miras500
07-08-2010, 08:00
Wczoraj na przeglądzie na stacji diagnostycznej znajomy zauważył wyciek
z oleju kolor zielony z sprężarki klimatyzacji pojechałem obok do serwisu
który tylko nabija klimy faktycznie potwierdził że jest to wyciek z klimy.
Moje pytanie czy mogę na razie poruszać się samochodem bez włączenia klimy po mimo kapania oleju.
Czy znacie serwis specjalizujący się tylko klimatyzacją samochodową
KATOWICE SOSNOWIEC
miras500
07-08-2010, 11:21
To jak panowie mogę spokojnie poruszać się samochodem bez załaniczania
klimatyzacji
SrebnaStrzała
07-08-2010, 12:26
Oczywiście że możesz!
Poza tym jak ilośc czynnika w sprężarce będzie niedostateczna to układ klimatyzacji sam się wyłączy.
miras500
07-08-2010, 13:53
dzięki muszę nazbierać kasę na naprawę
A u mnie pompa klimy "poci się" na brązowo już od roku, ale pod samochodem np. w garażu brak jakichkolwiek plam na betonie. Co ciekawe klima chodzi i elegancko chłodzi. Zastanawia mnie, że u mnie jest to kolor brązowy, a u innych zielony. Czemu akurat tak?
miras500
08-08-2010, 07:24
Czy kupując używany kompresor czy pasuje też z silnika 2.0 bo jest tego troche na alegro ale nie podają też z jakiego jest rocznika czy to ma znaczenie.
SrebnaStrzała
08-08-2010, 07:45
A u mnie pompa klimy "poci się" na brązowo już od roku, ale pod samochodem np. w garażu brak jakichkolwiek plam na betonie. Co ciekawe klima chodzi i elegancko chłodzi. Zastanawia mnie, że u mnie jest to kolor brązowy, a u innych zielony. Czemu akurat tak?
Dlatego ponieważ masz tańszą wersje czynnika która nie jest fluorescencyjna.
A tego nie wiedziałem. To wszystko jasne.
SrebnaStrzała
08-08-2010, 13:11
A tego nie wiedziałem. To wszystko jasne.
Chyba że cieknie Ci coś innego, bo taka opcja też może być.
Może i tak. Oblukałem samochód u kolegi w garażu na kanale i tylko pompa jest "mokra". Reszta sucha jak Sahara.
SrebnaStrzała
08-08-2010, 20:49
Może i tak. Oblukałem samochód u kolegi w garażu na kanale i tylko pompa jest "mokra". Reszta sucha jak Sahara.
Domyślam się ze od spodu byłą mokra? Nie cieknie to czasem z lewej strony bloku silnika, spod pokrywy gdzie jest łańcuch ?
Tak od spodu jest mokra. Jak i również kawałek przewodu, który do niej dochodzi. Reszta silnika jest sucha od góry również.
SrebnaStrzała
08-08-2010, 23:20
Domyślam się ze od spodu byłą mokra? Nie cieknie to czasem z lewej strony bloku silnika, spod pokrywy gdzie jest łańcuch ?
Sorry Ty masz benzynę, to łańcucha nie posiadasz:P
To pewnie tak jak pisałeś uszczelnienie na pompie przecieka.
miras500
11-08-2010, 16:42
Byłem w serwisie klimatyzacji są dwie wersje optymistyczna
demontaż sprężarki 100zł uszczelnienie 100zł nabicie 150zł
lub zła wymiana na regenerowaną 600zł + cała operacja 850zł.
Lub moja wersja ryzyko kupno używki 250 zł +operacja 250ł=550zł