Zobacz pełną wersję : [1,8 TDDi] Jak długo trwa układanie wtryskiwaczy?
phantom-kk 26-10-2010, 15:09 Witam, jestem po regeneracji wtryskiwaczy i mam pytanie - jak długo trwa układanie? Póki co pracuje jak stary klekot, ma mniejszego kopa i więcej pali. Przez pierwszych kilka minut na zimnym silniku pracuje nierówno, choć obrotomierz ani drgnie. Póki co przejechałem ok. 200km i nic się nie zmieniło.
Przy wgraniu odpowiednich kodów do zregenerowanych wtryskiwaczy wystarczy 30-40 minut na samoadaptację.
Przy wgraniu odpowiednich kodów do zregenerowanych wtryskiwaczy wystarczy 30-40 minut na samoadaptację.
A bez wgrania kodów 32-42 minuty :) A tak wogóle kolega ma TDDI. Żadnych kodów ani adaptacji tam nie ma.
phantom-kk 28-10-2010, 15:06 Samoadaptacji nie ma, ale układanie raczej tak. Ile to może trwać?
motorek26 28-10-2010, 18:50 jeżeli wtrysk jest prawidłowo naprawiony to nie ma tutaj czegoś takiego jak jakieś układanie sie wtryskiwacza ma on od razu działać dobrze i napewno lepiej niż jak stary
co było w nim naprawiane :?:
phantom-kk 28-10-2010, 19:20 Czyszczenie i wymiana końcówek (Delphi) bo stare trochę lały.
motorek26 28-10-2010, 19:47 moim zdaniem coś źle poskładane lub końcówki nie były prawidłowo rozkonserwowane i coś sie z nimi zadziało
phantom-kk 31-10-2010, 00:25 Tak to mniej więcej wygląda (ok 0:23):
http://c15.wrzuta.pl/wm13563/eec6eba9002111c54ccca81d/mov00738? (http://w37.wrzuta.pl/film/5BTIzVLuYr5/mov00738)
I jeszcze po tej regeneracji, po wyrzuceniu biegu obroty bardzo wolno spadają - z 2000 obr do biegu jałowego trwa to ok. 4s (podczas zmiany biegów, puszczanie sprzęgła lekko "przydusza" silnik aby obroty spadły do poziomu dla biegu następnego bo normalna zmiana trwa zbyt szybko).
No właśnie mam identycznie. Co to jest? Tzn z obrotami wszystko ok, tylko to lekkie przerywanie silnika co jakiś czas na jałowym występuje. W czasie jazdy wszystko ok. No może trochę słaby jest.
zaksiu1985 21-04-2013, 18:24 No właśnie mam identycznie. Co to jest?
Kolego napisz czy były robione wtryski czy tak poprostu zaczęło się cos dziać ze starości?
Wtryski te sie robi i już. Od razu muszą chodzić.
Jestem świeżo po regeneracji wtrysków mam focusa 1.8 z tym że tdci,mechanik mówił że po założeniu wtrysków auto musi pochodzić około 2h na wolnych obrotach i tyle.Po odebraniu fox lata jak nowy.Więc musicie mieć coś źle zrobione,poroponuję podjechać w miejsce gdzie były regenerowane i zapytać dlaczego tak siędzieje,ewentualnie złożyć reklamację.
Kolego napisz czy były robione wtryski czy tak poprostu zaczęło się cos dziać ze starości?
Wtryski te sie robi i już. Od razu muszą chodzić.
No właśnie moje nie były robione i tak zaczął chodzić.
Czy ktoś po wsłuchaniu się w filmik, rozpoznał co może być przyczyną takiej pracy silnika?
Czy może to być powietrze w paliwie? tzn w układzie paliwowym?
Nikt tego w focusie nie przerabiał? Na razie tak sobie jeżdżę, ale chciałbym wiedzieć co jest powodem tego delikatnego przerywania. Pozdrawiam.
|