Zobacz pełną wersję : Klucze dla majsterkowicza
Witam ostatnio doszedłem do wniosku że potrzebuje zestaw kluczy płaskich najlepiej gięte z jednej strony oczko z drugiej płaski myślałem o kluczach marki KUźNIA mam juz od nich zestaw bardzo starych kluczy ale sa bardzo twarde dają radę . Może podzielicie sie swoją wiedza jakich kluczy używacie w jakie marki warto inwestować . Klucze muszą być do hardcorowych robót
kluczach marki KUźNIA
Klucze muszą być do hardcorowych robót
Powyższe twierdzenia wykluczają się wzajemnie - klucze Kuźni nie nadają się do "hardcore'owych robót" ;)
Startuj przynajmniej od Stanley'a.
powiem Ci że mam pojedyńcze sztuki tylko one moga pamiętać czasy prl to sanie do zdarcia i dla tego mam taką opinie o tej firmie. A co do kluczy z stanley to jeśli prawda że są w miare wytrzymałe to cena 70zł za zestaw 11 elementów kluczy to całkiem przyjemna cena .
witam, mam narzedzia stanleya i trochę kluczy kuzni i według mnie to kuznia ''jeśli chodzi o klucze'' jest lepsza i brał bym kuzni możesz walić w nie młotem i albo odkręcisz śrubę albo się urwie :D a klucz wytrzyma a ze stanleyem różnie bywa :P
Za te: http://www.facom.com.pl/ za narzędzia ręczę głową. Kiedy pracowałem w Polsce dostałem szafkę wyposażoną w narzędzia tej firmy,powiem tak - wytrzymały 9 lat katowania,kiedy się zwalniałem mogłem je zabrać to i tak uczyniłem,służą mi do dziś.Klucze muszą być do hardcorowych robót
Nadają się do tego typu prac ale niestety cena jest skromnie mówiąc spora
Dragonfly 01-04-2011, 19:22 Także słyszałem wiele dobrego na temat kluczy "Facom", tylko ta cena :027:
W pracy mamy klucze "kuźnia", przy zasuwach i rurociągach się sprawdzają.
Ja do prac amatorsko - garażowych zastanawiałem się nad zestawem "honiton". Podobno dają radę, ale do hardcorowych robót nie nadają się.
white999 01-04-2011, 19:48 a co wg was znaczy te hardcorowe roboty ? po prostu stare auto.. śruby zardzewiałe zapieczone .. byle czego nie ma sensu kupować bo nie odkręcisz tym i tak.
facom spoko ale nie do końca .... ja miałem wózek narzędziowy z dożywotnią gwarancją... dostawca nie ''nadążył'' wymieniać i rozwiązał umowę .... teraz mam IDG tools i HAZET ... i jak narazie jest ok ... i może nadmienie że moje narzędzia , że łatwo nie mają... pozdro..
dostawca nie ''nadążył'' bardzo ciekawe coś Ty z nimi robił,podgrzewałeś je palnikiem zanim zacząłeś odkręcac czy po pociąg kładłeś? :one:
wiesz nie będę się tłumaczył ,ale HAZET daje rade ...przynajmniej w moim przypadku... jedną ''grzechotkę'' mam już 5 lat i nadal działa...dlatego opisuje co sam doświadczyłem...o narzędzia dbam tylko jak coś jest fabrycznie dokręcone 11k/n a ukręca się na tym ''czarny'' torx to chyba racze jest coś nie tak...pozdro
jeśli chodzi o honiton to mam od nich walizkę z grzechotkami i daje radę. Przy tej cenie jestem badzo mile zaskoczony ich jakością nie znalazłem śruby w samochodzie której nie można by nimi odkręcić chyba że nie ma dojścia nawet szpilki które puszczają dopiero po przedłuzeniu grzechotki rurką
http://allegro.pl/zestaw-kluczy-12el-16343-6-22mm-jobiprofi-honiton-i1526621955.html
ładna walizka
t-przemek 02-04-2011, 20:06 A co byście powiedzieli o tych kluczach ?? http://allegro.pl/hit-klucze-nasadowe-przelotowe-3-8-1-4-08-615-tvn-i1535334551.html
fajnie wyglądające ale wolał bym dołożyć 100 złotych i mam walizkę z 94 elementami no ale nie każdemu jest potrzebne aż tyle myślę ze cenę tutaj zwindowało bardzo logo tvn turbo .
A co byście powiedzieli o tych kluczach ?? http://allegro.pl/hit-klucze-nasadowe-przelotowe-3-8-1-4-08-615-tvn-i1535334551.html
To jest tak na prawdę brand Topex'a w ładniejszym wydaniu. Zwykła amatorszczyzna. Poczytaj w necie, skąd wzięła się marka "Neo".
corneliusab 03-04-2011, 19:54 Ja proponuje klucze HAZET jak ktos ma walizke kasy:) ale dla siebie kupuje klucze dobre i przyjemne cenowo firmy MANNESMANN i jestem z nich bardzo zadowolony, np. te http://allegro.pl/mannesmann-zestaw-kluczy-plasko-oczkowych-i1521092069.html#gallery
Pozdrawiam
jeżeli hardcorem jest walenie w rękojeść grzechotki młotkiem to polecam klucze BASS POLSKA.Mam walizkę 94 elementy i od dwóch lat się sprawdza.Rozebrałem nimi dwa auta na części i używam do napraw kilku aut.Cena ok.160zł
Ja polecam narzędzia STAHLSON - bardzo wytrzymałe i wysoka jakość
Mam 3 komplety skrzyneczek STAHLSONa - Duży zestaw grzechotka z nasadkami , mały zestaw grzechotek z nasadkami i zestaw nasadek torx,imbus itp.
Swoje dużo eksploatuje . 25 lat gwarancji na nie dają
mkaminski100 06-04-2011, 12:00 Witam ostatnio doszedłem do wniosku że potrzebuje zestaw kluczy płaskich najlepiej gięte z jednej strony oczko z drugiej płaski myślałem o kluczach marki KUźNIA mam juz od nich zestaw bardzo starych kluczy ale sa bardzo twarde dają radę . Może podzielicie sie swoją wiedza jakich kluczy używacie w jakie marki warto inwestować . Klucze muszą być do hardcorowych robót
Piszesz o kluczach plaskich - potrzebuejsz takie do auta? Szczerze to mam kilka plaskich kluczy i uzywam ich od wielkiego dzwonu, bo 95% rzeczy robie nasadowkami.
Jak szukasz do hardcorowych robot to Beta, Bahco, Wera, Snap-On i podobne. Cena jest odpowiednia do jakosci, a wlasciwie do gwarancji. Niestety na Wera sie zawiodlem, bo udalo mi sie ukrecic wzmocnionego Torxa.
Stanley to juz od dawna spada z jakoscia.
Ja mam klucze "TaskMaster" - klucze sa robione na zlecenie Forda, przez Uniparts w zakladach produkujacych Snap-On. Po roku ulamalem zapadke to przestawiania - odeslalem i po 2 tygodniach wymienili na nowsza i porzadniejsza. Klucze jakosciowa sa nie do zdarcia, a kosztowaly mnie 30 Funtow za walizke (kupowalem z serwisu Forda). Wiem, ze to nie klucze plaskie, ale nasadki, zeby dobrze pracowaly (i dlugo) musza byc 6 katne (a nie 12).
no ja mam własnie walizkę z honiton nasadek i masz racje odkręcam nią 90% samochodu ale jednak do 10% procent są potrzebne dobra płaskie lub oczkowe klucze i jak sie nie ma takiego zestawu dobrego to choć by człowiek pękł nic nie zrobi nawet najlepszymi kluczami nasadkowymi.Dla tego właśnie chce takie kupić bo np taki dobry oczkowy klucz jak nie mogę czegos odkręcić przedłużam sobie rurka i ogień a nasadek sie boje żeby sobie grzechotki nie uszkodzić
a jak np mam do rozkercenia samochód po powodzi który stał na placu pół roku to jest ciężko
Edward78 04-08-2011, 19:18 Hej!
Mam do Was takie pytanko, otóż chce zakupić narzędzia do naprawy samochodu. Zajomi, którzy prowadzą warszaty samochodowe polecają firmę Bahco chociażby ze względu na renomowaną markę, wysoką jakość i trwałość produktów.
Co sądzicie o tych narzędziach? Czy ktoś jest w ich posiadaniu?
BahcoPowiedział bym że bardzo dobre,narzędzia jedne z lepszych
mkaminski100 05-08-2011, 21:31 Powiedział bym że bardzo dobre,narzędzia jedne z lepszych
Uzywalem i Wera i Bahco. Sa lepsze od tandety, ale nie ma ogromnej roznicy miedzy tym a innymi sensownymi kluczami na rynku.
Ja mam skrzynke z grzechotka Taskmastera za 25 Funtow i jakosc jest taka sama. Wg mnie dla majsterkowicza to przeplacanie za marke...chyba, ze chodzi o to, zeby sie paslo, ale to najlepiej robi Snap-On
|