Zobacz pełną wersję : [Mondeo 2007-2014] polskie menu navi converse
Od razu przepraszam, jeżeli taki temat już był, ale nie znalazłem takiego, więc piszę.
Mam Forda Mondeo Mk4 z dużą nawigacją w konsoli converse z dotykowym wyświetlaczem, problem jest taki, że wszystkie komendy są po holendersku (auto sprowadzone właśnie z Holandii), łącznie z komputerem pokładowym umieszczonym pomiędzy obrotomierzem a prędkościomierzem.
Czy jest jakaś możliwość zainstalowania polskiego menu, czy pozostaje mi tylko wizyta w ASO, której chciałbym uniknąć?? Czy jest gdzieś jakiś plik do pobrania z takim softem ??
Bardzo proszę o pomoc, z góry dziękuję!
pjsailor 01-11-2010, 05:18 Witam!
Tez mam samochod sprowadzony z Holandii. Jezeli chodzi o Convers to mozesz zmienic jezyk w ustawieniach Conversa. Jedynie co Ci sie nie uda to np. zmiana VC (sterowania glosem). To mam po angielsku ale jak dla mnie nie stanowi to az takiego duzego problemu. Jezeli nie masz polskiej instrukcji obslugi to wejdz na http://www.ford.pl/Serwis/Instrukcje_obslugi tam jest (20mb). Z niej sie dowiesz wszystkiego.
Powodzenia
Ok...dziękuję za pomoc, postaram się zrobić wszystko za pomocą instrukcji i poinformuję o postepach :?
Natomiast...mam jeszcze pytanie odnośnie płyty DVD montowanej pod osłonką. Czy to jest płyta z mapami czy też jest tam wgrany jakiś soft, no i czy musi być tam włożona przez cały czas?
A więc tak...idzie zmienić język w menu komputera pokładowego - tego między zegarami,co uczyniłem :) natomiast w panelu nawigacji nie ma języka polskiego...są szwedzki, norweski itd ale nie ma polskiego ! Jest jakaś metoda aby zmienić język na polski i tam ?
donpedro60 01-11-2010, 13:58 Z tego co wiem to nie ma jeszcze polskiego.(musisz sie jakiegos nauczyc)
Plyta musi byc caly czas w kieszeni czytnika laser.
dzięki za odpowiedź...angielski u mnie to nie problem, ale polski tak jakos ladniej wygląda :) A jeszcze jedno pytanko...cze jest gdzies w sieci do pobrania wersja mapy z 2010 roku, czy jest tylko dostępna poprzez allegro lub ebay ??
Jeśli tak, to bardzo proszę o linka...
donpedro60 01-11-2010, 22:28 Nie ma piratow z tego co wiem.
A teraz pytanie z innej beczki...czy można składane na guzik lusterka zaprogramować tak aby składały się same po wyłączeniu zapłonu lub wyłożeniu kluczyka ze stacyjki ? I czy można ustawić światła drogowe tak, aby włączały się przy zapłonie, bo non stop zapominam ich włączyć i miałem właśnie spotkanie z policją przez to. Oczywiście chodzi mi o metody "domowe" a nie wizytę w ASO.
Lusterka teoretycznie można.....popatrz sobie w dziale ,,moje auto,, i odszukaj temat Recondo, wprawdzie ma on MK 3 ale wstępnie będziesz wiedział o co chodzi.....
Co do świateł....tylko ASO, włączą Ci tzw, tryb świateł skandynawski.....
I na koniec.....kolego, szukamy na forum zanim pytamy, to wszystko już było kiedyś opisywane........pozdrawiam.
donpedro60 21-11-2010, 15:21 czy można składane na guzik lusterka zaprogramować tak aby składały się same po wyłączeniu zapłonu lub wyłożeniu kluczyka ze stacyjki ?
W ASO.
I czy można ustawić światła drogowe tak, aby włączały się przy zapłonie, bo non stop zapominam ich włączyć
Chyba nie chodzi o drogowe(dlugie) tylko o mijania(krotkie).
W ASO.
Czy wie ktoś jak spolszczyć menu w nawigacji takiej z linku z aukcji http://allegro.pl/nawigacja-nx-ford-mondeo-mk4-s-max-galaxy-i5323005999.html ?
Czy wie ktoś jak spolszczyć menu w nawigacji takiej z linku z aukcji http://allegro.pl/nawigacja-nx-ford-...323005999.html ?
wersja DVD to tylko w googlach .....uczymy auta polskiego
Możesz trochę jaśniej? Tylko ta firma spolszcza czy można jakoś samemu? Jak bym pojechał do serwisu forda to mi to zrobią za darmo czy coś trzeba płacić, jak tak to tak mniej więcej ile?:)
sagittarius82 10-05-2015, 00:16 ASO Ci tego nie zrobi niestety za żadne pieniądze, ponieważ oficjalnie NX DVD nie ma polskiego menu i lektora nawigacji. pozostaje tylko firma zewnętrzna, którą znajdziesz wg powyższych wskazówek kolegi leszcza.
A jeśli masz hatchbacka to taki styropian mam do sprzedania razem ze śrubą mocującą tutaj >>http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=223726
być może pasuje do kombi i sedana, ale trzeba by to sprawdzić.
aha to będę musiał do nich w poniedziałek zadzwonić, a jeszcze jak możesz odp na 1 pytanie:)
to co sprzedajesz to mam akurat bo ja też mam właśnie zestaw naprawczy, a mi chodziło o zapas ( dojazdówkę - pełny wymiar ).
To jak to jest z tym styropianem jest jakaś różnica pomiędzy kombi a hatback?
sagittarius82 11-05-2015, 08:54 Czyli chodzi Ci o ten wkład w koło (z miejscem na klucz, ucho i podnośnik) ? Czy może o ten styropian, który zajmuje całą podłogę bagażnika wokół wnęki na koło ? Jeśli o ten drugi to jest osobna wersja do HB i kombi.
ten temat do zamknięcia odnośnie styropianu jest nowy temat. Pozdrawiam
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=224583
Howardzik 20-06-2021, 21:23 Witam wszystkich. Jestem zupełnie nowy na forum dlatego proszę o wyrozumiałość i pomoc. Zakupiłem sobie Forda Mondeo mkIV 2012r. Chciałbym mieć w radiu polski język. W conversie juz ustawiłem. Jednak w dużym radiu nie ma polskiego. Jak mogę wgrać Polski język? Muszę kupować jakieś płyty czy coś? Może ktoś potrafi to zrobić?
Musisz spolszczyć . Jest o tym temat na forum więc poszukaj
|