Zobacz pełną wersję : klucze TORX centrowane do mondiego
mam pytanko,kupiłem sobie zestaw kluczy torx-a mysle sobie zawsze sie do czegos przydadza bo mondi duzo takich ma,ale....
i tak najwazniejszego-dla mnie-nie moge odkrecic!
przepływomierz!!!!
ja kupiłem zwykłe a tam jest ten "centrowany"
i w sumie pozostałych jescze nie uzyłem a ten by mi sie przydał!
wiem ze mozna niby ten bolec rozwiercic i wtedy zwykłym odkrecac ale z moim darem do psucia to pewnie rozwiercajać cos bym pokopał i cała przepływke bym musiał kupować...
i teraz moje pytanie:czy ktos wie,kupował "na sztuki" torxy centrowane???
jak to rozmiar do odkrecenia przepływki?
może mozna dokupic taką "nasadkę"która bedzie miał końcówkę taka własnie jak torx centrowany???
czy ktos kupował cos takiego?
i drugie pytanie-gdzie jescze w mondim napotkam na srubkę do której potrzebny bedzie ten torx z otworem po srodku?
bo bez sensu wydaje mi sie kupować jakis profesjonalny cały zestaw tych torxów centrowanych jesli tylko ten od przepływki takiego torxa wymaga.lub moze i sa inne sruby ale i tak nigdy ich sam nie bede odkrecać?!
pozdrowionka!
waldek11 19-04-2006, 07:38 Ja kupiłem taki klucz torx centrowany. Kosztuje około 10 PLN. A jeśli chodzi o rozmiar to jest - T20x100mm.
1sztukę kupiłeś?ale klucz czy nasadkę na grzechotkę?w jakims prackikerze czy castoramie czy jakims innym sklepie "branzowym"?bo nie wim gdzie tego szukać?!
adi, w każdym sklepie z narzędziami
assan nie wiem jak na pomorzu,a le w Łodzi jak pytam o centrowany to gały wywalaja co to jest i na co to komu???!!!! z dziurką???!!!!
aj mowie ci!!!!dla tego tak pytam!
Łodzi jak pytam o centrowany to gały wywalaja co to jest
Ze 3 miesiące temu widziałem w Leclercu (nie pamiętam jak się to pisze) na Inflanckiej. Szukaj w dziale z narzędziami obok regału auto-moto (albo i to ten sam regał?).
To były Toya Proffesional :D . Za 10 zł 6 szt. Ze 3 - 4 odkręcenia pewnie przeżyją :D .
A jak nie to na Tamka przy Pomorskiej jest b. dobrze zaopatrzony sklep z narzędziami i kluczami.
karex widze ze po Łodzi całkiem dobrze sie orientujesz!!! :)))na osiedlu koło Leclerka(zwanego potocznie LEXEM) to ja sie 25 lat wychowywałem!
klucze torxy zwykłe-własnie tam kupiłem,ale centrowanych nie bylo!
a z tym Tamki to dobrze ze mi przypomniałeś-ten sklep (BOSCH)pierwotnie był na terenie stacji benzynowej koło LEXA ,Petrochemi i potem go przeniesli własnie tam!dzieki za przypomnienie!
zobaczymy czy tam dostanę!jesli tak dobijam ci punkcika!
ja poszedłem na całego, poobcinałem dremelem główki tych zafajdanych torxów przy samym końcu, zdjąłem przepływkę, wystające bolce wykręciłem kombinerkami i wkręciłem normalne śrubki na płaski śrubokręt. rozwiercania nie polecam, to nie jest takie proste jak by się wydawało, te śruby są dość twarde
A ja wyłamałem te bolce i odkrecam zwykłym torx'em. Ze wszystkimi tak robie, bo nie mam tych dziurkowanych :p :fcp27
jesli torxs taki se to mozna wywiercic otworek w kluczu
pozdrawiam
jesli torxs taki se to mozna wywiercic otworek w kluczu
pozdrawiam
Jak to uda ci sie zrobić to jesteś moim guru!!!!!! :fcp27
hesus moim tez by był!!!!! rozwiercici torxa!!!!??!!dobre sobie!!nie da sie rady to trzeba tak centrycznie i dokładnie ze ło panie!!!a potem pewnie i tak by klucz juz z dziurka pękł przy pierwszym odkrecaniu!!!
sławko a jak to wyłamać??zeby obudowy nie rozwalic i nic nie posuc w tej przepłyce??jakies szczegóły "wyłamywania"????bede wdzieczny!
pozdrowionka!
sluchajcie jestem waszym guru.
brak umiejetnosci nie swiadczy o niemozliwosci ;)
a jesli o srednice otworu to moze to byc najwieksza srednica jaka sie uda
.czy nie moze byc wieksza niz palec centrujacy?!
nie prowokujcie mnie do brzydkich komentarzy.
nie widziales jeden z drugim to nie gadaj...
zegnam ozieble...
ty Hesus widziałeś jaki krewki "wiertacz" sie nam znalazł???
tylko on chyba nie wie o jakim rozmiarze torxa my rozmawiamy-przeciez ten od przepływki na serio jest mały i ciężko cokolwiek w nim jeszcze wiercic...
no ale kolega nas pożegnał oziemble to juz nie ma co znim dyskutować,niech sobie wierci,ja tam spróbuję wyłamac jak sławko mowił a jak nie to poszukam tam gdzie karex mi doradził tego rozmiaru z otworkiem.
pozdrowionka-ciepłe-nie oziębłe!!!
aikon, więc jestes moim guru!!!! Wielkie brawa za pomysłowość i wytrwałość.
Ps. Ja jednak dalej obstaje przy swoim. Dla mnie jest to nie możliwe!! Ale??
Dawno, dawno temu wierciłem dziurę w równie małym ampulu, więc nie widzę problemu, żeby wywiercić w torx'ie.
Ps. Jakiś czas temu zanabyłem zestaw 200 grotów maści wszelakiej i nic mi nie podskoczy :fcp3
Panowie, jesli to torxy made in oszołom(syperhypegiga market) to nie powinno byc oproblemu, Natomiast jesli sa to nasadki z prawdziwego zdarzenia, to raczej w domowych warunkach nie da rady, chyba, ze jakies wiertełko suopertytanowe.
pisalem"takie se",czyli lipne..
jezeli nie widziales adi to po co komentujesz ?!
brak twoich zdolnosci manualnych nie swiadczy o tym ze czegos nie da sie zrobic... :fcp19
ja ci nie mowie ze masz tak zrobic,napisalem ci tylko ze jest taka mozliwosc
ciekawy jestem jaki teraz wymyslisz "interesujacy"komentarz..
bo zapewne gdy slawko i skolmi mi przytakneli to moze ci sie odechce madrowac
pozdrawiam (nadal ozieble)
Spokojnie panowie,wiadomo jakie u nas narzędzia sprzedają,więc jest możliwe wiercenie :fcp3 .Jak się kupi pożądne to nie ma bata,nie da rady wiercić.
adi, jak już wiem prawdopodobnie jedziesz na zlot,jedno slowo na PW i Ci kupię u siebie komplet torxów z dziurką :fcp2 i przywiozę :fcp4 (porządne)
Jak to uda ci sie zrobić to jesteś moim guru!!!!!!
To może i ja też będę guru!!! Tylko takim mniej krewkim. Może nie w kluczu tylko w tych wymyślnych śrubach. Bo ja wymontowałem całość z rurą i użyłem wiertarki stołowej ;) . Spieszyłem się i może to nie wygląda super, ale bez problemu mogę to teraz rozkręcić. Aha, a te śruby są dosyć miękkie :) .poobcinałem dremelem główki tych zafajdanych torxów przy samym końcu
A ja wyłamałem te bolce
Qrde!!! Sadyści!!!
....
Ale grunt to żeby dostać się do "bebechów" bez ich uszkodzenia
na osiedlu koło Leclerka(zwanego potocznie LEXEM) to ja sie 25 lat wychowywałem
Hehe, pisałeś kiedyś o tym odnośnie miejsca na spot dla strefy Łódzkiej. Ale to jużtemat do HP, a nie tutaj, podobnie jak moje niekiedy przymuszone sytuacje, które spowodowały, że znam Uć jak znam :P
To może i ja też będę guru!!! Tylko takim mniej krewkim. Może nie w kluczu tylko w tych wymyślnych śrubach.Sruby, to nie klucze :!: Kolosalna różnica w twardości. Chyba, ze te z oszołoma, made in china. od tych to nawet plastelina jest twardsza :D
Sruby, to nie klucze
No to nie będę guru ;( ;( ;(
To może i ja też będę guru!!! Tylko takim mniej krewkim. Może nie w kluczu tylko w tych wymyślnych śrubach
EEEEE karex tak to i ja to zrobiłem. Ale co do wiercenia w kluczu średnicy około 4mm to dalej sie upieram przy swoim. Choć pewnie da się to zrobić na upatrego.
Kapsel_lg 22-04-2006, 22:43 A ja T20x100 z otworem centrującym kupiłem w Carrefour za 3,50 :) i po co jakieś kombinacje?
Pięknie przeczyściłem przepływomierz.
za 17,5 zeta komplet 6 końcówek torx-ów z dziórką do grzechotki 1/4 "
gdzie ten komplet za 17,50 mozna dostac???to zaraz lece kupic!!
no za pare minut bo z pracy wyjsc nie moge bo kibice na derby wąłsnie ida piłsudskiego!
waldek11 10-05-2006, 18:44 gdzie ten komplet za 17,50 mozna dostac???to zaraz lece kupic!!
no za pare minut bo z pracy wyjsc nie moge bo kibice na derby wąłsnie ida piłsudskiego!
adi jeszcze "piłujesz" ten temat?.
Ja ci na zlocie proponowałem zakup klucza torx z otworkiem :fcp3 .
O ile wiem to tylko śruby od przepływomierza mają takowe dziwne śrubki z bolcem. Po co ci cały komlet?
Kup lepsiejszy jeden klucz niż komplet "made in garaż/china!!
Ja akurat trafiłem w jakimś sklepie "BOSH" - Ostrowiec Św. ale dziwi mnie, że nie we wszuskich sklepach są. W tym akyrat miła pani oferowała mi chyba ze dwa rodzaje kompletów, a pojedyncze niedawno się jej skończyły. Co do miejsca wyprodukowania to faktycznie wydziargane były na Tajwanie mimo to jakość w miarę niezła, ale przecież tego typu nie używa się co dzień.
waldek pamietam pamietam,ale od czasu zlotu zdazyłe zauważyć ze niektóre sruby w clio mojej zonki tez sa na torxa centrowanego wiec pomyslałem ze za takie psie pieniązki jak bym miał miec komplet to bardziej opacalne niz tylko torx do przepływki,ale chyba jednak pozostane przy tym wkretaku-torxsie który tymi pokazywałeś :))))
a zdazyłem etz juz wyczytac ze nie bardzo na 5 zlot dojedziesz???moze jednak jakos ci sie uda????choc doskonale cie rozumiem bo tawałek swiata z koszalina masz tam!!
a mzoe trafisz po drodze jakas pusta ciezarówke-wjedizesz mondim na jej kipę,umocujesz dobrez pasami i juz w jedna strone za niemal free dojedziesz???? :)))
ja tez objechalem wszystkie sklepy dookola na sztuki nigdzie nie mieli, a po co mi zestaw torxow, nie kupilem, ale za to wyczyscilem przeplywke metoda B :fcp18
Odjalem gumowa rure (opaska) odpialem dwa zatrzaski i wtyczke i juz :fcp14
|