Zobacz pełną wersję : Pomoc przy vin - zakup mondeo mk4
BlitzTuner 17-03-2011, 20:44 Witam wszystkich, jestem tu pierwszy raz i będę bardzo wdzięczny za pomoc znających temat. Może na początek tak VIN WS06XXGBBG7S63266, ford mondeo kombi 2007r. Dziś go oglądałem, przebieg niby 197tys, w środku bardzo zniszczone plastiki w bagażniku, niby ktoś prowadził działalność. Na moje dwoje drzwi od pasażera malowane były. Nie widać różnicy w kolorach ale przy zawiasach podkład wygląda na niedotarty a poza tym niema na rancie błotnika naklejki przezroczystej ochronnej tak jak to ma miejsce z strony prawej. Autko fajnie się zbiera i ogólnie pierwsze wrażenie kontaktu z mondeo super, bardzo na plus. Teraz tak, zastanawia mnie co to za kontrolka i od czego jest, ciągle się pali taki jakiś płatek śniegu na tablicy zegarów. Przez pierwsze zmiany biegów takie uczucie jak gdyby obroty chwile trzymały ale szybko minęło i później wszystko pracowało cacy. Ogólnie interesuje mnie czy po vinie można jakąś Informacje znaleźć odnośnie stłuczek i przebiegu przy ostatnim serwisie.
Jeśli auto miało tylko malowane dwoje drzwi to mnie nie martwi, tak samo jak zniszczone plastiki, sam będę używał auto do pracy ale boje się że to była jakaś taryfa z ogromnym przebiegiem.
Z góry dziękuje.
PS. długi czas miałem jakąś awersje do fordów ale mondeo jak dla mnie bomba, zastanawiałem się jeszcze nad pasatem ale porównując opinie internautów na temat Passata i ford przekonuje się że te dwie marki to coś całkiem innego jak kiedyś
Nie ma takiego VINu w bazie, sprawdz jeszcze raz
BlitzTuner 17-03-2011, 20:55 WF0GXXGBBG7S63266 aj przepraszam najmocniej, daś bratu papier i długopis to sam nie rozczyta po sobie
http://www.etis.ford.com/vehicleRegSelector.do wpisz sobie tu nr VIN, trochę o aucie się dowiesz.....
Ogólnie interesuje mnie czy po vinie można jakąś Informacje znaleźć odnośnie stłuczek i przebiegu przy ostatnim serwisie.
Tego niestety nie będzie......
ciągle się pali taki jakiś płatek śniegu na tablicy zegarów.
to sie zapala przy 4 stopniach ,ostrzega przed możliwością oblodzenia jezdni, czerwona przy 0 i poniżej......
Mondeo 2007- (CD345), Duratorq 2.0L TDCI (130PS), Srebrny Stardust (metaliczny)
Numer VIN: WF0GXXGBBG7S63266
Numer homologacji (TAN): E13*2001/116*0249
Główne funkcje
Data produkcji: 26.07.2007
Model pojazdu: Mondeo 2007- (CD345)
Typ nadwozia: Kombi
Wersja: Seria 40
Silnik: Duratorq 2.0L TDCI (130PS)
Przekładnia: 6-bieg. przekł. ręczn. - MMT6
Napęd: LHD FWD
Norma emisji spalin: E3 Emissions
Klimatyzacja: Klim. dwustref. z aut. kontr. temp.
Obszar: (+)"D"
Lakier: Srebrny Stardust (metaliczny)
Materiał we wnętrzu: Ribbon (B-C)
BlitzTuner 17-03-2011, 21:22 kurcze nie wiem jak sprawdzić ostatnie dane serwisowe, tzn kiedy tj. przy jakim stanie licznika był ostatni przegląd. Co tu dużo gadać, chyba zachorowałem na mondeo. Zawsze byłem fanem opla ale jak bo vectrze C wsiadłem do mondeo to pomyślałem że to jest to co mi się podoba. A jakie są opinie odnośnie silnika, co ile trzeba zaglądać na łańcuch??
Tam jest pasek...... 200 000 km.....
BlitzTuner 17-03-2011, 21:28 serio?? z tym paskiem??, a te 10lat to serio??
tak wymiana następuje w zależności co jest szybciej 200 000 / 10 lat
BlitzTuner 17-03-2011, 21:42 ok pasek do zrobienia, byle przebieg autentyczny
to pasek do wymiany, jeśli przebieg to nie jakieś FAKE
DomeloTDCI2.0 19-03-2011, 14:13 to pasek do wymiany, jeśli przebieg to nie jakieś FAKE
Oczywiście, że pasek do wymiany, według mnie pasek byłby do wymiany nawet gdyby auto miało na liczniku 120 tys km(bo u nas to nigdy nic nie wiadomo), a skoro ma 197 tyś to tym bardziej trzeba go wymienić.
byle przebieg autentyczny
Raczej tak, mój z 2008r. miał przy kupnie 167 tkm, miałem wszystkie papiery serwisowe z adnotacjami przeglądów, niemcaszki kręcili kilometry międzyprzeglądowe (20 000 km) nawet w 1,5 miesiąca.......
BlitzTuner 21-03-2011, 22:44 jutro prawdopodobnie jadę do Niemiec po mondeo. Mam dwa na oku, oba 2008 jeden 2.0 tdci 140 a drugi 115, czy w osiągach to jest jakaś przepaść??, ten słabszy trochę mniejszy przebieg ale tylko 20tkm. A co napędza ten pasek klinowy (jeśli głupie pytanie to sory, w vw lt też mam dwa, jeden z przodu głowicy drugi z tyłu- ten jest tylko chyba od pompy). Dziś oglądałem też 2.0 tdci z tiptronikiem, sam nie wiem chyba ręczna bardziej mi odpowiada. Na co warto zwrócić szczególną uwagę?? Czy to prawda że ten tiptronik to dsg z vw - tak mówił właściciel
1.Bierz 2.0tdci mocniejszy - 140KM(kuni nigdy za dużo :))
2.automat sprzed 2010r - to zwykła sekwencja 1 sprzęgłowa,od 2010r są powershifty a'la DSG VW.
Ja kupiłem swojego Mondka w październiku 2010 (2005/12, 2.2 TDCI, 187k. przebiegu, teraz mam 197k). Na starcie zmieniłęm olej, filtry, oba paski (były już popękane), z przodu klocki i tarcze, filtr paliwa i jakieś 2 tygodnie temu klocki na tyle. Paski każdy mechanik przed terminem/przebiegiem zaleca zmienić, najlepiej co jakiś czas kontrolować.
pozdro
saviano
Mam dwa na oku, oba 2008 jeden 2.0 tdci 140 a drugi 115, czy w osiągach to jest jakaś przepaść??
Przy tej wadze auta różnica będzie na pewno odczuwalna......wg mnie tylko 2.0.....a jeszcze lepiej 2.2 .....:D
2.2 w Mk4 czy np S-maxie/Galaxie to już "troszke" inna cena ... a szkoda ;)
|
|