smithpl
11-01-2011, 15:14
W związku z faktem iż kończy mi się turbina pytanie do Was... gdzie w Warszawie solidnie wykonują taka usługę i w jaki jest koszt?
Dot. MK2 115KM 1.9TDI
Dot. MK2 115KM 1.9TDI
Zobacz pełną wersję : [Galaxy 2000-2006] Regeneracja turbiny w Warszawie smithpl 11-01-2011, 15:14 W związku z faktem iż kończy mi się turbina pytanie do Was... gdzie w Warszawie solidnie wykonują taka usługę i w jaki jest koszt? Dot. MK2 115KM 1.9TDI sosin70 11-01-2011, 18:09 A jakie masz objawy ze jesteś pewien ze już po turbinie??? smithpl 11-01-2011, 20:34 Wiesz, pojechałem do warsztatu bo mi sie przy dynamicznej jeździe włączał tryb awaryjny. Myślałem że to czujnik przepływu lub ta gruszka ale... Panowie powiedzieli ze już są przedmuchy na wyjsciu i troche na wejsciu i luz na lozysku - cokolwiek to znaczy podobno trzeba wymienić lub regenerować :-) Jadę oddać do regeneracji na Obozowa bo to w sumie specjaliści od turbin. low_radiation 12-01-2011, 20:56 Turbina w Warszawie ?- jaki masz model M20 czy 223/224..? ;D sosin70 13-01-2011, 15:41 czy już poradziłeś sobie z ta turbina bo mam chyba taki sam problem, ktoś wie coś o gościu co czyści turbo w Legionowie?? spanky 13-01-2011, 19:29 zanim zaczniecie wymieniac turbosprezarki zrobcie diagnostyke doladowania i zoabczcie co tak naprawde sie dzieje ... bo moze zamiast wydawac kupe kasy wystarczy wyczyscic sprezarke badz wymienic inny element odpowiedzialny za prawidlowe doladowanie a tak przy okazji ruch na wirniku w turbosprezarce moze wystepowac, wazne zeby byl to luz poprzeczny ... pawello11 17-01-2011, 05:32 dokładnie tak jak pisze kolega spanky, jesli chodzi o dokladne sprawdzenie co i jak to polecam zakładzik, który znajduje sie w Jankch, na rogu Krakowskiej i trasu katowickiej, byłem z podobnymi objawami jak u kolegow, wystarczyla diagnostyka i dobra porada, a w innych miejscach od razu chciali mi wykręcać turbiną amocox 19-01-2011, 14:54 dokładnie tak jak pisze kolega spanky, jesli chodzi o dokladne sprawdzenie co i jak to polecam zakładzik, który znajduje sie w Jankch, na rogu Krakowskiej i trasu katowickiej, byłem z podobnymi objawami jak u kolegow, wystarczyla diagnostyka i dobra porada, a w innych miejscach od razu chciali mi wykręcać turbiną Tak...ten zakładzik to Diagtronik.....ja tam pojechałem i właśnie zalecili mi wymianę turbiny bo czyszczenie to wystarcza na 20 000km.Jeżdżę już rok od tego czasu, parę razy pocisnąłem i problemu nie mam. Także proponuję uważać z tymi diagnozami. Pozdr, leszek_sokol 23-12-2012, 19:24 Ja regenerowałem swoje turbo na Bemowie w STS Turbo, znalazłem ich na stronie www.ststurbo.pl Uważam że mają profesjonalne podejście do klienta i doświadczenie. Jestem zadowolony i polecam ten warsztat. bartixr 23-12-2012, 21:52 dwa poprzednie posty to jakaś nieudana reklama.. goście pojawiają się piszą pierwszy post .. :) napisz nam jak turbina się sprawuje po 2000 km leszek_sokol 25-12-2012, 18:37 Jaka kurde reklama? Temat był podjety bardzo dawno ale czy to znaczy że nie wolno podzielić mi się moimi ostatnimi doświadczeniami z regeneracja turbiny??? To że ktoś podjął temat np. w 2010 roku to nie znaczy że sprawa załatwiona i tamta turbina była ostatnią jaka się w fordach posypała. To tak jakby to co było napisane dawno temu było wyrocznią na kolejne lata. Ja piszę jak było i co polecam lub nie polecam zgodnie z tym co miało miejsce z moim samochodem. 2.000 tys km a raczej 3.000 machnę pewnie do końca lutego po powrocie z nart i dam znać co i jak z turbiną. A ten drugi post z adresem WWW to faktycznie wygląda jak reklama i wtedy przed regeneracją brałem nawet tą firmę pod uwagę ale jak już wcześniej napisałem naprawiłem turbosprezarkę w innym zakładzie. bartixr 26-12-2012, 08:14 ok, obroniłeś swój honor :0 drugi wpis to 99% reklama :) daj znac jak turbina po kilku tysiącach, nie bierze oleju , nie świszczy itp . Wojtek 26-12-2012, 08:51 Jadę oddać do regeneracji na Obozowa bo to w sumie specjaliści od turbin. Tu się zgodzę. Oni robią regenerację turbin dla różnych ASO. Szczególnie dla Citroena. Ja robiłem u nich turbinę i zrobili. Czy dobrze ? Nie mam pojęcia. Po prostu działała. Ale ceny mają z kosmosu. Wadą u nich jest to , że wymieniają wszystko jak leci. Wymieniają całe wnętrze turbiny , nawet jak jest to zbędne. Maja przygotowane zestawy naprawcze i bez skrępowania je montują bez względu na koszty. Przecież płaci za naprawę klient. To mi się nie podobało w tym serwisie. Ale opinie mają ogólnie dobrą. Wiele turbin mają na wymianę. Ale te ceny potrafią zwalić z nóg. Dam przykład : U nich regenerowana turbina do mojego Mastera to koszt 1600 zł. + zwrot starej turbiny. Nowa turbina to koszt 1800 zł. Pozdrawiam Wojtek leszek_sokol 26-12-2012, 18:45 ok, obroniłeś swój honor :0 drugi wpis to 99% reklama :) daj znac jak turbina po kilku tysiącach, nie bierze oleju , nie świszczy itp . Turbina nie świszczy, olej będę sprawdzał co 500 km bo nawet o tym nie pomyślałem -dzięki za pomysł. Odezwę się jak minie te powiedzmy 2.500 km przebiegu. P.S. Nieźle kasują na tej Obozowej z tego co piszecie. Ja dałem za naprawę na Bemowie o wiele taniej. Skąd aż takie rozbieżności cenowe...hmmm??? Wojtek 26-12-2012, 18:51 .S. Nieźle kasują na tej Obozowej z tego co piszecie. Ja dałem za naprawę na Bemowie o wiele taniej. Skąd aż takie rozbieżności cenowe...hmmm??? Z prostej przyczyny. Jest to bardzo stary i zasłużony serwis turbosprężarek w Warszawie. Jeden z pierwszych jaki powstał na terenie stolicy. Ale nie zauważyli chyba , że coś się ostatnio zmieniło w kraju i im się wydaje , że mają nadal monopol na całą Warszawę... Poza tym wiele osób zna ten warsztat. Nawet jak sami nic tam nie robili , to znają ze słyszenia i polecają ten , bo innego nie znają. I tak się to kręci. Ja generalnie nie oddałbym ponownie tam turbiny na naprawę. Ale nie ze względu na jakość naprawy , tylko koszty. Jest wiele miejsc , gdzie można taniej to zrobić i tak samo fachowo. Pozdrawiam Wojtek siurdix 28-12-2012, 00:04 Z prostej przyczyny. Ja generalnie nie oddałbym ponownie tam turbiny na naprawę. Ale nie ze względu na jakość naprawy , tylko koszty. Jest wiele miejsc , gdzie można taniej to zrobić i tak samo fachowo. Pozdrawiam Wojtek a mógłbyś podać kilka adresów w Warszawie? Najchętniej okolice bemowa? pozdr, WM Konw 12-02-2013, 12:19 Ja swoją turbinę jakiś czas temu regenerowałem na Burakowskiej, na stronie (http://www.sport-auto.pl/turbosprezarki.php)masz kontakt możesz zadzwonić. leszek_sokol 16-02-2013, 15:33 Tak jak obiecałem odpiszę po przerwie zimowej. Zrobiłem jakieś prawie 3.000 tys km po tej regeneracji w STS Turbo co wtedy pisałem. Samochód jeździ normalnie. Turbina nie świszczy ani nie wyje, wycieków nie ma żadnych, stan oleju w normie. Co mogę powiedzieć więcej? Turbina naprawiona profesjonalnie i działa. Wszystko w temacie. Polecam innym forumowiczom. Czytałem to co kolega WOJTEK pisał o cenach i faktycznie ja płaciłem znacznie mniej w STS za turbo naprawione na nowej głowicy (rdzeniu turbiny) no i dostałem ten dokument z wykresem z doważenia szybkoobrotowego co jest podobno bardzo ważne. P.S. Osobiście na własne oczy widziałem doważanie - stałem obok !!! Bump: a mógłbyś podać kilka adresów w Warszawie? Najchętniej okolice bemowa? pozdr, WM To jeszcze tutaj się udzielę: Ja naprawiałem w STS Turbo na ul.Owczarskiej 7 Odwiedziłem też w okolicy serwisy na Obozowej, na Prymasa Tysiąclecia i na Kaskadowej bo po akurat w tej części Warszawy mieszkam. Wybór padł na STS Turbo ale uważam, że zawsze należy porównać oferty kilku firm i osobiście tam pojechać a nie brać pierwszą lepszą firmę z ogłoszenia. Naprawa turbo z montażem na samochodzie to przecież tysiąc kilkaset złotych i nie warto ryzykować. |