Zobacz pełną wersję : Ktory TV LCD LED 46 cali z 3D wybrac ???

corneliusab
28-02-2011, 20:58
Chcialbym kupic TV LCD LED 46 cali z 3D ale nie znam sie na tym kompletnie i potrzebuje Waszej pomocy. Mam kilka TiVikow do wyboru, ktore mieszcza sie w moim zasiegu finansowym, oto one:

Toshiba 46WL768G
Philips 46PFL8605K
LG 47LX6500
Samsung UE46C7700

Moglibyscie Waszym zdaniem ustawic je od najlepszego do najgorszegoi, krotko uzasadnic dlaczego i podac wady i zalety:?:

Z gory dzieki, pozdrawiam

white999
28-02-2011, 22:32
Mnie przekonały samsungi .. po prostu obrazem :) Wg mnie ciężko coś tu doradzić.. najlepiej idź do sklepu i zobacz je sobie ... i wybierz ten w którym obraz Ci najbardziej odpowiada..

corneliusab
01-03-2011, 09:29
No tak ale, jezeli to maja byc identyczne TV te ktore wypisalem to raczej awykanalnym jest znalezc je w jednym sklepie. Chyba, ze obojetnie aby np. firma sie zgadzala, moze cale TV i zeby byl w technologii LED, nie mam pojecia:(

Pozdrawiam

Agnesqa
01-03-2011, 12:29
Hmmm a może jakies opinie uzytkowników z neta??
1. http://www.chip.pl/testy/wyswietlanie-obrazu/telewizory-lcd-powyzej-42-cali/toshiba-46wl768g/specyfication
2. http://cenowarka.pl/?sr=517632,-1 (po niemiecku, ale chyba dasz rade)
3. chyba nikt tego nie kupuje hehe ;)
4. http://cenowarka.pl/?sr=519783,-1

DomeloTDCI2.0
01-03-2011, 14:24
Według mnie:

1. LG - Jako jedyny z pełnym podświetleniem Led a co za tym idzie będzie miał zdecydowanie najlepszą czerń)

2. Toshiba - Toshiby z reguły słyną z wysokiej jakości obrazu, a poza tym ja osobiście mam ogromny sentyment do tej marki gdyż mamy w domu 3 telewizory tej marki w tym jeden prawie pełnoletni i działa do dziś bezawaryjnie.

3. Samsung - Myślę że jeśli chodzi o telewizory to jest to marka przereklamowana, z reguły wszystkie nowe funkcje w telewizorach tej marki pojawiają się najwcześniej, jednak później inne marki robią to samo tyle że poprawiają daną funkcję, a co za tym idzie telewizor innej marki jest lepszy.

4. Philips - Tej marki osobiście bym nie polecał. Mam jeden tv tej marki w domu i pomimo połowy tego wieku który ma Toshiba, Philips ma zdecydowanie gorszą jakość obrazu, dużo słabszy dźwięk, poza tym w Philipsie już jakieś 5 lat nie gra jeden głośnik :P. Jak osobiście nie brałbym tej marki pod uwagę.

Ogólnie my też rozglądamy się powoli za nowym TV i jestem w miarę w temacie tyle, że my polujemy raczej na telewizor z pełnym podświetleniem led, ponieważ pomimo niskiego poboru prądu, jakość obrazu z reguły jest równie dobra jak na plazmie. Na 3D nas jeszcze nie stać a poza tym żeby oglądać 3D z kilkoma osobami trzeba wydać kupę kasy na okulary, więc jak na razie według mnie nie jest to opłacalne ;) Ja proponowałbym poczekać, bo jednak elektronika bardzo szybko tanieje...

zbys24
01-03-2011, 21:49
Jest w tym względzie, tylko jedna słuszna marka SONY

wydra
01-03-2011, 21:55
moim zdaniem wybierz ten który ma najładniejszy obraz i który ci najbardziej pasuje, przecież telewizor to nie rzecz wieczna, za kilka lat może sie zmienić całkowicie system nadawania sygnału itp. nowinki gonią nowinki, i wtedy może przyjść pora na zmianę telewizora :D

DomeloTDCI2.0
02-03-2011, 17:52
SONY

Ta marka posiada w ogóle jakiś TV 3D? Bo ja jakoś nie kojarzę...

TOMAS
02-03-2011, 18:54
SONY 3D (http://www.sony.pl/article/id/1237477711424)

Jitter
02-03-2011, 18:58
Potwierdzę słowa przedmówców: Sony albo Sharp. Lepiej trochę dozbierać, niż mieć niedosyt, że kupiło się coś, co nie do końca spełnia oczekiwania i za krótki czas szukać następcy ;). Dla utwierdzenia przekonania zapraszam na polskie forum HDTV :one:

white999
02-03-2011, 19:55
co jak co ale w sprawie video i audio nie ma co słuchać opinii innych tylko trzeba pojeździć po sklepach i osobiście sprawdzić co komu odpowiada..

Jitter
02-03-2011, 20:43
Skoro kolega corneliusab zapytał, więc domniemamy, że spodziewa się, a wręcz oczekuje opinii innych :one:

duss
02-03-2011, 21:57
Ja bym bral SAMSUNGA- zawsze maja dobry stosunek jakosci do ceny...

DomeloTDCI2.0
03-03-2011, 13:04
SONY 3D

A czyli jednak są :D

Sony albo Sharp. Lepiej trochę dozbierać, niż mieć niedosyt, że kupiło się coś, co nie do końca spełnia oczekiwania i za krótki czas szukać następcy . Dla utwierdzenia przekonania zapraszam na polskie forum HDTV

Ja już tam jestem i mi polecają LG. Co ciekawe w preferowanych markach napisałem Toshibę i Sharpa :P Ja zawsze myślałem że LG to nie jest jakaś rewelacyjna marka, a jednak biorąc pod uwagę to co mi polecają, po prostu się myliłem :P

kemizo67
03-03-2011, 13:59
a ja ci mówię NIE BAW się w ZADNE LCD czy LED tylko PLAZMA. Ja też miałem taki dylemat jak Ty. Zastanawiałem się LED czy LCD, ale jak zobaczyłem co może plazma , to juz wiedziałem, że ją będę miał i tak się stało. Mowa tu o PANASONIC TX-P46GT20E za nic nie chcę innego :), do tego wziąłem tVn i hulaj dusza.

corneliusab
03-03-2011, 14:31
No wszystko pieknie ladnie, plasmy nie chce bo raz, ze nie gram w gry na kompie, a dwa plasma niestety bierze wiecej pradu niz lcd. Bylem w media markt oblookac te TiViki i tak LG nie mieli wcale na stanie, jedynie co moglem fajnie porownac to toshibe i samsunga bo staly kolo siebie. Po ustawieniu wszystkich ustawien na standard, obraz w samsungu moim zdaniem byl super, toshiba slabiutka. Byl tez ten philips ale z racji tego, ze wisial na scianie w kaciku philipsa nie moglem go porownac jak dwa poprzednie chocby z samsungiem. Jedno co rzucilo mi sie w oczy to to, ze w philipsie niby menu mialobyc bardziej przyjazne ale jak dorwalem sie do pilota to dla mnie bylo jakies takie zagmatwane no i tylko jedno USB, plusem byla noga, ktora mozna zlozyc do tylu i uzywac jako wieszaka na scianie, przez co odpada wieszak scienny czyli min. 50€ byloby zaoszczedzone. W samsungu obraz baaardzo mi sie podobal, menu jak dla mnie duzo latwiejsze w obsludze, 2 USB ale za to zeby powiesic go na scianie trzeba dokupic wieszak.
Pytam Was bo naprawde nie siedze w tej dziedzienie i nie mam za wielkiego pojecia jesli o to chodzi, glownie chodzi mi o to, zeby poznac opinie, moze ktos ma, mial lub ma, mial do czynienia z tymi firmami lub TiVikami, wie jakie sa ich wady i zalety, sprzedawcow nie ma co pytac bo kazdy mowi co innego:) Moim priorytetem jest 46/47 cali, 3D no i zeby nie zarl pradu tak, zeby mi sie licznik ze sciana przekrecil:) dlatego np. nie chce plasmy bo jednak plasmy biora troche wiecej pradu, a u mnie TV zasuwa jakies 18 godz na dobe.

Trzeba zrobic ankiete, tylko musze zobaczyc czy jeszcze moge wstawic, jak nie to prosze jakiegos moda o wstawienie ankiety.

Pozdrawiam

kemizo67
03-03-2011, 15:01
zużycia prądu się nie bój, średnie wynosi 140W a obrazu to nawet nie co porównywać - ale weźmiesz i tak co zechcesz :)

DomeloTDCI2.0
03-03-2011, 15:58
a obrazu to nawet nie co porównywać

Czy ja wiem... Dobry LED da równie ładny obraz. Warunkiem jest pełne podświetlenie matrycy diodami led a nie tak jak w większości telewizorów podświetlenie krawędziowe.

ber
03-03-2011, 17:02
Ja twierdzę zupełnie co innego , dla mnie nie liczy się marka tylko sam telewizor , i oczywiście cena i wielkość ekranu no i tylko HD REDAY . Ful HD to chwyt marketingowy no i oczywiście większa kasa . Nigdzie na świecie nikt nie nadaje w FUL HD i nadawać nie będzie .

Jitter
03-03-2011, 20:31
Nigdzie na świecie nikt nie nadaje w FUL HD i nadawać nie będzie .

To ciekawe... a kanały HD nadawane droga satelitarną?

ber
03-03-2011, 21:02
To ciekawe... a kanały HD nadawane droga satelitarną?

HD to jest HD i niema nic wspólnego z rozdzielczością FUL HD której w przekazach telewizyjnych niema i nie będzie takiej technologi . Nie mówimy tu o płytach blu ray .

Slawko
03-03-2011, 21:06
LC-46LE925E Sharp. nie znajdziesz lepszegozużycia prądu się nie bój, średnie wynosi 140Wprzynajmniej o 60W za duzo i to duzo za dużo, no chyba, ze autor bedzie brał prąd na lewo.

HD to jest HD i niema nic wspólnego z rozdzielczością FUL HDa tutaj masz rację, na świecie nigdzie nie ma FUL HD, jest tylko skromne FULL HD i na BR i w przekazach TV i NMT.

zbys24
03-03-2011, 21:07
Dla ciekawych laików poczytajcie:
http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/HD_czy_Full_HD._Plazma_czy_LCD._37_czy_42_cale._Po radnik_dla_kupujacych_HDTV-1172.html

tu skrótowo:
http://www.bozo.pl/Nowosci/hd-ready-full-hd/14-02-2009/

A ja nadal polecam SONY

corneliusab
30-04-2011, 18:59
Wczoraj zamowilem Sony Bravia KDL46EX701 46 cali bez 3D, bo stwierdzilem, ze w sumie 3D nie jest mi potrzebne. Ciekawe jak to sie bedzie sprawowac, dzieki wszystkim za podpowiedzi.

Pozdrawiam

Nagły
28-12-2011, 10:47
Podpisuję się pod wypowiedzią poprzednika – ja z tych, które podałeś wybrałbym opcję której nie ma, a mianowicie telewizor Sony Bravia (http://www.oleole.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe,d6,_Sony.bhtml) KDL46EX701. Nie lubię tego całego 3D...

Lunatyk
27-02-2012, 14:44
a dlaczego nie wrzuciliście np.: Sony KDL-40EX720 (kosztuje jakieś 2700zł) – jeżeli chodzi o telewizory LED (http://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe,g2.bhtml), to Sony robi naprawdę niezłe modele.

RhettButler
13-03-2012, 14:02
zamiast tego całego 3D wolałbym sobie dorzucić właśnie odtwarzacz Sony Blu-ray (http://www.electro.pl/produkt-Blu_ray_SONY_BDP_S186_-501923,578.html) i naprawdę mieć obraz Full HD.

Majk_92
15-03-2012, 20:04
3D wg mnie to zbędny badziew w telewizorze, który nie będzie przecież ciągle wykorzystywany... poza tym, nie ma tego efektu co w kinie , to tak bardziej dla zacieszania że "mam telewizor z 3D" to tak jak z Nokią , która wypuszcza smartphone'a z aparatem 41 Mpx. Jest ? Jest, ale ... na pewno nikt nie zastąpi lustrzanki takim "czymś" zdjęcia robi ładne, ale nie taki sam efekt jak porządnym aparatem. Ale jest 41 mpx. Tak samo z telewizorem 3D, być jest to całe 3D, oglądnąć też się da, ale płacić takie pieniądze, to lepiej - jak pisał przedmówca- kupić odtwarzacz blue ray :) troszeńkę są za drogie te tv , płaci się tylko za 3D nic więcej.

Maskon
15-03-2012, 21:59
Nie zgodzę się z tym że 3D to niepotrzebny dodatek. Owszem nie robi takiego wrażenia jak w kinie ale przecież i film 2D obejrzany nawet na najlepszym TV nie zrobi takiego wrażenia jak na dużym ekranie ;)
Całkiem fajnie nakręcić sobie film 3D (choćby telefonem LG Swift 3D lub HTC EVO 3D) i potem odtworzyć w domu na TV 3D - efekt jest naprawdę super.

Jeśli komuś zależy na TV 3D to tylko i wyłącznie LG a dokładniej 47LW579S. Właśnie wchodzi do sprzedaży nowa linia TV LG dzięki czemu poprzednią serię można kupić w rewelacyjnych cenach - np w w EURO kupisz 47LW579S za około 3800 w komplecie z dodatkowym pilotem (działającym podobnie jak mysz w komputerze), kamerą skype oraz 7 parami okularów.

Sony było dobra marką 20 lat temu - teraz pod żadnym względem nie dorównuje LG. Nie warto wierzyć w dawno nieaktualne "legendy"...

Poza tym LG oferuje pasywne 3D. Technologia ta (LG Cinema 3D) została wprowadzona do sieci kin Cinema City (można wykorzystać te same okulary). Wystarczy pooglądać sobie pół godziny 3D w wersji Sony, Sharpa czy Samsunga czyli w technologi migawkowej a od razu widać różnicę. Pasywne 3D nie męczy oczu i nie powoduje bólu głowy, okulary nie wymagają ładowania, kąty widzenia są większe...

Wracając do modelu który poleciłem na początku czyli 47LW579S - ten TV posiada naprawdę wszystko co potrzebne. Poza rewelacyjną matrycą warto wspomnieć o nagrywaniu na USB, odtwarzaniu z pendrive czy dysku podłączonego do USB praktycznie wszystkich formatów (jedyny wyjątek to filmy kodowane w DTS), podłączeniu do internetu poprzez kabel lub WiFi (z pełną przeglądarką która w połączeniu z pilotem Magic Motion czyli z TV prawie pełno wartościowe urządzenie do korzystania z sieci), tuner sat... itd itd itd.

Jedyną wada LG jest... wygląd. Seria LW nie wygląda zbyt nowocześnie. Dopiero nowa seria LM robi wrażenie, niestety cena w chwili obecnej jest bardzo wysoka.

Reasumując - w tej cenie (do 4k) nie znajdzie się lepszego telewizora. Nawet o wiele droższe topowe modele Samsunga, Sharpa czy Sony ustępują temu TV.

maciaba
16-03-2012, 17:04
A z tego co pamiętam LG jest jedyną marką, która w przypadku zepsucia choćby jednego piksela wymienia cały telewizor na nowy (na gwarancji) :) Tak na pewno było kiedyś, nie wiem jak jest teraz.

Slawko
16-03-2012, 18:36
Poza tym LG oferuje pasywne 3D. Technologia ta (LG Cinema 3D) została wprowadzona do sieci kin Cinema City (można wykorzystać te same okulary). Wystarczy pooglądać sobie pół godziny 3D w wersji Sony, Sharpa czy Samsunga czyli w technologi migawkowej a od razu widać różnicę. a owszem, bo LG daje tylko połowe rozdzielczości Hd w pionie, czyli 960x540 pikseli. http://hdtvpolska.com/topic/25737-jaka-jest-strata-rozdzielczosci-w-technologii-pasywnej-z-bliska-wyglada-to-tak/
http://hdtvpolska.com/topic/23866-3d-kolejny-tv-z-pasywnymi-okularami-od-lg/

eclipse
16-03-2012, 20:48
Mam od ok. pół roku LG 40'+1' 570S ledowy 3D
od ok. 3 lat mam Panasonic TH 40' PV 70P - PLASMA .
od ok 2 lat Mój syn ma Samsung led UE40' B 7000 .

Moja opiina to LG -najlepszy
Plusy to ; pełna przeglądarka internetowa najlepszy odbiór w 3D ( porównywalny z b.wysokimi modelami innych marek )
bardzo cieniutki ,7szt. okularów za grosze , pilot radiowy blu-motion
nowoczesny desing (nie świeci się ramka jak samsung)
nie grzeje się jak ( Plasma)
prosty w obsłudze - odtważa wszystko.
pilot dodatkowy działa super (nawet jak go schowam pod kołdrę)
b . dobre ceny do jakości.

Minusy to ; słaby dżwięk ,
jak każdy LED-LCD słaby odbiór pod kątem
brak WI-FI

Panasonic niezły

plusy - b.dobry dżwięk
obraz super mimo swoich lat
obraz się nie zmienia pod żadnym kątem super kolory

Minusy- HD redy
piloty Panasonica działają z opóżnieniem (porażka)
b. się grzeje telewizor od nowości
nie wszystkie funkcje pilota działają
pożera 450W

Samsung led niezły
plusy -
b. cienki
dodatkowy poręczny pilot
ładny odbiór żywe kolry
wi-fi

minusy-
smuży pod kątem (jak każdy LCD i LED.)
okrojona przeglądarka internetowa
przereklamowany .
słaby dżwiek

Wszystkie te telewizory były kupowane przez sklepy wysyłkowe(porównywarka cenowa ceneo-skapiec-inne , ponieważ różnica cenowa dochodziła nawet do 1000zł w porównaniu do cen w MEDIA MARKT , czy innych .
W momencie zakupów tych telewizorów długo przebieralismy były to w tym czasie hity.
Poszukując ostatniego(LG-3d) miałem ze sobą swojego pendijwa z nagraniami W 3D .i porównywałem w odbiorze z SONY , TOSHIBA ,SAMSUNG o podobnych parametrach .

Opinie sprzedawców nie ma co brać pod uwagę , bo jednych przekonuje menager firmy że za jego tlewizory sprzedawcy bedą otrzymywać dodatkowe profity w zalezności od ilości sprzedanych sztuk ,immych przekonuje właściciel sklepu .:lol:

ronin71
17-03-2012, 18:35
Wczoraj zamowilem Sony Bravia KDL46EX701 46 cali bez 3D

Nie wiem czy to zauważyliście,ale kolega już wybrał i pewnie już tu nie zagląda,a tu dyskusja żyje dalej swoim życiem.