Zobacz pełną wersję : Kołapaki 14'' - spinnery

impactom
07-02-2006, 14:16
Witam! Własnie ukradli mi nowe kołpaki 14"(oryginalne fordowskie). Myslałem ze juz tego nie kradna ( poprzednie kupiłem na allegro chyba za 40 zet) ale widac Polakowi przyda sie każdy grosz.
No i musze teraz znowu kupic nowe!
i tu ciekawostka - może kupie sobie taki
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=84594339
tylko nie wiem czy odrazu ich nie strace :D

Bauma
07-02-2006, 14:25
sam sobie odpowiedz :)
straciles"zwykle" seryjne fabryczne, a takie blyskotni uniwersalne to raz dwa Ci gwizna :!:
tamte co Tobie ukradli pewnie poszly do Forda a te pseudo spinnery obojetnie jedynym ograniczeniem bedzie rozmiar 14''
stanowczo odradzam :!:

borewik
07-02-2006, 17:07
Może komuś się podobają?(mi nie), ale na pewno czyszczenie nich będzie trwało 2x dłużej

mmmk
07-02-2006, 19:36
a nie lepiej dolozyc kilka zl i kupic komplet alu?? z alu kolpakow nie ukradna. (jezeli beda wersja bez tych malych bzdetow na srodku bo to do alu to ma jeszcze ciekawsza cene) a dac za kolpaki 150 zl z przesylka?? raczej bym nie dal. jak szukalem kolapkow ogrinalow do swojego to w koncu kipilem 2 komplet alu i taniej wyszlo a alu oczywiscie orginal.
pozdrawiam
maciek

jason1980
07-02-2006, 19:39
Spinery, to kwestia gustu, ja bym tego nie kupil. Taki troche wiejscki tuning, tymbardziej na kolpakach a nie na alusach. Tak jak pisali poprzednicy odradzam bo zaraz Ci ktos je zwędzi.
Pozdrawiam

PS
Czesc mmmk :)

SIERRA
07-02-2006, 20:48
Buhahahahahahaha gość sprzedaje kołpaki ze spinerami i ma fote jak są załorzone na fiata doblo :shock: śmiech na sali... a swoją drogą to czy takie rozpedzone spinery utrzyma kawałek plastiku??

Iwo
07-02-2006, 21:50
tylko nie wiem czy odrazu ich nie strace
nie sądzę, żeby ktoś to chciał 8) :D

biernik
07-02-2006, 21:56
No troche przypał na takich śmigać. :lol:

roman311
07-02-2006, 22:49
Nie zalozylbym tego do swojego auta,moze w amerykanskich SUV-ach jak np. Cadillac Escalade,gdzie kola maja jakies 22 cale to wyglada ladnie,ale tutaj to chyba nie ma sensu...
Poza tym jak Ci rabneli kolpaki to te pewnie znikna w pierwsza noc po zalozeniu.

karex
08-02-2006, 00:48
Nie narzekajcie, jak bym palił cygara to bym sobie takie sprawił. Zatrzymujesz furę, bierzesz cygaro, wysiadasz przytykasz do kołpaka i już końcówka przycięta. Dwa w jednym. Ale w deszczową pogodę to bym raka nie nakarmił :) .
Na poważnie:
Moim zdaniem delikatnie, rzecz ujmując to nie bardzo. Może jakbyś miał tyle kasy co Misztal to do czarnego Hummera byłyby w sam raz :D , ale do fioletowego Mondeo to już wyżej napisano.
A tamte kołpaki miałeś na dżytach? (taśmy/opaski zaciskowe takie do robienia wiązek przewodów elektrycznych przeciąga się je przez otwory w feldzy i ramiona kołpaka - warunek wentyl musi być dostępny przy założonym kołpaku). Znajomemu (mściwy człowiek) raz rąbneli oryginały z Opla to kupił drugie, wziął pilnik i podrobił trochę ranty (czytaj: naostrzył). A potem założył dżyty. Jakiś czas później zobaczył z balkonu główniarzy przy aucie, zaczekał jak złapie kołpak i zacznie. Wyskoczył na balkon i narobił wrzasku. Rano na kołpaku zobaczył krew. Gnojek się pociął :D .

mark
08-02-2006, 07:42
Ja proponuje zakup alusków za 200zł za sztuke kupisz i na pewno beda lepiej wygladac.Do nich brakuje tylko CD przy lusterku i pełen wypas (oczwiscie gratis :):):):):))

impactom
08-02-2006, 13:19
Tak myslalem - ten link to troche dla jaj - kupiłem za 10 zeta dzisiaj komplet :)
Z alusiami poczekam do wiosny - ale to dobry pomysł.

LeniwiecZG
10-02-2006, 18:39
Spinners są wypasiaste, ale na chromowanych alu. Takie są dostępne od rozmiaru 16'. Mniejszych nie robią (chociaż Polak potrafi). Jest to "bajerancki" gadżet, który można zemontować w każdej chwili. Te plastikowe podróby mogą narobić tylko niezłego bałaganu jak odpadną od felgi przy 60 km/h. Lepiej pomalować sobie stalaki na srebrno niż kupić coś tak tandetnego. Pozdrawiam