Zobacz pełną wersję : [S-MAX 2006-2015] Trójkąt i gaśnica - gdzie trzymać
Witam!
Od kilku dni mam nowego Galaxy 2.0 (benz.). Na forum o Galaxy są sami właściciele starszych modeli, a auto bliżnicze z S-maxem, więc tutaj zapytam. Czy jest jakis patent na trzymanie tytułowych elementów?
Teoretycznie trójkąt mozna trzymać w schowku z kompresorem do naprawiania kół, ale moj trojkat tam nie wchodzi. A z gaśnica nie wiem, co zrobic, żeby sie nie turlała. Jakas torba? Może dałoby się ja przyczepić gdzies w bagażniku?
Może ktoś się podzieli swoimi patentami?
Pozdrawiam.
Kristoforos 05-04-2011, 12:33 Już o tym jakieś wątki były, ale tak właśnie się zastanawiam, że ja nie mam pojęcia gdzie leży u mnie gaśnica... :/ Muszę sprawdzić :)
Ja trójkąt i gaśnicę mam w najbardziej nielogicznym i niedostępnym miejscu, czyli w schowku w podłodze w bagażniku. Żeby coś z niego wyciągnąć, muszę wyjąć wszystko z bagażnika, podnieść fotele trzeciego rzędu i dopiero mogę*otworzyć schowek ;)
Chyba standardowym miejscem jest schowek po lewej stronie w bagażniku . Jak odbierałem Galaxa to gaśnica i trójkąt tam były. A jak odbierałeś auto to dostałeś wszystko luzem ?
Poprawka oczywiście schowek po prawej stronie .
NIUTEK74 05-04-2011, 14:46 Ja mam tak, przy czym nie ma gluta tylko zapas w bagażniku
a szacun - rzeczywiście:) pod nogami pasażera z tyłu po prawej:) razem z zestawem naprawczym:) Zapomniałem że jestem wyposażony w dwa trójkąty i dwie gaśnice;)
Mam też z tyłu w bagażniku.Dostałem luzem.Niestety w podłodze drugi (rząd siedzeń)trójkąt się nie mieści.
NIUTEK74 rano kolego to sprawdze bo sposub rewelka
Radek S-MAX 06-04-2011, 08:09 Trójkąt i gaśnice mam w tylnym schowku przy klapie, nic nie lata, bo jeszcze mam tam parę szpargałów.
Slartibartfast 06-04-2011, 08:27 Ja trójkąt i gaśnicę mam w najbardziej nielogicznym i niedostępnym miejscu, czyli w schowku w podłodze w bagażniku. Żeby coś z niego wyciągnąć, muszę wyjąć wszystko z bagażnika, podnieść fotele trzeciego rzędu i dopiero mogę*otworzyć schowek
Mam to samo... :(
Trójkąt się nie mieści w schowku w podłodze po prawej - jak u NIUTEK74, brakuje mu dosłownie 2cm...
Gaśnicę moża włożyć do prawego schowka w bagażniku, jest tam taka mała półeczka - powinna się zmieścić
Dzięki wszystkim.
W schowku w podlodze za fotelem pasazera niestety moj trojkat nie wchodzi i gasnica tak samo (jest tam butelka z plynem do uszczelniania opony).
A w bagazniku nie mam zadnego schowka. Są jakies klapki po prawej i lewej, ale nie moge ich otworzyc. Moze to z powodu systemu Sound Premium, ktory zamowilem?
Slartibartfast 06-04-2011, 12:02 Jeśli te klapki mają uchwyt (podłużny otwór w górnej części) na palce (powinny wejść 3-4 :)) to na pewno dasz radę je otworzyć. Są tam zarzaski, które mogą trochę ciężko odchodzić - przynajmniej tak jest u mnie. Musiałem przekroczyć "psychologiczną granicę" przyłożonej do otwarcia siły, która nie powinna uszkodzić plastiku. Wtedy puściło. Jesli nie masz otworów - nie próbuj
Slartibartfast 22-05-2011, 23:35 Właśnie wrzuciłem gaśnicę do prawego schowka bagażnika
mi wszystko (gaśnica, trójkąt, kamizelka odblaskowa, podnośnik, klucz) spokojnie weszło do schowka pod podłogą bagażnika. Oprócz tego mam tam jeszcze 4 pary rękawic,olej do piły łańcuchowej, latarkę, kombinerki, młotek, 2 miarki , plan elektryki domu i papier toaletowy. Uważam że ten schowek jest genialny ;-)
sl
Slartibartfast 23-05-2011, 08:22 No tak, tylko wyciągnij coś z niego gdy masz załadowany bagażnik... (niewykonalne przy położonych fotelach 3 rzędu).
Dłuuga droga do papieru w nagłym przypadku ;)
A gdzie trzymasz piłę??? :D
Ja też gaśnice,trójkąt i apteczke trzymam pod podłogą w bagażniku,a lewar + klucz z tyłu pod podłogą za siedzeniem pasażera...
No tak, tylko wyciągnij coś z niego gdy masz załadowany bagażnik... (niewykonalne przy położonych fotelach 3 rzędu).
Dłuuga droga do papieru w nagłym przypadku ;)
A gdzie trzymasz piłę??? :D
w nagłym wypadku można posłużyć się liścmi i igliwiem :-))))
piła w pudełku w bagażniku
a tak powaznie - jeszcze nie jechałem z pełnym kufrem, więc pewnie racja że ciężko coś z tego schowka będzie wyjąć.
3ciego rzędu siedzeń nie posiadam gdyż nie bardzo mielibyśmy kogo wozić.
sl
Ja w swoim Galaxy mam trójkąt i gaśnicę w schowku pod nogami pasażera obok zestawu naprawczego koła mam tam także dodatkowe kamizelki.
|
|