Wczoraj ze znajomym rozmawiali¶my o koledze któremu silnik padł chyba w golfie,głowicę mu wypaliło,okazało się że miał ubog± dawkę lpg a jaki¶ geniusz kontrolkę checka zmostkował że się nie ¶wieciło a auto ponoć dobrze jeĽdziło.Ja mu mówię że dlatego sam sobie gaz ustawiłem i wolę mieć lekko bogato niż ubogo,nawet gaziarz mi tak mówił że lepiej niech te 0,5-1 litre więcej spali ale spokojny o silnik będę,bo jak ubogo to wiadomo co poleci.A on że jak bogato to tak samo Ľle bo to w drug± stronę działa i zaworów nie wypali ale luz się będzie coraz większy robił co dla mnie jest dziwne i nie chce mi się wierzyć.Oczywi¶cie nie mówimy tu o tak bogatej dawce że aż check się za¶wieci ale tak delikatnie większ± od normalne,bo wiadomo idealnie wystroić się nie da.
Zakladaj tematy w odpowiednich dzialach;)
Z twojej wypowiedzi wynika, że twój znajomy nie był przy regulacji lub zakupił używkę i nie sprawdził jej na kompie :?:
Ja mam +20% LPG od tego co komp pokazywał i chodzi idealnie a co najważniejsze "check" już nie wyskakuje. Za każdym razem byłem przy regulacji i nie było problemów ze spełnieniem moich pró¶b - "gaziarz" chciał dawki zwiększać co 5% i sprawdzać, ja natomiast poczytałem forum LPG i tam morał był taki, że silniki Forda 2.3 (Scorpio, Galaxy, Pinto) reagowały pozytywnie dopiero w zakresie +15 - 20% względem ustawień z kompa.
Jeżeli chcesz konkretne odpowiedzi to zajrzyj tu:
http://lpg-forum.pl/
Ale niestety za uboga i zbyt bogata mieszanka szkodzi silnikowi - trzeba dobrze wyregulować a przynajmniej w granicach, w których "check" się nie zapala.
mi check się nie pali odk±d sam ustawiłem gazownie.zastanawia mnie czy to możliwe że jak bogato to luz na zaworach sie zwieksza
zastanawia mnie czy to możliwe że jak bogato to luz na zaworach sie zwieksza rustin: to znaczy sam się zwiększa, czy powinno się go zwiększyć?
Cytat z Motofaktów:
"aby nie dopu¶cić do pracy silnika ze zbyt bogat± lub zbyt ubog± mieszank± – uboga mieszanka może doprowadzić do uszkodzenia zaworów, natomiast zbyt bogata do uszkodzenia sondy lambda i katalizatora"
Na prost± logikę, jeżeli masz zbyt bogat± mieszankę to nie jest ona całkowicie spalana i jej resztki zapychaj± katalizator i czujnik sondy o innych poważniejszych objawach nie słyszałem, ale może kto¶ bardziej do¶wiadczony jeszcze się wypowie.