Zobacz pełną wersję : Specjalista od fordów-Sosnowiec
Panowie poszukuje specjalistę od fordów. Mam mondka 2001r 2.0 TDCi i problem przy hamowaniu trzęsie autem wymieniłem już tarcze i klocki, ostatnio tuleje wahaczy przód i tył i nic to nie dało podejrzewam łożyska choć nie buczą. Jak ktoś ma namiary na jakiegoś magika który rozwiąże mój problem proszę pisać będę wdzięczny.
Bedzin mickiewicza 82 tam podjedz
Snajper_881 08-08-2010, 17:55 Cześć, nie znajdziesz. W Sosnowcu nie udało mi się trafić na kogoś kto by ogarniał ten samochód. Polecam FORD-SŁAWEK ale to w Katowicach.
Jak znajdziesz kogoś, daj proszę znać.
Ostatnie trzy posty poleciały w kosmos...
Uprzejmości proszę wymienić na PW.
Proszę uszanować temat kolegi dede.
Każdy następny post nie na temat będzie skutkował ostrzeżeniem.
TOMI 216 17-09-2010, 20:31 bedzin mickiewicza 82 tam podjedz
ford galaxy 1,9 tdi 110 koni kod silnika avg
mam galaxy tdi kupiłem go i biegi ciężko wchodzľ. Mechanik sciľgnoł skrzynie i okazało się że jest założone kompletne sprzęgło (nowe) z modelu 2003 z kołem dwumasowym. A jak wiadomo to w modelu z 1999 roku niema koła dwumasowego. Czy kto wie o co tu chodzi?
Ponoć koło giełdy w Mysłowicach jest super fachowiec, ale nie mam namiarów :(
ja polecam bytom nowodworska http://www.nowy-dwor.bytom.pl/ albo zabrze żelazna http://www.ford.info.pl/
Fachowiec koło giełdy jest ale trzeba jechać w stronę Sosnowca i po prawej stronie
przed samym wiaduktem kolejowym wjechać na teren gdzie jest wulkanizacja oraz
warsztat forda . TOM CAR tel.600 052 679
Snajper_881 02-01-2011, 16:12 Fachowiec koło giełdy jest ale trzeba jechać w stronę Sosnowca i po prawej stronie
przed samym wiaduktem kolejowym wjechać na teren gdzie jest wulkanizacja oraz
warsztat forda . TOM CAR tel.600 052 679
Panowie i jak, ogarniają tam Fordy, chodzi mi o Mondeo?
jareczek1980 04-03-2011, 10:16 wiem ze na Pogoni są fachmeni, to jest chyba ulica Wiązowa, jest tam Bosh service, zajmują się Przede wszystkim fordami
i oczywiście Będzin
Snajper_881 16-03-2011, 15:20 Witam!
Panowie odwiedziłem dziś http://www.auto-kompleks.eu/. Co prawda chciałem tylko by ściągnęli linki z zacisków hamulcowych tylnych bo po spuszczeniu jeden zacisk trzymał, jest do wymiany. Panowie za bardzo nie mieli terminów jednak udało się mnie wcisnąć. Odwiedziłem dziś 4 mechaników i każdy albo "na za tydzień" albo jak Ford to nie tykam bo się znam. Samochód był 5 minut na podnośniku i bez ściągania kół linki zostały ściągnięte z zacisków. Za całość zapłaciłem 20zł, ale zaskoczyła mnie bardzo miła i rzetelna obsługa na jaką ostatnio ciężko trafić.Normą w warsztatach jest przy kliencie na dzień dobry "Kur** m**". Podsumowując, robiłem prostą rzecz, ciężko coś dogłębnie stwierdzić, jednak z obsługi jak na pierwszy raz jestem zadowolony :)
hirotaro 17-03-2011, 22:46 ja słyszałem o tym koło giełdy ze dobry koleś jest ale tylko słyszałem
Terraglon 22-03-2011, 16:28 Ja polecam pzservice w mikołowie na wspólnej. Ostatnio byłem pierwszy raz u Nich, bałem się co będzie. A tu przyjemnie, miło, szybka i trafna diagnoza (problemy z zawieszeniem i wycieki) zlikwidowano jedno i drugie i to w jak dla mnie ekspresowym czasie (kilka h) Niestety wycieki były spowodowane przez tzw. mechanika po znajomości. Finansowo obyło się bez rozlewu krwi (cena w 100% akceptowalna i adekwatna). Opłacało się jechać ponad 20 km i pozbyć się problemów. Co ważne nie przestraszyli się V-ki :). Niektórzy boja sie nawet otworzyć maskę, Oni podchodzą do tego normalnie bo po prostu wiedza co robią i mają o tej robocie pojęcie, a nie jak gdzieniegdzie zgaduj zgadula :)
Polecam w 100% a jeśli ktoś to czyta to dzięki wielkie na pewno będę odwiedzał jeśli wynikną jakieś nowe problemy.
Snajper_881 23-03-2011, 11:45 Niektórzy boja sie nawet otworzyć maskę,...
Myślałem, że takie rzeczy to tylko w TDCi. :) Mam blisko, oby nie było powodów by ich odwiedzać :)
lukaszsk 23-03-2011, 19:06 Ja polecam pzservice w mikołowie na wspólnej. Ostatnio byłem pierwszy raz u Nich, bałem się co będzie. A tu przyjemnie, miło, szybka i trafna diagnoza (problemy z zawieszeniem i wycieki) zlikwidowano jedno i drugie i to w jak dla mnie ekspresowym czasie (kilka h) Niestety wycieki były spowodowane przez tzw. mechanika po znajomości. Finansowo obyło się bez rozlewu krwi (cena w 100% akceptowalna i adekwatna). Opłacało się jechać ponad 20 km i pozbyć się problemów. Co ważne nie przestraszyli się V-ki :). Niektórzy boja sie nawet otworzyć maskę, Oni podchodzą do tego normalnie bo po prostu wiedza co robią i mają o tej robocie pojęcie, a nie jak gdzieniegdzie zgaduj zgadula :)
Polecam w 100% a jeśli ktoś to czyta to dzięki wielkie na pewno będę odwiedzał jeśli wynikną jakieś nowe problemy.
Wybieram się do nich na przegląd zawieszenia (robią to bezpłatnie) tylko jeszcze muszę termin umówić. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Przegląd umówiony na jutro (tj 25.03.2011).
Juz jestem po wizycie. Zrobiłem jazdę próbną z szefem warsztatu na dziurawej drodze żeby powiedzieć co i gdzie się trzaska. Później samochodó powędrował na podnośnik. Jak się okazało zawieszenie jest w bardzo dobrym stanie i nie ono sie przyczyną stuków. Podejrzenia padło na lewą półoś na której jest luz. Do wymiany krzyżak + 3 łożyska oraz kielich (robocizna ok 100zł namomiast koszt część krzyżak + 3 łożyska 250zł; kielich 950zł). Proponowali też zamiennik całej półosi. Jak na mój gust całkiem fachowa pomoc i gratis buteleczka pro-tec do baku (DIESEL CONDITIONER & ANTI GEL). Dodam tylko że przygląd zawieszenia nic mnie nie kosztował.
Snajper_881 28-03-2011, 14:06 ja słyszałem o tym koło giełdy ze dobry koleś jest ale tylko słyszałem
Byłem dziś. Bez umawiania udało się zrobić mimo kolejki co było bardzoo miłym zaskoczeniem. Polecam, fachowa obsługa i rzut okiem na samochód bezcenny. Wreszcie przy okazji wiem co trzaska się na dziurach a cisza po robocie w samochodzie bezcenna (rolka alternatora). Cennik również bardzo OK.
Czyżby wreszcie konkretni mechanicy ??
hirotaro 28-03-2011, 17:16 Byłem dziś. Bez umawiania udało się zrobić mimo kolejki co było bardzoo miłym zaskoczeniem. Polecam, fachowa obsługa i rzut okiem na samochód bezcenny. Wreszcie przy okazji wiem co trzaska się na dziurach a cisza po robocie w samochodzie bezcenna (rolka alternatora). Cennik również bardzo OK.
Czyżby wreszcie konkretni mechanicy ??
Robią wszystko chcę zrobić przelewy żeby zrobić samodzielnie nie mam wrunków niestety
Snajper_881 28-03-2011, 17:58 Pojęcia nie mam, musiałbyś zadzwonić albo podjechać:
41-200 Sosnowiec
ul. Radocha 2 :D
inż. Łukasz Tomczyk
tel.600-052-679
ja polecam bytom nowodworska http://www.nowy-dwor.bytom.pl/ albo zabrze żelazna http://www.ford.info.pl/
a jak cenowo wygladaja te serwisy?
kiedys chcialem chyba zbieznosc ustawic i na zelaznej chcieli wiecej niz w ASO :o
hirotaro 28-03-2011, 19:55 Pojęcia nie mam, musiałbyś zadzwonić albo podjechać:
41-200 Sosnowiec
ul. Radocha 2 :D
inż. Łukasz Tomczyk
tel.600-052-679
dzięki będzie trzeba zadzwonić :D
jareczek1980 28-03-2011, 20:04 trochę mnie dziwi, że nikt nie napisał o masters-service z Będzina (kiedyś Czeladź), goście robią przede wszystkim forda
Snajper_881 28-03-2011, 20:11 No tak, ale czy dobrze kojarzę, że tam tylko elektronika?
jareczek1980 29-03-2011, 07:26 nie, wszystko co z silnikiem jest związane, jak nie wiadomo co się dzieje z autem to bym do nich podjechał. Ceny raczej nie są wysokie. Na razie, można powiedzieć, ze zaczynam z nimi współprace i na chwilę obecną jestem zadowolony. Zobaczymy co będzie dalej. Szczególnie diesle
hirotaro 13-04-2011, 09:51 ważne, gdzie w okolicy można sprawdzić wtryski na stole pobieczym czy jak to się tam nazywa po za piekarami śląskimi i jaki jest koszt takiej usługi
danielslomski 08-07-2011, 21:59 dołączam się i polecam pana Łukasza z Sosnowca z ulicy Radocha 2 , konkretnie i na temat nie polecam serwisu z Sosnowca przy ul. Mireckiego , 2 razy błędna diagnoza i kosmiczne ceny .
wojtekdg 14-07-2011, 12:36 dołączam się i polecam pana Łukasza z Sosnowca z ulicy Radocha 2 , konkretnie i na temat
Potwierdzam
FASTER11 18-07-2011, 12:15 dobry fachowiec od fordów jest na dąbrówce ul.siemianowicka tel. 518 951 468
pana Łukasza z Sosnowca z ulicy Radocha 2 ja także mogę powiedzieć, że wszystko w jak najlepszym porządku !
Snajper_881 23-08-2011, 18:54 pana Łukasza z Sosnowca z ulicy Radocha 2 ja także mogę powiedzieć, że wszystko w jak najlepszym porządku !
Po raz kolejny super zadowolony z usług. Szybko, pewnie tanio i przede wszystkim zrobione jak dla siebie a nie na od...... się. Części renomowanej firmy po cenie hurtowej bez żadnych prowizji. Naprawdę warto tam serwisować samochód.
Snajper_881 17-11-2011, 16:25 No i kolejny raz po serwisie autka u Pana Łukasza. Wszystko zrobione naprawdę fachowo i porządnie. W dodatku serwis się rozwija w pozytywną stronę :one:
Ja też się zaniedługo wybieram bo tarcze, klocki olej i inne pierdoły trzeba odświeżyć
U mnie pan Łukasz poległ z wtryskami (jego nie zatrybiły), ogólnie jednak mogę śmiało polecić, widać że zna się na fordach, spoko gość :)
Snajper_881 23-11-2011, 20:11 Co Ci się zepsuło ??
Snajper, moje auto nie ma takiego powera jak kiedyś, wymieniłem turbo ale to wiele nie zmieniło choć w starym były zatarte na amen kierownice. Turbina działa ok bo jechaliśmy z kompem i pokazywało dobre ciśnienie.
Łukasz wpadł na pomysł podmiany wtrysków, przypuszcza że moje coś nie domagają. Niestety po podmiance na jego, auto nie chciało zapalić, on sam stwierdził że chyba za długo jego wtryski nie były używane.
Czekam aż je zregeneruje i jeszcze raz spróbuje mu pomarudzić :)
Snajper_881 05-12-2011, 15:49 W zasadzie nie chciałbym wychodzić przed szereg, ale uważam, że wtryskiwacze tu chyba nie mają aż takiego znaczenia, zaraz byś miał milion sprężynek i CHECKów. Natomiast co do przyczyń to do głowy przychodzi mi mnóstwo pomysłów. Odwiedź go jeszcze raz, może akurat coś zdziała. :)
Rychu9292 03-01-2012, 20:10 Jestem po wymianie sprzęgła i dwumasy u Pana Łukasza... Na tą chwilę jestem bardzo zadowolony z usługi jaką wykonał w moim samochodzie. Z pewnością jeszcze nie raz się u niego zjawię.
Panowie i jak, ogarniają tam Fordy, chodzi mi o Mondeo?
To bardzo dobry warsztat polecam na 100%
robiłem tam wiele rzeczy polecam
Snajper_881 04-01-2012, 11:09 Kolego jakbyś doczytał do końca temat, to byś widział, że w serwisie u Pana Łukasza serwisuje już od dawna swój samochód i jestem bardzo zadowolony...
Jadę jutro do masters-service. Dam znać jak obsługa i naprawa.
Podwodniak 15-03-2012, 15:02 Gdzie można zrobić tylne zawieszenie w sosnowcu
hirotaro 15-03-2012, 17:27 Jedz do Pana Łukasza Radocha 2 Sosnowiec za wiaduktem kolejowym w lewo jadac od strony centrum (ostrogorskiej) chyba
pablox1@o2.pl 21-03-2012, 21:35 Panowie a może i Panie. Chciałem wszystkich ostrzec przed warsztatem Auto-Test Serwis. Andrzej Ruchniak przy ul Mireckiego 22 w Sosnowcu. Czegoś takiego jak tam jeszcze nie spotkałem. W fokusie 1,8tdci w pewnym momencie zaczęła migać kontrolka od świec. Auto odstawiłem do w/w warsztatu. Podpięli pod komputer-diagnoza, 2 wtrysk nie działa, trzeba oddać do regeneracji. Po zamontowaniu wtrysku kolejna diagnoza, zapowietrzony układ ciśnienia paliwa. Po dwóch dniach prób odpalenia ( kilkakrotnie wyładowany akumulator)kolejna diagnoza - pompa wtryskowa do wymiany. W sumie po 7 dniach pojechali z autem do autoryzowanego serwisu gdzie awarię usunęli w 10 min (wymiana filtra powietrza +adaptacja sterownika). Teraz najciekawsze, za trefne diagnozy(przypuszczenia) klient musi zapłacić, dodatkowo płaci za to co zrobili w serwisie. Zapłaciłem 1000zł i do dziś nie mogę sobie darować że nie wyciągnąłem auta wcześniej i nie zawiozłem do jakiegoś prawdziwego mechanika. Do tego wszystkiego te ****************** nie informując mnie o niczym usunęli(ukradli) mi katalizator.
Po tym fakcie zacząłem rozmawiać z ludźmi którzy też tam kiedyś trafili. Ani jednej pochlebnej opinii.
Właściciel to prostak i cham.
Snajper_881 22-03-2012, 15:20 Ja myślę, że ten katalizator to przegięcie pałki troszkę...warto to tak zostawić ? Z drugiej strony nie masz za bardzo dowodów, że to oni ukradli kata.
jareczek1980 05-04-2012, 20:03 byłem kilka razy u nich, ale kiedy wspomniałem o klapkach w mk3 1.8 to pan zrobił wielkie oczy i stwierdził ze to się nie psuje. Tak się nie psuje, że koledze klepały klapki, powiedziałem zeby je wymienił, a oni znów mu ten kit ze się nie psuje. I tak się nie zepsuło ze wymieniał silnik
hirotaro 23-10-2012, 11:17 Pany pilne czy ktoś ma aktualny nr do P. Łukasza mój Mondek zaczął strasznie terkotać na wolnych obrotach w okolicach alternatora, i muszę to z nim skonsultować, ewentualnie dać mondka na reanimacje...
Pany pilne czy ktoś ma aktualny nr do P. Łukasza mój Mondek zaczął strasznie terkotać na wolnych obrotach w okolicach alternatora, i muszę to z nim skonsultować, ewentualnie dać mondka na reanimacje...
ztestuj ten 6000 52 679
ztestuj ten 6000 52 679
Tak to ten,wciąż aktualny :)
hirotaro 23-10-2012, 14:54 tak tak, wszystko ok diagnoza juz postawiona
kolo pasowe pęknięte mondek właśnie przechodzi "wszczepienie" nowego organu
Kruszon91 09-11-2012, 10:11 Czy Pan Łukasz z sosnowca robi to w jakims garazu czy ma jakis większy gmach?:)
Czy Pan Łukasz z sosnowca robi to w jakims garazu czy ma jakis większy gmach?:)
swoj warsztat ma
https://maps.google.com/maps?q=Sosnwoiec,+Radocha&ll=50.262613,19.139558&spn=0.000475,0.001234&hq=Sosnwoiec,+Radocha&t=h&z=20
Kruszon91 09-11-2012, 10:21 To w takim razie musze podjechac do niego i sie z nim umówic na przeglad mojej Fiesty, mam nadzieje ze mial juz taka Fieste w rekach:)
Snajper_881 09-11-2012, 18:14 Czy Pan Łukasz z sosnowca robi to w jakims garazu czy ma jakis większy gmach?:)
Bardzo dobrze wyposażony gmach :mrgreen:
Jeśli tylko zmieścisz się w drzwiach :lol:
Tam dostawcze wchodzą ale wjeżdża Pan Łukasz :mrgreen:
Jechać do Łukasza bo to gościu rewelacyjny. Idzie się dogadać jest luźny tylko zawsze zarobiony.
Z moją Foką ST 170 sobie radzi świetnie:)
Snajper_881 16-11-2012, 20:34 Kolejny raz megazadowolony, mój Mondek pewnie też ! Oby tak dalej ! :one:
MateuszZ 18-12-2012, 07:51 Jak najbardziej polecam Pana Łukasza. Oprócz usunięcia usterki, z którą się zgłosiłem do Niego to jeszcze "obiektywne spojrzenie" na cały samochód bezcenne :one: Facet sympatyczny i megakonkretny. Ceny w porządku:568:
Jak najbardziej polecam Pana Łukasza.
Mam pewne przypuszczenia że to ja Ci go poleciłem ;)
MateuszZ 18-12-2012, 11:11 Mam pewne przypuszczenia że to ja Ci go poleciłem ;)
Całkiem możliwe:) Pozdrawiam:razz:
Ps. Ładny Mondziak :)
dobry fachowiec od fordów jest na dąbrówce ul.siemianowicka tel. 518 951 468
Polecam, byłem już tam kilka razy i jak na razie naprawili wszystko z czym miałem problem. Fachowo i tanio.
Snajper_881 20-12-2012, 07:44 JVC, też tam serwisujesz autko ? :)
Nie, bo moje się nie psuje :p
A tak na poważnie to raz byłem u gościa podpytać parę rzeczy i sprawił na mnie pozytywne wrażenie.
Ja mam swojego mechanika 20 metrów od mojej firmy i jak na razie ogrania wszystko ,bo nic nietypowego się nie dzieje.
Ale kontakt mam i wiem gdzie uderzyć gdy już nikt nie da rady :D
Ale kontakt mam i wiem gdzie uderzyć gdy już nikt nie da rady
No i wykrakałem :D
Potwierdzam, bardzo dobry fachowiec , gdybym od razu do niego pojechał zaoszczędził bym ładne parę złotych.
MateuszZ 22-02-2013, 08:22 Mnie też chyba czeka wizyta u Niego:? Mam pytanko do zorientowanych czy P. Łukasz zajmuje się także elektryką??
jareczek1980 22-02-2013, 10:19 zajmuje się, ale nie wgrywa softu
Chyba trochę odświeżę temat :)
otóż szukam kogoś kto tanio (4pak?) wymieni łożysko w przednim kole, orientujecie się gdzie można kogoś taniego znaleźć ?
Dzwoniłem do wymienianego sosnowieckiego Pana Łukasza, ale 190 za całość to trochę drogo za auto, które jest na wykończeniu :)
czytam o tym i czytam, ale co coś wyczytam to wydaje mi się to trudniejsze i boję się sam do tego podchodzić.
Chyba trochę odświeżę temat :)
otóż szukam kogoś kto tanio (4pak?) wymieni łożysko w przednim kole, orientujecie się gdzie można kogoś taniego znaleźć ?
Dzwoniłem do wymienianego sosnowieckiego Pana Łukasza, ale 190 za całość to trochę drogo za auto, które jest na wykończeniu :)
czytam o tym i czytam, ale co coś wyczytam to wydaje mi się to trudniejsze i boję się sam do tego podchodzić.
komu by się teraz chciało brudzić ręce za 10zł :027:
Szeryf455 28-06-2013, 19:50 komu by się teraz chciało brudzić ręce za 10zł
Tym bardziej, że to przód a nie tył. Nie takie hop-siup.
hirotaro 28-06-2013, 20:00 za browara nie ale na Radosze u Łukasz jak dobrze pamiętam 80 albo 100 za stronę ostatnio płaciłem
krzysiek19817 29-06-2013, 07:58 Ja placilem za wymiane lozysk 100 za dwie strony na Kleeberga 1
miras500 29-06-2013, 13:28 Ja byłem ostatnio u pana łukasza i jestem zadowolony zawsze serwisowałem w firmie ford sławek też polecam lecz był zajęty więc za namową kolegów pojechałem do sosnowca zawsze bliżej.wyciek smaru spod osłony przegubu zew. Problem polegał że osłony nie kupisz samej zew,tylko w komplecie osłona zew i wew cena 400zł:-) .Pan łukasz sprawe opanował w godzinke dobrej jakości zamienni ale nie fordowski.
nicram23 06-09-2013, 23:22 W pon mam 1 wizytę u P.Łukasza zobaczymy jak pójdzie :) jak na razie cena rewelacyjna zobaczymy jak będzie po naprawie.
Napiszę więcej po odebraniu auta
LustForPower 09-09-2013, 18:52 Ja mam Pana Roberta Fokse, gosc sie zna naprawde niesamowicie, jeszcze nie widzialem zeby mial z czyms problem, do tego nie slyszalem od nikogo zlego slowa, dla nie ktorych moze sie wydac drogi(nie jest to jak u pana kazia w garazu)
tel 501 474 387, w Dabrowie Górniczej nad Parkiem Wodnym Nemo, ul Hutnika 10
Pozdrawiam
nicram23 10-09-2013, 20:19 I po wizycie, tanio i szybko :) Polecam P łukasza
lewarr77 10-10-2013, 08:15 Też polecam, kumpel u niego zawsze naprawia i bardzo sobie chwali.
tomaszjan31 23-10-2013, 20:53 Też polecam, kumpel u niego zawsze naprawia i bardzo sobie chwali.
Czy Wasz sprawdzony Lukasz, zajmuje sie tylko mechaniką, czy poważniejsze problemy kompa również ogarnia?
Zależy co się dzieje ?
Mi tam kwestie podłączania manetki komputera (nie miałem seryjnie), bez problemu ogarnął.
A programował mi to kolega http://forum.fordclubpolska.org/member.php?u=104268
I po wizycie, tanio i szybko :) Polecam P łukasza
A ja niestety wystawię Panu Łukaszowi złą opinię.
Pierwsza wizyta (ogólny przegląd, rozrząd itd) wszystko OK.
Druga wizyta umówiony termin, warsztat zamknięty (zero informacji).
Inny termin - Naprawa zaiweszenia tylnego i konserwacja.
Zawieszenie po naprawie tłucze się jak cholera na oględzinach Pan stwierdził, że za dużo wymagam i za przykręcenie osłony skasował mnie 20 zł (1 śrubka) dając do zrozumienia, abym spadał.
Konserwacja natryskana na rdzę już odpada ponadto pochlapana nią karoseria.
Dlatego ja NIE POLECAM niestety.
filipous 20-11-2013, 09:50 To też by mnie zirytowało . Wolę troszkę drożej , ale jednak sumiennie. Może miał kiepski miesiąc :)
siema jest gościu co ogarnia fordy ja do niego jeżdżę i nie narzekam jak jedziesz od sosnowca w stronę giełdy w Mysłowicach to za mostem po lewej stronie jest pierwszy warsztat z oponami a drugi mechanik większość aut własnie fordy robi
hirotaro 21-11-2013, 21:21 Przemek koledzy nad Tobą właśnie o nim pisza.
Ja polecam jeśli chodzi o usługi pod względem cenowym już nie. Pan Łukasz zaczął bardzo cenić swoje usługi aż za bardzo....wymiana kompletnego zawieszenia podsumował mnie na 1400zł ale coś mnie tknęło żeby pojechać na szarpaki okazało się że do wymiany tylko dwie tuleje wahaczy wzdłużnych. Po ponownej wizycie mówię mu o tym to stwierdził że i tak wszystko będzie zrzucał to po kolei trzeba wymienić....
no własnie zauważyłem ze o nim pisali :) no ja narzekać nie mogę kilka razy bylem u niego ale tak jak piszesz ceni się chłop trochę
filipous 22-11-2013, 16:57 No to ja chyba wybiorę Fordslawek . Coś mi lekko się obija w zawieszeniu - lewy przód. Auto ma dopiero 20 tyś km ale niestety ktoś musiał dziursko zaliczyć .
kreciksms 26-11-2013, 22:43 a ja mam takie pytanie odnosnie mechaników na sląsku...
Jeździłem zawsze do FORD SŁAWEK i facet pan Sławek jest na prawdę profesjonalistą w swoim fachu ale ostatnio wydaje mi sie że się dosyć ceni;/ Dosyć dobrze kasuje kierowców flotowych np tych co mają auta służbowe a mnie przecietnego zjadacza nie stać na tak drogie usługi... Ja tego sobie w koszta nie wpuszcze, badź firma mi nie wróci kasy.
U Pana Sławka kiedyś pracował jakies 4lata temu, młody chłopaczek może cos koło 30, był bardzo obrotny a jescze ważniejsze naprawde znał się na rzeczy jak żaden z jego mechaników. Niestety juz tam nie pracuje...
Czy wiecie gdzie go szukać?? może ma własny serwis??
hirotaro 26-11-2013, 23:28 Moze nie na slasku a w malopolsce ja moge polecic jeszcze goscia od wtryskow i pomp, silniki, w Bibicach ul Warszawska 63
http://www.dsc-ford.pl/ dobre ceny fachowo i dokladnie wszystko sprawdzane. Co najwazniejsze na wszystko mozna popatrzec jak sie to odbywa regeneracja wtryskow pompy
Skrobniete z HiroTatkoFonu...
jareczek1980 27-11-2013, 05:58 Przemek koledzy nad Tobą właśnie o nim pisza.
Ja polecam jeśli chodzi o usługi pod względem cenowym już nie. Pan Łukasz zaczął bardzo cenić swoje usługi aż za bardzo....wymiana kompletnego zawieszenia podsumował mnie na 1400zł ale coś mnie tknęło żeby pojechać na szarpaki okazało się że do wymiany tylko dwie tuleje wahaczy wzdłużnych. Po ponownej wizycie mówię mu o tym to stwierdził że i tak wszystko będzie zrzucał to po kolei trzeba wymienić....
tutaj muszę się zgodzić po ostatniej wizycie u niego. Za wymianę małego termostatu skasował mnie 120 zł. Aż mną wstrząsnęło, tym bardziej że wcześniej płaciłem w innym zakładzie 50 zł i zrobił mi to chłop na poczekaniu. Z drugiej strony nie wiem kiedy ten facet sypia, więc może chce robić mniej za więcej. Chyba wrócę do chłopaków z Będzina.
filipous 28-11-2013, 12:30 Sorry że zapytam , z Będzina to do kogo ? Mogę jakieś namiary prosić ?
jareczek1980 29-11-2013, 09:13 Będzin ul. Robotnicza 5 754 157 533, 792 613 293
filipous 29-11-2013, 11:59 Thx
focusmk2.5 29-11-2013, 13:04 Ja dzisiaj byłem u p. Łukasza w Sosnowcu.
Całkiem miła atmosfera. Panowie obejrzeli auto, wymienili klocki hamulcowe z tyłu oraz dolali płynu chłodzącego. To mnie kosztowało 170 zł.
Mało czy dużo?
Niestety dowiedziałem się przy okazji, że mam luzy na układzie kierowniczym, które trzeba zlikwidować oraz, że gumy i tuleje w zawieszeniu (przednim lewy tył i tylnim) też nadają się do wymiany i chcąc to zrobić kompleksowo, to będzie kosztowało 1600 zł.
Mało czy dużo?
Czy to normalne zużycie jak na auto z przebiegiem 95000 km?
Dodam, że wymiana samych wahaczy poprzecznych krótkich tylnego zawieszenia w ASO kosztowałaby około 930 zł (wahacz 350 x 2 + robocizna 230).
jareczek1980 29-11-2013, 13:27 to będzie kosztowało 1600 zł.
kwota wydaje się wysoka, ale nie mam porównania. Musisz porównać
Jak na to co zrobili to normalna cena w większości warsztatów...
Slavofull 31-01-2014, 16:57 dobry fachowiec od fordów jest na dąbrówce ul.siemianowicka tel. 518 951 468
Słuchaj Piotrze ostatnio zdiagnozowaliście silnik do remontu jako totalny szmelc .Obejścia na pompce wstępnej nie umieliście zrobić.Zainwestowałem 150 zł w pompkę i 50 tyś z lawetą hula.Oczywiście nie oddaliście pompki ani trójnika do niej.Na początku rzeczywiście było miło i gładko.Potem jednak jak klientów przybyło...
hirotaro 09-02-2014, 23:28 A ja tu w tym miejscu cofam wszystko co pisałem dobrego o
Tom Cars-ie w Sosnowcu ul. Radocha 2
NIE POLECAM NIKOMU,
Oszust, Naciągacz...Zleca prace partaczą
Miał być czyszczony zbiornik przy wymianie wtrysków i pompy...Nie wyczyścił
Miał być naprawiony rozrusznik-zdechł po 2 miesiącach
Miały być wymienione "koniki"-nie wymienione...
coś znajdę to dopiszę
Do listy bym dopisał jeszcze jeden zakład ale zostawię tą przyjemność Łukaszowi.
A z czystym sumieniem polecam http://www.dsc-ford.pl/
Do Tom-car-u mam niedaleko. Jeszcze się nie zawiodłem.
hirotaro 10-02-2014, 07:58 A z czystym sumieniem polecam http://www.dsc-ford.pl/
Ten zaklad to i Ja polece
A co do tych ktorych nie polece to zapomnialem....Diesel Serwis Adamczyk Piekary Slaskie kolejni partacze ktory nie potrafia zrobic poprawnej naprawy a kasuja grube pieniazki za pelne uslugi, nie robiac nic lub czesciowo....przyklad moja pompa wtryskowa, ktora miala byc zregenerowana w pelni a zostala zrobiona tylko pompa wstepna koszt 1820zl jak za pelna regeneracje
W takim razie kogo teraz polecacie w oklicach Sosnowca, Katowic?
Ja też do tej pory naprawiałem na radocha ale ostatnia naprawa to jakies półroku temu, a jak czytam to chyba sporo sie tam pozmnieniało.
Może korzystał ktoś w serwisu poniżej:
http://www.miastostrada.hekko.pl/
hirotaro 11-02-2014, 20:30 Ja robilem 4 miechy temu rozrusznik, wczesniej byla ta "super" wycena zawiasa
Ja robiłem łańcuszek i napinacz paska rozrządu na radocha jakieś 3 miesiące temu... Nie jest to tania naprawa ale w końcu jest cisza i susza pod pierwszym wtryskiem nie powiem, że przed troszkę bebechów tam zostało wymienione a można było zrobić to od razu.
Plus parę pierdół w drugim aucie zrobione jest ale ceny wysokie ;(
W takim razie kogo teraz polecacie w oklicach Sosnowca, Katowic?
Ja też do tej pory naprawiałem na radocha ale ostatnia naprawa to jakies półroku temu, a jak czytam to chyba sporo sie tam pozmnieniało.
Może korzystał ktoś w serwisu poniżej:
http://www.miastostrada.hekko.pl/
inz. Lukasz mnie i kilku moich znajomych nieźle skasowal i wkurzyl kilka razy. Juz tam nie pojade.
ps. Jak slyszy trzaski spod maski to na pewno DWUMASA :one::one:
Ja mogę polecić mechanika który jest mistrzem warsztatu w City Carze Katowicach i ma swój warsztat. Specjalista od fordów. Nie boi sie elektryki tykac w fordach - a to rzadkość. Lokalizacja BĘDZIN ŁAGISZA (https://www.google.pl/maps/place/B%C4%99dzin/@50.350888,19.1128758,28m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x4716d0a03e33763b:0xd318f 08cd34eb713) przy trasie na Częstochowę. Info na priv.
Naprawił mi licznik (http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=196630) plus rozrusznik regenerowali w Sosnowcu na Zagórzu. Auto mi pali tak bajecznie że nie nadążam tego ogarnac. Po 3 latach problemow z odpalaniem jestem mega happy.
Bump: Będzin ul. Robotnicza 5 754 157 533, 792 613 293
Zamknął firme juz. Nie zajmuje sie mechaniką. Bylem u niego jakis meisiac temu i zastukałem w scianę.
Bump: Sorry że zapytam , z Będzina to do kogo ? Mogę jakieś namiary prosić ?
Patrzy wyżej. Ewentualnie moj mechanik. On jest moim idolem - mechanikiem. Robil mi duzo aut. Bardzo pracowity i odpowiedzialny człowiek. Ciężko sie dodzwonić. Trzeba jechać osobiście. Zazwyczaj ma tyle klientów ze czeka sie tydzień lub dwa na wizytę, ale jak juz sie umówisz to tego samego dnia masz auto zrobione. Marcin Bracik (https://www.google.pl/maps/place/B%C4%99dzin/@50.3329596,19.1325065,28m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x4716d0a03e33763b:0xd318f 08cd34eb713) Jak nie umie lub nie wie jak coś zrobic to mowi Ci prosto we twarz - "****a nie tykam" ;) Ceny super. Zawsze do niego pierwszego jadę. Jesli on nie podoła to bedę dzwonic do tego opisanego wyżej w Będzinie Łagisza.
Snajper_881 17-02-2014, 16:58 Narazie w dalszym ciągu serwisuje samochód na Radocha 2, odpukać nic złego się nie wydarzyło oprócz ceny :D Oby tak dalej, bo generalnie jestem zadowolony do tej pory.
No dobra, ale jakieś dokładniejsze namiary na tego gościa z nielubianej przeze mnie Łagiszy ? :D Chodzi mi o ulice i numer.
Właśnie odebrałem swoja maszynę od Pana Łukasza, i w mojej opinie ceny zostały zrównane z pozostałymi serwisami, wyceniałem tą naprawę w pozostały 4 warsztatach i wychodziło miedzy 1000-1200 zł u Łukasza zapłaciłem 1100, według mnie on wcześniej był zbyt tani i zwyczajnie jego ceny zrównały się z pozostałym serwisami od fordów, jeśli chodzi o porównanie to wyceny robiłem u Sławka, w Mikołowie, serwis ford na siemianowickiej w katowicach i Będzin i wszędzie wychodzi podobnie ale tu do Sosnowca akurat mam najbliżej.
hirotaro 18-02-2014, 12:49 Ceny cenami ja z wlasnych doswiadczen wiem ze juz tam zadnego pojazdu nie zaprowadze no jeszcze ylko rozrusznik na reklamacje
Ja powiem tak regenerowalem wtryski u Adamczyka ma maszyny org czesci zakodowali zrobione mam jakies 30tys dwa lata i jest super .Teraz tak dajecie auto do mechanika na wtryski czy pompe a on wyciagnie to i wysle albo zawiezie do kogos kto ma ,aszyny zeby to sprawdzic i zrobic i skasuje was wtedy wieej.Najlepiej jechac odrazu do kogos kto ma sprzet ,Adamczyk daje gwarancje rok bez limitu kilometrow wiec chyba swiadczy to o czyms .A wszyscy klijenci niebeda zadowoleni i tak .
hirotaro 21-02-2014, 19:01 ja tam swoje zdanie na Adamczyka mam i nie zmienię, pompa zregenerowana wstępna, zapłaciłem za pełną regenerację, wtryski niby pełna regeneracja a końcówki zostały stare i też zapłaciłem za pełną regenerację...Ja mam już jednego goście od pomp CR, wtrysków i całego układu wtryskowego może daleko bo pod Krakowem ale pewnym i wszystko robi na Twoich oczach
Snajper_881 21-02-2014, 19:12 Poda ktoś w końcu pełny adres tego speca z Będzina koło drogi 94
?
Poda ktoś w końcu pełny adres tego speca z Będzina koło drogi 94
?
masz linka do mapki w moim poscie (tym troche wyzej )
jareczek1980 25-02-2014, 16:24 masz linka do mapki w moim poscie (tym troche wyzej )
ja klikałem ale nic tam nie widziałem. Czemu nie podacie dokładnego adresu i kontaktu?
ja klikałem ale nic tam nie widziałem. Czemu nie podacie dokładnego adresu i kontaktu?
https://www.google.pl/maps/place/B%C4%99dzin/@50.350888,19.1128758,28m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x4716d0a03e33763b:0xd318f 08cd34eb713
nie wiem co to za ulica. Chyba Mickiewicza.
jareczek1980 26-02-2014, 06:18 czy tam jest jakiś szyld? Bo to co widzę to dla mnie jakiś auto złom, czy pusty plac, a wiadomo, nie chcę się pomylić
nie wiem czy jest szyld ale śmiało wbijaj a znajdziesz.
Ceny cenami ja z wlasnych doswiadczen wiem ze juz tam zadnego pojazdu nie zaprowadze no jeszcze ylko rozrusznik na reklamacje
Ja mam identyczne zdanie.
Ja mam identyczne zdanie.
Dlaczego?
hirotaro 26-02-2014, 09:35 Ja mam mocne argumenty a greco niech sie tlumaczy hehe
Dlaczego?
Wcześniej już pisałem.
Robił mi zawieszenie tył i konserwację podwozia.
Nie pytałem o cenę powiedziałem, że ma być zrobiono porządnie.
Zawieszenie tłucze się po naprawie, na moją reklamację odpowiedź, że za dużo wymagam i skasowanie na 20 zł za przykręcenie jakieś osłony, która nie ma nic wspólnego z zawieszeniem.:shock:
Zabezpieczenie antykorozyjne natryskane na błoto i rdzę, a ponadto cały lewy bok tym zapryskany.:diabelek:
Koszt naprawy chyba 1100 zł.
nicram23 08-03-2014, 22:52 Zapłaciłem 1000 za usunięcie DPF u pana Łukasza ( Czytałem że po tym zabiegu spalanie spadnie i moc będzie większa a ja żadnej różnicy nie widzę a nawet spalanie się zwiększyło z 7.2 na 7.5 :( )
Teraz chcę wymienić rozrząd krzyknął 800zł z częściami to dużo czy mało ??
750 chcą u P.Sławka
W sklepie Kompletny rozrząd SKF mam za 400zł
Czytałem że po tym zabiegu spalanie spadnie i moc będzie większa a ja żadnej różnicy nie widzę a nawet spalanie się zwiększyło z 7.2 na 7.5
Bo jak się DPF wywala to już przy okazji się chipa pakuje :)) wtedy można mówić o różnicy w mocy i spalaniu.
Osobiście robiłem rozrząd u P. Łukasza było to w tamtym roku było zrobione dobrze.
Ale troszkę się znam na temacie ale wiadomo nie mam możliwości i warunków do naprawy.. I przy wstępnej diagnozie na, którą padła dwumasa skończyło się na jednej poduszce silnika, dość mocno sugerowałem tą opcję ale to też sytuacja z tamtego roku. Problem został rozwiązany
Snajper_881 16-03-2014, 11:49 To jest to https://www.google.pl/maps?q=B%C4%99dzin&ie=UTF8&ll=50.351536,19.112831&spn=0.0008,0.002064&t=h&hnear=B%C4%99dzin,+b%C4%99dzi%C5%84ski,+%C5%9Bl%C4 %85skie&z=20&layer=c&cbll=50.351536,19.112831&panoid=C_c2_GC2HZEARDaHLn_hJQ&cbp=12,133.21,,0,0 ?????? Jeśli tak, to z tego co pamiętam to tam byłem kiedyś, regenerował mi zacisk. Szczerze ? Średnie wrażenie wywarł na mnie... Jakoś wolę Łukasza, chyba, że to jest gdzie indziej niż podany przeze mnie link.
To jest to https://www.google.pl/maps?q=B%C4%99dzin&ie=UTF8&ll=50.351536,19.112831&spn=0.0008,0.002064&t=h&hnear=B%C4%99dzin,+b%C4%99dzi%C5%84ski,+%C5%9Bl%C4 %85skie&z=20&layer=c&cbll=50.351536,19.112831&panoid=C_c2_GC2HZEARDaHLn_hJQ&cbp=12,133.21,,0,0 ?????? Jeśli tak, to z tego co pamiętam to tam byłem kiedyś, regenerował mi zacisk. Szczerze ? Średnie wrażenie wywarł na mnie... Jakoś wolę Łukasza, chyba, że to jest gdzie indziej niż podany przeze mnie link.
cytuj prosze wypowiedzi bo nie wiadomo do kogo mówisz i w jakiej sprawie.
On ma 2 pracownikow. Bylem u niego dopiero raz i jestem zadowolony. Jesli moj mechanik w Bedzinie nie potrafi czegos w fordzie - a rzadko sie to zdarza - to jade do niego.
hirotaro 16-03-2014, 18:25 Domelos to podaj dokladny adres
Naskrobane z HitoTatkoFonu...
Domelos to podaj dokladny adres
Naskrobane z HitoTatkoFonu...
na którego ? bo wszystkie dokladne namiary podawalem kilka postow wyżej...
hirotaro 16-03-2014, 20:10 ale jak widzisz koledzy sobie nie radzą w odnalezienu tego hehe
ale jak widzisz koledzy sobie nie radzą w odnalezienu tego hehe
Podsumowujac.
Moj sprawdzony od dobrych 4 lat mechanik ktory nie jedno auto wyprowadził mi ze śpiączki - to Marcin Bracik w Będzinie. Praktycznie nie odbiera telefonow - bo ROBI !. Trzeba pojechac osobiscie i umówic sie na dzień. Zazwyczaj ma tyle klientow ze czeka sie minimum tydzień. Ale jak juz oddajesz auto raniutko to po poludniu jest zrobione. Chyba tylko 2 razy mi sie zdarzylo ze auto stalo 2 dni - dlugo szukal to co jeden w Czeladzi 2 tyg. nie potrafil naprawic... i raz moje przez weekend przetrzymal... ogolnie mega dokladny, sumienny, obowiazkowy i zorganizowany.
https://www.google.pl/maps/@50.333176,19.132537,3a,36.8y,149.78h,83.96t/data=!3m4!1e1!3m2!1sLR23rsTgsuksCcO65ttTrg!2e0
Poniewaz Marcin raczej nie chwyta elektryki a szczegolnie w Fordach znalazłem tego speca.
https://www.google.pl/maps/preview?q=B%C4%99dzin&ie=UTF8&ll=50.351536,19.112831&spn=0.0008,0.002064&t=h&hnear=B%C4%99dzin,+b%C4%99dzi%C5%84ski,+%C5%9Bl%C4 %85skie&z=20&layer=c&cbll=50.351536,19.112831&panoid=C_c2_GC2HZEARDaHLn_hJQ&cbp=12,133.21,,0,0
Robi w ASO forda i focusy i fordy zna na wylot. Opisywalem wyzej.
pzdr.
Snajper_881 31-03-2014, 14:35 Dobra do Marcina trafiłem, pogadałem, wyszło na to, że nie lubi Fordów. Teraz poproszę o dokładne namiary na tego drugiego speca, bo ten linkacz to tak średnio działa ;)
Nie polecam norauto w Żorach.
Niestety dałem do wymiany rozrząd w piątek.
Dziś jest czwartek i w końcu mam swój samochód i rekompensatę za tak upośledzoną naprawę - kompletny serwis klimy.
Najpierw nie potrafili założyć paska rozrządu, następnie zamówili zestaw do montażu.. Później przeskoczył im rozrząd i nie mogli odpalić, na szczęście nie posypała się ceramika cmaxa w głowicy. Kolejna rzecz to przeanalizowanie, że nie ma uszkodzeń ok ponowny montaż rozrządu i kolejny dzień na oczekiwanie pasków elastycznyych do klimy i alternatora, chyba..
Następnego dnia (24.04.2014) odebrałem auto i nie miało mocy, a po 2 km wyskoczył błąd check etienne (źle dociśnięta kość od czujnika wałka rozrządu). Dziś dopiero odebrałem wóz i jestem szczęśliwy, że działa i mam swój wozik.
Ogólnie to zorientowali się, że nie ma naciągacza i rolki, następnie zamawiali przyrząd do zakładania paska rozrządu.. Ogólnie mam wrażenie, że się uczyli na moim samochodzie.
Podajcie jakiś dobry warsztat w okolicy Żor..
A ja właśnie odebrałem samochodzik po rozrządzie(dopiero kupiłem i wolę jeździć spokojnie).Robiony w MART AUTO K-ce ul.Siemianowicka 40. Pasek suchy i mokry +wielorowkowy na osprzęt.Zostawiłem o godz.8.00 a o 12.00 dzwonili że autko do odbioru:wink:.Narazie polecam...do domu dojechałem:p . Finansowo nie wiem jak to wychodzi ale zostawiłem 1770,-
Snajper_881 29-04-2014, 19:37 Nie polecam norauto w Żorach.
Niestety dałem do wymiany rozrząd w piątek.
Dziś jest czwartek i w końcu mam swój samochód i rekompensatę za tak upośledzoną naprawę - kompletny serwis klimy.
Najpierw nie potrafili założyć paska rozrządu, następnie zamówili zestaw do montażu.. Później przeskoczył im rozrząd i nie mogli odpalić, na szczęście nie posypała się ceramika cmaxa w głowicy. Kolejna rzecz to przeanalizowanie, że nie ma uszkodzeń ok ponowny montaż rozrządu i kolejny dzień na oczekiwanie pasków elastycznyych do klimy i alternatora, chyba..
Następnego dnia (24.04.2014) odebrałem auto i nie miało mocy, a po 2 km wyskoczył błąd check etienne (źle dociśnięta kość od czujnika wałka rozrządu). Dziś dopiero odebrałem wóz i jestem szczęśliwy, że działa i mam swój wozik.
Ogólnie to zorientowali się, że nie ma naciągacza i rolki, następnie zamawiali przyrząd do zakładania paska rozrządu.. Ogólnie mam wrażenie, że się uczyli na moim samochodzie.
Podajcie jakiś dobry warsztat w okolicy Żor..
Nie chce być nie miły, ale kto oddaję samochód do takich mechaników ?
W większości takich serwisów jak N.... , Perfect ..... , czy ASO pracują ludzie którzy nie bardzo mają pojęcie o robocie...
Witam, ja osobiście mogę polecić w Sosnowcu warsztat AutoSerwis na ul. Rolniczej 11 - jest to "mój firmowy i rodzinny" mechanik i z mondziakami też miał nie raz do czynienia - zresztą moim obecnym mondeo też się zajmuje.
Dla zainteresowanych podaje namiary: p. Stanisław tel. 32 290-65-65
p.s.
można się powołać na mnie ...
jareczek1980 09-05-2014, 07:27 można się powołać na mnie ...
czyli powiem Sospol i będzie wiedział o co cho?
To tak jak "Siara i wszystko jasne":D
czyli powiem Sospol i będzie wiedział o co cho?
To tak jak "Siara i wszystko jasne":D
... może aż tak to nie - ale "Marcin od granatowego Mondeo" - to już załapie bez problemu ...
Podepnę się, gdzie w okolicy Sosnowca/DG/Będzina można podjechać na wymianę oleju w mondeo Mk4?
Podepnę się, gdzie w okolicy Sosnowca/DG/Będzina można podjechać na wymianę oleju w mondeo Mk4?
... proponuję zadzwonić pod nr tel. 32 290-65-65 S-ec ul. Rolnicza (dojazd od strony M1)
Slavofull 20-05-2014, 17:45 Witam.panowie szukam kogoś kto zajął by się moim mk3 tddi.Rzucił palenie :< Kogoś zokolic Katowic lub Chorzowa.
ja tam swoje zdanie na Adamczyka mam i nie zmienię, pompa zregenerowana wstępna, zapłaciłem za pełną regenerację, wtryski niby pełna regeneracja a końcówki zostały stare i też zapłaciłem za pełną regenerację...Ja mam już jednego goście od pomp CR, wtrysków i całego układu wtryskowego może daleko bo pod Krakowem ale pewnym i wszystko robi na Twoich oczach
Adamczyk był dobry 20 lat temu.
Slavofull 22-05-2014, 17:22 Dlatego szukam kogoś z polecenia.Mam już dosyć oszustów i złodziei.To co się na rynku ostatnio robi powoduje że nawet porządne dotąd warsztaty potrafią się zeszmacić. Oczywiście gdzie nie pojadę to kapa silnika...Po ostatniej takiej diagnozie robiłem 63 tyś.A na przegubach do wymiany ponad 10 tyś i nadal jeżdżą.Tzn jezdziły ...
Podbijam temat.
Stawiam na to że padła pompa wtryskowa.Po wykasowaniu błędów odpala na plaku.Jezdzi dwa dni i amen.
hirotaro 22-05-2014, 18:16 odpalaj na plaku to nie pompa a i silnik bedzie do wymiany
co do mechaniora na śląsku chyba nie ma takiego
Ja mogę osobiście polecić
DSC Ford ale pod Krakowem niestety możesz stanąć nad gościem i patrzeć mu na ręce co robi z pompą itd, nie tak jak w adamczyku czy innych serwisach gdzie przywozisz zostawiasz i odbierasz na drugi dzień
Panowie, szukam mechanika w okolicach Dąbrowy Górniczej który mógłby mi pomóc z drżeniem kierownicy przy wyższych prędkościach (około 90-130). Dodatkowo regularnie ucieka mi powietrze z jednej opony i jeszcze w tym tygodniu coś zaczęło stukać z przodu w lewym kole na zakrętach. Do tej pory jeździłem do Sławka ale na problemy z drżeniem zalecił jedynie ponowne wyważenie co niestety nie pomogło.
Pozdrawiam
Jak Dąbrowa Górnicza to mogę polecić pewnego mechanika gro moich znajomych łącznie ze mną do niego jeździ potrafi ogarnąć wszystko a jest on na alejach zagłębia dąbrowskiego naprzeciwko biedronki tam jest stacja diagnostyczna i mechanik zaraz za nią jeden plac masz nr tel 792525607na 100 % jest pewny :) można dzwonić nawet w dni wolne żeby się umówić oczywiscie kolejki są jak do każdego porządnego mechanika :)
Najpierw musisz wykluczyć koła/opony a później do mechanika dopiero.
A czy ktoś korzystał z usług warsztatu:
Górnicki A. Warsztat Mechaniki Samochodowej ul. Traugutta 105 w Sosnowcu?
Można znaleźć kilka dobrych opinii na ich temat i kilka niegatywnych, ale nie wiem czy ogarniają temat fordów i tdci :wink:
A czy ktoś korzystał z usług warsztatu:
Górnicki A. Warsztat Mechaniki Samochodowej ul. Traugutta 105 w Sosnowcu?
Można znaleźć kilka dobrych opinii na ich temat i kilka niegatywnych, ale nie wiem czy ogarniają temat fordów i tdci :wink:
... ja mogę polecić tylko to co znam z własnej autopsji - a mój warsztat Fiatami też się zajmuje
Najpierw musisz wykluczyć koła/opony a później do mechanika dopiero.
Dzięki za sugestię, wybrałem się do warsztatu LIDERSPEED w Będzinie i tam wszystkie usterki zostały usunięte. Byłem bardzo zadowolony z podejścia do tematu, szybkości załatwienia sprawy oraz z cen, szczerze polecam!
hirotaro 27-06-2014, 05:06 Tp jeszcze podaj cene za wykonane uslugi bedzie dla porownania i adres zakladu mechanicznego ;)
wyskrobane na złom-peri Myyy
odświeżę
Łukasz z Radochy - poniekąd tak jak pisali poprzednicy - ceny się wyrównały, jakość usług zależy chyba od problemu.
Dwa przykłady:
Kolega z mondeo (w 2014) benzyna z 2004 miał problemy z wtryskami, łukasz nie mógł mu pomóc, skasował za fatygę 50 zł i powiedział zę tego nie zrobi, kolega pojechał do fachmana pod warszawą i tamten dał radę. Kolega był zadowolony ze gość go nie ściemniał i nie skasował bardzo za pół dnia pracy.
Mój przykład, wybrałem się do gościa z telepaniem silnika na wolnych obrotach (zostawiłem samochód rano pod warsztatem) wieczorem samochód był do odbioru. Gość był bardzo pewien swego - 120 zł ustawienie czujnika wyprzedzenia wału, dodatkowo dowiedziałem się że mam sparciałem gumy w tylnym zawieszeniu i powinienem je szybko zrobić. Silnik po zimnym starcie rano dalej się telepał, gosć powiedział zę w takim razie nie wie co jeszcze, podjechałem do kolegów którzy akurat nie zajmują się fordami ale sprawdzili gumy w zawieszeniu, pokazali mi je i zgodnie stwierdziliśmy ze nie są sparciałe. Ot co - Pan Łukasz.
Czym zimniej tym telepanie jest większe - dlatego jeszcze myślę czy to czasem nie któraś z poduszek pod silinikiem -(nie piszę tutaj o stukaniu zaworów czy o głośnej pracy tylko o drganiach) spróbuję najpierw w Sosnowcu na Rolniczej bo mam dosyć blisko a potem może podjadę do tajemniczego Będzina na mickiewicza.
hirotaro 03-01-2015, 19:46 Lukasz na Radosze to lubi wymienoac zawiech w mondkach najlepiej calwm, mi za sam tyl powiedzial 1200zl wystarczylo wymienoc tuleje na wahaczach wzdloznyk, koledze w mondku za naprawe zawoechy NIVO czy jakos tak.sie.to zwie jeszcze wiecej
naskrobane z iksperii Myy/HiroTatoFonu
focusmk2.5 03-01-2015, 21:19 Dokładnie rok temu robiłem u p. Łukasza na Radocha wymianę gum i tulei w tylnym zawieszeniu Focusa. Skasował około 1600 zł więc niemało.
Po kilku miesiącach, jak zrobiło się cieplej, zaczynała się wiosna, zaczęło mi coś skrzypieć w zawieszeniu tylnym z jednej strony. Domyśliłem się, że skoro nic więcej nie robiłem, to pewnie coś przy tej robocie poszło nie tak, jak trzeba. Umówiłem się więc i pojechałem na sprawdzenie.
Na początku p. Łukasz oczywiście mówił, że to nie może być w zawieszeniu, że wszystko ładnie wygląda, aż pokazałem mu ślad obtarcia na sprężynie. Okazało się, że guma trze o sprężynę. P. Łukasz popatrzył "fachowym okiem", stwierdził, że guma jest uszkodzona i trzeba ją wymienić, ale niestety nie ma takiej na stanie, więc sprawdzi jej cenę, dostępność i zadzwoni do mnie z informacją. Oczywiście nie zadzwonił (już drugi raz mi obiecał, że da znać odnośnie wyceny, ale nie oddzwaniał - wcześniej była to wycena wymiany sprzęgła).
Jako, że zbliżał się czas wakacji i planowany wyjazd na urlop, postanowiłem pojechać do innego warsztatu. Tam facet od ręki wziął mnie na podnośnik, popatrzył i stwierdził, że guma została krzywo zamontowana, nie jest uszkodzona. Trzeba ją tylko poprawić. Zapytałem za ile, odpowiedział 50 zł, więc mówię: "robimy". Facet trochę się nagimnastykował, bo musiał wymontować sprężynę, a nie chciał odkręcać śruby od zbieżności, bo bym musiał znowu ją ustawiać. Zrobił, skasował umówioną kwotę i od tamtego czasu nic nie skrzypi.
Byłem u p. Łukasza kilka razy, ale ostatecznie zrezygnowałem z jego usług, a innym go nie polecam. Nie jest ani tanio, ani przyjemnie (nikt nie lubi reklamacji, ale trzeba zachować poziom). Poza tym trzeba umieć przyznać się do winy.
Nadal szukam fachowca od Fordów...
hirotaro 03-01-2015, 21:29 Dokladnie tak samo, nie jezdze nie polecam ostatecznie tylko no komputer, mech od silnika wgryskow itp tylko dsc ford bibice
Nadal szukam fachowca od Fordów...
no to w najbliższym czasie sprawdzę te dwa warszty: bedzin mickiewicza i sosnowiec rolnicza - napiszę jak coś ustalę
Tam facet od ręki wziął mnie na podnośnik, popatrzył i stwierdził, że guma została krzywo zamontowana, nie jest uszkodzona. Trzeba ją tylko poprawić. Zapytałem za ile, odpowiedział 50 zł, więc mówię: "robimy". Facet trochę się nagimnastykował, bo musiał wymontować sprężynę, a nie chciał odkręcać śruby od zbieżności, bo bym musiał znowu ją ustawiać. Zrobił, skasował umówioną kwotę i od tamtego czasu nic nie skrzypi.
Może napisz gdzie to?
hirotaro 04-01-2015, 19:22 bailaga czytaj całość to będziesz wiedział o kogo chodzi, i gdzie to
Ja polecę moich dobrych znajomych w Czeladzi na ul. Wiosenna 35.
bailaga czytaj całość to będziesz wiedział o kogo chodzi, i gdzie to
Nadal nie wiem mimo przeczytania całości :)
hirotaro 06-01-2015, 17:35 Sosnowiec Radocha 2 Lukasz Tomczyl firma TomCars czy jakos tak
Sosnowiec Radocha 2 Lukasz Tomczyl firma TomCars czy jakos tak
ale właśnie ten zakład nie został polecony w poście tylko jakiś inny i ja spytałem o ten inny właśnie :D
zombie0700 24-02-2015, 12:44 łukasza koło giełdy nie polecam wymieniał rozrząd w moim samochodzie najpierw uszkodził pompę przycinając ją wstawił swoją potem skasował za nową(po wojnie oddał stówkę za pompę) a po paru miesiącach okazało się ze samochód zgasł doprowadziłem do warsztatu zbył mnie powiedział ze nie jego wina zsunął się pasek i skasował za diagnostykę silnika .silnik wymaga totalnego remontu kierowałem pisma na żadne nie odpowiedział samochód stoi 2 miesiące z uszkodzonym silnikiem nie chciał nawet odpowiedzieć na reklamacje teraz wypowiedziałem umowę i zażądałem odszkodowania za uszkodzony silnik jak nie odpisze sprawa trafi do sądu
focusmk2.5 17-03-2015, 16:43 Może napisz gdzie to?
Celowo nie pisałem, bo nie mam większego doświadczenia z tym serwisem... jest to warsztat, który pojawił już się w tym wątku i był różnie oceniany. Mowa o serwisie Forda na Siemianowickiej w Katowicach.
nicram23 19-04-2015, 14:13 łukasza koło giełdy nie polecam wymieniał rozrząd w moim samochodzie najpierw uszkodził pompę przycinając ją wstawił swoją potem skasował za nową(po wojnie oddał stówkę za pompę) a po paru miesiącach okazało się ze samochód zgasł doprowadziłem do warsztatu zbył mnie powiedział ze nie jego wina zsunął się pasek i skasował za diagnostykę silnika .silnik wymaga totalnego remontu kierowałem pisma na żadne nie odpowiedział samochód stoi 2 miesiące z uszkodzonym silnikiem nie chciał nawet odpowiedzieć na reklamacje teraz wypowiedziałem umowę i zażądałem odszkodowania za uszkodzony silnik jak nie odpisze sprawa trafi do sądu
Też dawałem do roboty rozrząd i po wymianie zaczął uciekać płyn chłodniczy z pompy za kilka dni będę miał dostęp do kanału to rozbiorę osłonę i będę widział więcej.
Czyli robi rożnie bo robiłem w focusie, bez zastrzeżeń.
Jakies dwa miesiące temu w drugim aucie i póki co tez nic się nie dzieje.
www.nowy-dwor.bytom.pl 24-04-2015, 17:17 Witam!!!?'Zapraszam do Ford nowy Dwór Bytom
ul.Nowy Dwór 1 tel.32/281-37-30
arunio23 04-05-2015, 14:27 A ja mogę polecić serwis forda ( co prawda nieautoryzowany i trochę do serwisu mu daleko) ale dobry warsztat specjalizujący się w fordach w Katowicach na Siemianowickiej 40. Praktycznie jest to na Dąbrówce. Gość rzeczowy i uczciwy
sewenpamp 21-09-2015, 17:39 Witam, potrzebuję rady gdzie w Okolicy Jaworzna (Śląsk) można wymienić skrzynie w Fusionie ?. Znajomego dopadła jakaś awaria i niby jakiś spec stwierdził, że pozostaje wymiana (mile widziane namiary na skrzynie, Przekładnia: 5-biegowa ręczna - B5/IB5, Silnik: 1.4L Duratec 16V EFI DOHC (75/80PS), Data produkcji: 04.04.2007,Model pojazdu: Fiesta/Fusion 2002 dane z weryfikacji VIN ).
Już nie aktualne !!!!.
Dziękuję z góry i pozdrawiam.
|
|