Zobacz pełną wersję : Napadłem Hondę
Tak mi się dzisiaj trafiło jak w temacie - CR-V oberwała w zad. U mnie szkody jak na zdjęciach (na tablicy rejestracyjnej mam kółko od wydechu), w obiekcie ataku prawie brak śladów. Nigdy jakoś nie lubiłem skrzyżowania Zawadzkiego z Al. Wojska Polskiego w kierunku na Police :/ Likwiduję szkodę z AC w Avivie, na razie muszę im przyznać, że idzie bez ociągania. Zobaczymy jak przyjdzie do wypłaty odszkodowania, choć zastanawiam się, czy nie zrobić bezgotówkowo w polecanych przez nich warsztatach: GEM na Łukasińskiego i Kaliński na Mieszka, ten drugi to u nas ma wystawioną taką laurkę, że chyba nawet wozu drabiniastego tam nie warto do naprawy oddać. Oba dają samochód zastępczy na czas naprawy, a to jest dla mnie spory plus.
MacieqZST 13-10-2010, 19:22 To żeś narozrabiał, na kogo się zagapiłeś? raczej na którąś? :) dobre kółeczko na H hehe
Rozumiem ze Ty jesteś cały.......
Cholerka, tak to jest , starasz się uważać a tu jednak zawsze coś może wyskoczyć.....
Szybkiego powrotu do mobilności.....
Prędkość była żadna, może około 15 km/h... skręcałem w lewo z Zawadzkiego w Al. Wojska Polskiego a przed nami jakaś Fiesta zaczęła wyczyniać dziwne manewry, też do skrętu w lewo - jakby chciała skręcić pod kątem prostym. Kobieta Hondą pojechała po naturalnym łuku, ja powoli za nią - ale, że z naprzeciwka jakiś Pedzio jechał na wprost (od strony Oberży) to nie chciałem zablokować skrzyżowania i dałem w palnik, żeby uciec... w tym czasie Honda stanęła przepuszczając pieszego a ja nie wyhamowałem i tyle. A tak na prawdę to zacząłem trzodzenia aby Grażki wyczyny zatrzeć z zeszłego weekendu ;)
To żeś narozrabiał, na kogo się zagapiłeś? raczej na którąś?Nie było na co się zagapiać - zwłaszcza, że teściową na pokładzie miałem :D
MacieqZST 13-10-2010, 19:47 Widzę na zdjęciu ze zadowolona raczej nie była ;)
Eh zostawić Was na chwilkę i taki temat mi tu wyskakuje :shock:
Rozumiem, że z całą załogą na pokładzie ok, bo wyczytałem że prędkość była mała.
Co do blaszek to się wyklepie pomaluje i będzie cud malina, ważne że jesteście cali
Szejk.Ahmed 13-10-2010, 20:47 szybkiego powrotu na drogę.
całe szczęście że nikomu nic się nie stało
Specjalnie to zrobił żeby wymigać się przed sobotą.....;) :D
Szejk.Ahmed 13-10-2010, 20:57 Wojtek
był na wyjezdzie służbowym.
trzodził za bardzo w Oberży i kelnerzy pewnie nie wytrzymali nerwowo i zaprawili mu na parkingu auto.
ale robił to w dobrej wierze aby Grażka mogła przybyć na spocika.
Oczywiście taki żarcik
LolleQ - naprawdę doceniam Twoje starania. Myślę, że jeśli jest tak, jak pisze abercrombie1974 to już moje trzodzenie w Oberży odeszło w niepamięć.
Swoją drogą - przyjmij wyrazy współczucia, z powodu konieczności bujania się z ubezpieczycielem, odszkodowaniem itp. - pożeracz czasu i nerwów.
Ważne, że Wy jesteście cali, auto zrobisz na ładniejsze niż przed pyknięciem, tylko kółko na tablicy zostaw na pamiątkę.
Pozdrawiam :)
Sylwek współczuję Ci znam ten ból, też miałem takie przygody. Chwila dekoncentracji i nieszczęście gotowe. Ważne że, wam nic się nie stało. Samochód się wyklepie i będzie ok :)
Likwiduję szkodę z AC w Avivie, na razie muszę im przyznać, że idzie bez ociągania. Zobaczymy jak przyjdzie do wypłaty odszkodowania, choć zastanawiam się, czy nie zrobić bezgotówkowo w polecanych przez nich warsztatach:
Mi aviva wskazała m.in. BEMO w Dąbiu i tam pojechałem. Obsługa ok, tylko samochód zastępczy obwarowany taką umową, że musiałbym w nim siedzieć non stop, by spokojnie w nocy spać. Jak ktoś Ci łupnie, rysę na drzwiach zrobi, pociągnie lusterko, itp. - do 500 zł płacisz Ty (mimo AC!), jak Ty komuś - wiadomo.
Oddałem im auto po jednym dniu, bo nie chciałem się denerwować. Z naprawy lakierniczej jestem zadowolony. Wymalowali cały bok od nadkola przedniego do tylnego plus wymiana zderzaka.
Pozdrawiam i powodzenia w naprawie
Jak ktoś Ci łupnie, rysę na drzwiach zrobi, pociągnie lusterko, itp. - do 500 zł płacisz Ty (mimo AC!)Czyli w razie czego trzeba porządnie trzaskać, żeby był spokój? :D Czekam na kontakt z Bemo, zobaczymy jak będzie.
Czyli w razie czego trzeba porządnie trzaskać, żeby był spokój? :D
Nie pomyślałem ;)
Sylwek, i jak , klepanko zrobione????
Nie, czekam na telefon po oględzinach. ASO pewnie wyceniło i wysłało informację do ubezpieczyciela a ten teraz trawi, czy nie zaliczyć szkody całkowitej :D
Nie będę zakładał nowego wątku, ale pochwalę się, że tym razem to ja zostałem zaatakowany - i to w wypożyczonej foce. Człowiek cofając wjechał mi w przód, śladów prawie nie ma, lekko poocierany klar - ale policję wezwałem, żeby mi potem Bemo nie robiło pod górę. Gdyby to zdarzyło się w Galaxy to pewnie bym całkiem olał...
Szejk.Ahmed 01-12-2010, 12:33 no ładnie.
Sylwek lepiej oddaj auto i nie ruszaj się z domu.
A tak na poważnie to dzwoniłeś do Bemo.?
A tak na poważnie to dzwoniłeś do Bemo.?Pewnie, nie robią z tego problemu. Mam jeździć do końca umowy najmu samochodu (03.12). Potem sobie pewnie skorzystają z ubezpieczenia sprawcy.
Szejk.Ahmed 01-12-2010, 12:46 Pewnie, nie robią z tego problemu. Mam jeździć do końca umowy najmu samochodu (03.12). Potem sobie pewnie skorzystają z ubezpieczenia sprawcy.
czyli 03.12 odbierasz Galaktyke.
Ty to masz chłopie szczęście......;)
czyli 03.12 odbierasz Galaktyke.Nawet ma być 02.12 - takie mam informacje z dzisiejszej rozmowy.
Ty to masz chłopie szczęście......;)Mam nadzieję wyczerpać limit na najbliższe kilka lat ;)
Mam nadzieję wyczerpać limit na najbliższe kilka lat
Nooooooooooooo, hondy omijaj szerokim łukiem.......:027: :one:
Szejk.Ahmed 01-12-2010, 21:21 Nooooooooooooo, hondy omijaj szerokim łukiem.......:027: :one:
i Focusy też.:P
Dzisiaj odebrałem Galaxy. Na dzień dobry trzeba było poprawić ułożenie wymienionego reflektora bo cuś z pół centymetra się nie licował z nadkolem... a na poniedziałek jadę sprawdzić czujniki parkowania, bo po wymianie zderzaka przednie zgłaszają awarię :D
Poza tym git ;)
No jakby to było jakby nic nie było do poprawki :)
To już chyba taka świecka tradycja :P
Pewnie. Niedziałającą żarówkę postojową z prawej strony składam na karb rozbiórki i złożenia - uznajmy, że nie przeżyła i jej pękło włókno wolframowe :D
|
|