Zobacz pełną wersję : Tankowanie na Neste A24

konradwan
02-11-2010, 19:37
Witam gorąco,
Zapewne znacie stacje Neste A24 - w pełni samoobsługowe, bez sklepu i ludzi do pomocy, ale tanie bardzo.
W moim mieście (Wrocław) litr PB95 dzisiaj kosztował 4,28zł. Mimo tego klientów mało.
Sprawdziłem na liście stacji nie spełniających norm, Neste tam nie ma. Wychodziłoby na to że paliwo złe nie jest. No to dlaczego nie ma tam kilometrowych kolejek, porównywalnych do kolejek po otwarciu stacji paliw w Auchan i Tesco?
Czy ktoś, tankujący tam, wypowie się na temat jakości paliw? Osobiście chcę dla mojego samochodu jak najlepiej i tankuję tylko V-Power Racing (czasami zwykłego V-Power, jeśli nie ma Racing), ale jeśli jakość benzynki na tej stacji nie byłaby beznadziejna, to ceny mogłyby mnie przekonać do zmiany przyzwyczajeń...
Dzięki za odpowiedzi. :wink:

dyha
03-11-2010, 20:23
tankowałem wiele razy w krk i nigdy nie zauważyłem aby coś się złego z autkiem działo, lub aby spalanie się zmieniło na -

TOMAS
04-11-2010, 22:22
Pewnie dlatego ludzi brak ;) http://www.youtube.com/watch?v=OlsKn8gisrk

sanjarek
05-11-2010, 11:57
tankuję na NESTE od kilku lat regularnie - przejechane na tym paliwie grubo ponad 100 tyś km - i jeszcze się nie zawiodłem, czego nie mogę powiedzieć o tankowaniu na innych stacjach z których z konieczności korzystam w dłuższych trasach

miałem kiedyś ... zaraz na samym początku ... sytuację, której zamiast 2 banknotów po 50 dych włożyłem 100 i 50 ,a do zbiornika zmieściło się tylko za lekko ponad 100
też zadzwoniłem na infolinię (oczywiście nie zachowałem się jak ten burak z linku) i następnego dnia miałem nadpłatę zwróconą na tej samej stacji. Od tamtego czasu płacę kartą i nie ma problemu, bop obciąża tylko za wlaną kwotę.

benny86
05-11-2010, 14:26
Pewnie dlatego ludzi brak ;) http://www.youtube.com/watch?v=OlsKn8gisrk
Kolejny zakompleksiony delikwent który używa łaciny jako znaków interpunkcyjnych. Jeśli wydaje mu się że z powodu awarii dystrybutora może kogoś obrażać to jest w wielkim błędzie. Osobiście bym złożył pozew o naruszenie dóbr osobistych do tego wniosek o wystąpienie przez sąd o zapis rozmowy i koleś inaczej zacznie śpiewać - przeprosiny na łamach lokalnej gazety plus grzywna na cele charytatywne (np. na lokalny dom dziecka) da się załatwić jak nic

tomiscorpio
05-11-2010, 14:34
ogolnie lanie vpowerow racingow czy innych do wolnosacego silnika benzynowego to jest bezsens.

tankuj normalne 95 jak juz koniecznie chcesz 98...

Schem
10-11-2010, 11:36
ja kilka razy na neste tankowałem i benię i ropę i źle nie było.

Ketling
17-11-2010, 16:00
Trzeci rok tankuje ON na Neste24 w Lublinie i jest ok, w zimie dodaję profilaktycznie 50 ml na zbiornik K2 DFA-39 i nic się nie dzieje. Kilku moich znajomych tez tam tankuje ON i są zadowoleni...

Z ostatniej chwili:
jakieś 2 tyg. temu wlałem w słoik ON przejściowy zdaje się, no i dziś rano był męt, był płynny ale już na dole słoika parafina osiadła, tak że -10 i po paliwie. No ale już zimowy jest na stacjach, zobaczymy...

benny86
17-11-2010, 16:08
A jest tam opcja tankowania do pełna - np wrzucam odpowiednio kasiory albo płace kartą i chce żeby nalał aż pistolet odbije, bo nie mogę przecież przewidzieć ani tego ile litrów wejdzie, ani kwoty która będzie do zapłaty?

MacieqZST
17-11-2010, 19:15
Nie takiego czegoś nie ma, przynajmniej nie widziałem.

benny86
17-11-2010, 23:05
A jak wrzuce np 200zł ale tyle paliwa nie zmieści się w baku, reszte dostanę na miejscu czy msuze się kontaktować z ich konsultantem który zwróci mi resztę?

dawid
18-11-2010, 07:49
jak placisz gotowka to reszty nie odzyskasz.
Jesli karta to dostajesz zwrot na rachunek z ktorego placiles, np.
Placisz karta i wbijasz 200 zl, a tankujesz do pelna za 165zl.
pobieraja ci z karty 200 zl ale po 2-3 dniach dostajesz reszte 35 zl.
Tankuje na Neste benzynke 95 do Fiata Grande Punto i jest dobrze i tanio.
Póki co, Diesla do Mondeo boję się zaryzykować.

m_g
18-11-2010, 08:03
Ja swoją fiestę tylko karmię paliwem z neste i nie ma różnicy w spalaniu ani w mocy :) Zawsze leje do pełna z karty i ostatnio zaważyłem że wybieram 150 zł i i np wchodzi 140 zł to od razu z karty ściąga mi 140 zł a nie 150( i nie mam zwrotów ani nic tylko od razu ściąga określoną kwotę) :), wystarczy po każdym tankowaniu przejść się do automatu włożyć kartę wydrukować paragon i już jest ok :)

benny86
18-11-2010, 11:03
Czyli jak dla mnie to pozostaje na Neste tylko kartą płacić, bo zawsze tankuje do pełnaa nie chciałoby mi się sprawdzać czy zwrócili resztę

dawid
18-11-2010, 12:02
tak, mozesz śmiało tankować

_Qbek
06-12-2010, 22:38
Póki co, Diesla do Mondeo boję się zaryzykować.
Ja niegdyś w Wawie swoje Polo 1.9D tankowałem tylko i wyłącznie na Neste A24. Jako, że silnik był bardzo wrażliwy na jakość, od razu byłoby czuć zniżkę jakości. Ponieważ nigdy coś takiego się nie stało, przestałem tankować na innych "markowych" stacjach.
Za tydzień wsiadam do Mondka 2.0 140kucy i zamierzam tankować tylko na tej sieci. Miesięczne oszczędności wyniosą mnie ok 150zł!

dzimi75
07-12-2010, 17:24
JA tankuje na neste już w sumie mam 3 diesla pod rząd i nigdy nie było problemów uważam ze lepsze paliwo niz u mnie na Orlen sprawdzone na tej samej trasie wałcz Kraków i na neste 70 km więcej przejechał wiec jest różnica:)A i troszkę tańsze jest:)

truckman
07-12-2010, 20:41
jak placisz gotowka to reszty nie odzyskasz.
Jesli karta to dostajesz zwrot na rachunek z ktorego placiles, np.
Placisz karta i wbijasz 200 zl, a tankujesz do pelna za 165zl.
pobieraja ci z karty 200 zl ale po 2-3 dniach dostajesz reszte 35 zl.
.

ZAWSZE JEST MOZLIWOŚC ZWROTU PRZY TANKOWANIU GOTÓWKA...i to na kazdej stacji NESTE w POLSCE!!!!!!!!!!!!

Gdy zatankujecie mniej : odłozyc pistolet, nacisnać przycisk PARAGON z waszego dystrybutora....wydrukowane pokwitowanie jest dowodem do Waszego zwrotu gotówki...Kase wypłacaja Pracownicy-operatorzy bedacy na stacjach.....Na stacjach są takie skrzynki-pocztowe na korespondencję: dajcie karke z WASZYM nr telefonu z prosba o kontakt.... Mozna umówic sie na termin zwrotu albo trafiać na bedacych na stacjach OPERATORÓW na innych stacjach w Polsce.....Pokwitownie ważne bezterminowo..

DarioM
11-12-2010, 16:45
Ja tankuję żonki xc 60 tylko na neste od 1,5 roku nic się nie dzieje, swojego służbowego mundka też od czasu do czasu tam zatankuję i też nic się nie dzieje, natomiast rok temu jak zatankowałem na shelu to ujechałem z dwa kilometry i niestety musiałem wzywać lawetę w serwisie okazało się że była woda w paliwku. Shel w W-wie na ul. Wysockiego, nie polecam.

Ramzik
12-12-2010, 09:53
Ja tankuję na Neste od 5 lat, obecnie tylko diesla. Co do jakości paliwa nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Jest tanio, szybko i wygodnie. Ludzie nie mają zaufania do tych stacji - zupełnie nie wiem dlaczego. Paliwo na pewno jest lepsze niż w marketach.
Tankuję auta od nowości i nie ma żadnych problemów związanych ze złym paliwem.
Z odbiorem gotówki, jak pisali poprzednicy, nie ma problemów, ale najwygodniej oczywiście płacić kartą bo zostanie obciążona tylko kwotą za zatankowane paliwo.
Jeżeli chodzi o zimowego diesla na Neste to zawsze są na stacjach zamieszczone informacje, czy już jest paliwo zimowe także nie ma stresu, że zatankujemy przy mrozie "letniego diesla".
Polecam bez zastrzeżeń

wombat
28-12-2010, 14:02
Często tankuję w NESTE w Łodzi na Zgierskiej. Nigdy nie miałem problemu z paliwem. Jedynie czasem faktury nie dochodziły więc wybrałem opcję faktury elektronicznej - zobaczę jak to działa w następnym miesiącu.

BibiDrift
30-12-2010, 16:04
Również od lat tankuję tylko na Neste i problemu nigdy nie miałem. Fakt,że lałem tylko benzynę teraz zaczynam ropę i zobaczymy jak to będzie :wink:

steell
14-01-2011, 17:53
trudno mi z wami konkurować ilością tankowań ale zatankowałem poprzedni samochód raz benzyną i niestety odczuwalnie słabszy był, na pocieszenie widać tam podjeżdżając wypasione fury więc pewnie miałem pecha

dzimi75
18-01-2011, 15:47
ja tylko na neste diesla tankuje i powiem ze nie narzekam :) Cena wprost proporcjonalna do jakosci u mnie to jest najlepsze paliwo lepsze jak orlen:)

MacieqZST
18-01-2011, 20:09
Tankowałem poprzednie autko, obecne jeszcze nie ale nie mówię ze nie bede :) waha spoko.

Maviej
16-03-2011, 22:45
A ja zrobiłem sobie w zeszłym roku Teścik taki mały chciałem zobaczyć jak to jest z tym paliwem.
Tankowałem na stacjach 5 firm od Marca do połowy Listopada zawsze pełen bak po sam korek. Były to firmy: Shell, Orlen, BP, RafineriaGdańska i Neste A24. NIe robiłem tras pozamiejskich typu 150- 300 i wiecej km. chciałem zobaczyć ile moje autko przejedzie km. w cyklu miejskim+ trasa do teściwej jakieś 25 km 2-3 razy.
Więc zaczynając od Shell-a , Neste A24, Bp, Neste, Orlen, Neste .... i tak naprzemian aż do połowy listopada i co ?
Ano: Tankując na firmowych stacjach robiłem średnio na baku (do pokazania sie rezerwy) 620-640 km.
Tankując na Neste A24 robiłem średnio 690-720 km , dlaczego?
Ktoś powie że wyłączona klima była, że spokojnie jezdziłem itp. Niestety nie kombinowałem trasy były tak jak zawsze pedał gazu wciśniety na obwodnicy, bez oszustw , wiec dlaczego tankując na Neste robie wiecej km niż na zachwalanych firmowych stacjach paliwowych czyżby było coś nie tak z tym paliwem? Nadmienie że tankowałem ON najzwyklejszą a silnik ma pojemność 1.6 90KM.

I do dziś już tankuje na Neste A24.

marcin89
17-03-2011, 10:25
od kilku lat wszystkie samochody tankujemy głównie na neste, na poczatku ze wzgledu na to ze blisko od domu i taniej. od trzech lat lejemy ON do mondka i nic sie nie dzieje, z benzyna tak samo. Teraz mam juz wieksze zaufanie do paliwa z Neste niz do jakichkolwiek stacji gdzies w Polsce na trasach

gale
18-03-2011, 09:53
Korzystam z Neste i Lukoilu, od 3 lat leję ropę - bez zastrzeżeń.

_holek
24-03-2011, 12:47
Za tydzień wsiadam do Mondka 2.0 140kucy i zamierzam tankować tylko na tej sieci. Miesięczne oszczędności wyniosą mnie ok 150zł!

Aż tyle? Cena na neste jest około 7-8 groszy niższa niż na pozostałych stacjach czyli 150 zł oszczędzisz przy zakupie plus/minus 2000 litrów. Zakładając, że mondziak pali Ci nawet średnio jakieś 8l/100km wychodzi, że w miesiącu przejeżdżasz 25 tysięcy kilometrów czyli prawie tysiąc kilometrów dziennie! Chłopie - gdzie Ty pracujesz?

dawid
01-04-2011, 10:39
tankowalem na Neste benzyne (poprzednie auto) jakos diesla sie boje.

BibiDrift
01-04-2011, 14:10
Nie wiem czy to zbieg okoliczności ale 2 tankowanie na Neste i wczoraj sprężynka się pojawiła...

Tomed
01-04-2011, 23:07
Ja także nie ufam już Neste24.
Miałem Mondka 1,8 benzyna i wielokrotnie tankowałem na Neste i byłem bardzo zadowolony bo tanio, bez kolejek i faktury przychodziły do domu.
Zmieniłem na Mondka 2,0 tdci i pierwsze tankowanie miałem na BP. Drugie na Neste i po kilku kilometrach zacząłem słyszeć przy ruszaniu na obrotach 1500-2000 klekot jak kiedyś stukanie zaworów w Cinquecento. Zrobiłem jeszcze raz test tankując na przemian na Bp i Neste. Ponieważ klekot był tylko po Neste i po różnych NESTE na Śląsku, więc teraz tankuję na Bp.
Nawiasem, posłałem maila do Neste dwa razy z opisem tych zdarzeń. Nie odpisali ani razu.
Ale jak wam nie pozatykało wtrysków, to może jednak można tankować diesle?

tiesstopl
06-07-2011, 22:46
Witam serdecznie.
Wcześniej też łasiłem się na ON na Neste we Wrocławiu bo troszkę taniej ale na dzień dzisiejszy już tam nie tankuję. Samochód chodził głośniej, trochę więcej palił i przy odpalaniu potrafił na początku poszarpać silnikiem i zakopcić na biało. Obecnie problemy ustały i spalanie minimalnie spadło. Prosiłbym o wypowiedź jakiś użytkowników diesli czy tankują na tych stacjach we Wrocławiu?
Pozdrawiam.

kammm
06-07-2011, 23:28
@Tiesstopl
Ja osobiście tam nie tankuje preferuje Orlen na Ślężnej i zero problemów ;)

tiesstopl
07-07-2011, 13:29
kammm ja obecnie też tankuję głównie na Orlenie z tym, że obok Pasażu Grunwaldzkiego i naprawdę widzę różnicę głównie w odpalaniu no i trochę mniej spala. Z tym że nie tankuję tej tańszej ropy (nie pamiętam jak ona się nazywała bio albo eko) bo na niej też trochę dziwnie chodził tylko tą w normalnej cenie i jestem zadowolony. Może ktoś jeszcze się wypowie :P

quarniento
15-04-2012, 21:58
Tankuje ON na Neste (Wwa Łopuszańska) od paru lat....ale tylko od lekkigo minusa w górę. Nie ma różnicy w ciągu ani słuchowej kulturze pracy silnika (zdaża się również zalać na Orlenie, Shelu czy Lukoilu). Być może to jest kwestia tej konkretnej stacji, ale zimą bez względu na temperatury paliwo te same. Miałem dyskomfort przy odpalaniu (nocowanie na dworze) przy temp w ok -20, znajomy który ma ogrzewany garaż problemu w takim samym wozie nie odczuwał, postój w ciągu dnia pod robotą nie stanowił kłopotu dla obu wozów, problemy zaczynały się po nocy kiedy temperatura wyraźnie niższa.

medyk88
19-04-2012, 09:32
a jak to tam sie kupuje?? :027:
wlewam za ile chce tak?? jak mam wyliczyć żeby pod korek wlać??
reszte toto zwraca??

grabaż_
30-04-2012, 12:50
Nie ma. Przynajmniej nie widzialem a byłem na 3 tych stacjach.

perc
02-07-2012, 08:18
ja przy moich problamach z wtryskami dałem sobie spokój z neste. Po BP Ultimate da się jeszcze jakoś żyć, ale po neste miewam dość. Tankowałem tam dość długo (bo blisko), mam nadzieję, że nie to jest przyczyną problemów...

nokitel
15-07-2012, 12:07
niedawno tankowałem na nesti i widziałem faceta z cysterną który właśnie zlewał paliwo do zbiorników nesti ... podszedłem i zapytałem :

"Panie powiedz Pan tak szczerze skąd i co to za paliwko tu przywozicie? "

na co on

"przede mną w rafiner w kolejce stała cysterna z emblematem Shel i BP a ja dokładnie pod ten sam kranik byłem podłączony ale to sie tyczy jedynie 95 i zwykłego ON"

ile w tym prawdy ? i jaki miał by cel w tym by ściemniać ? przecież nie jest pracownikiem stacji tylko dostawcą ...

darrally
10-09-2012, 22:02
Rok lałem ON i 0 problemów, teraz 12 miesięcy Pb95 i dalej OK:-)

kamil_ostry
14-09-2012, 07:25
Ja zauważyłem, że gdy zatankuję na Neste (Elbląg, ul. Sopocka) to więcej mi pali.

ukiuki
09-03-2016, 14:53
Odkopie trochę temat....cześć neste24 to e-mila. Czy ktoś tam lej, głównie mi chodzi o ON...może ktoś wie skąd biorą paliwa i czy jest jakieś większe ryzyko niż przy markowych stacjach.

Roman_Wielki
09-03-2016, 15:05
Wszystkie stacje exNeste A24 są teraz pod marką SHELL a nie e-mila

ukiuki
09-03-2016, 15:28
Nie wszystkie....27 stacji przejął właściciel ( BM Reflex - czy jakoś tak ) marki e-mila. Na chile obecną jest ich w polsce 30 czy jakoś tak.

Roman_Wielki
09-03-2016, 15:38
Wszystkie kupił SHELL a dopiero potem sprzedał te 27.

ukiuki
09-03-2016, 17:31
A to wnosi do dyskusji/ pytania ...............????? kto kiedy kupił od kogo

Wracając ktoś coś wie o oleju napędowym tam sprzedawanym?

djremo
16-03-2016, 20:44
Ja tankowalem ostatnie 3x na emila i żadnych problemów. Z resztą tankuje praktycznie tylko na takich jak emila, Carrefour, tesco. Od jakiegoś czasu tesco ma on bez dodatków biokomponentów

Wytaptalkowane z Eldżi Gie Cztery