - u mnie widać to ładnie w dobrym słońcu albo w nocy przy sztucznym oświetleniu. Natomiast w pozostałych warunkach jest za to bardzo ładna biel.
Jak już ktoś pisał - efekt tym lepszy im czystsze auto.
Widać to zwłaszcza jak auto stanie koło innego - rzekomo białego (ostatnio miałem okazję porównać z najnowszą A-klasą w kolorze białym - sam mercedes wyglądał świetnie - zwracał na siebie uwagę, jednak postawiony obok kugi sprawiał wrażenie jakby lekko kremowego - oczywiście mowa o kolorze bo o samym samochodzie i porównaniu go do Forda nie ma sensu dyskutować).
Tak więc przed malowaniem miałem trochę inne wyobrażenie (naoglądałem się zdjęć samochodów oklejonych foliami - nie wiem ile w nich to efekt folii a ile programów graficznych ale tam kolory od różowego po błękit niemal świeciły - bardziej to było w kierunku koloru a'la kameleon). Początkowo byłem lekko rozczarowany, że efekt nie jest aż tak wyrazisty ale po czasie jestem z tej decyzji zadowolony. Efekt perłowy jest w słoneczny dzień, a w pochmurną pogodę mam bardzo białą biel (nie wchodzi ani w niebieski ani w kremowy jak to słyszałem ma czasem miejsce gdy lakiernik doda za dużo perły na bazę).
tomaszjan31 18-09-2013, 17:36 [QUOTE=duss;1458000]witam.....
Moj kugalec ma jednakowe kolory... Domniemam ze jesteś z katowic, zapraszam na oględziny i porowniania
|