Zobacz pełną wersję : Kraków, tani sklep motoryzacyjny?? Części Forda

blan
20-04-2011, 20:34
Czesc, czy znacie jakis w miare tani sklep z czesciami, olejami, filtrami do Forda w Krakowie? Wynalazlem na Al. 29 listopada, jakie opinie?

heko
20-04-2011, 23:14
...części zamawiamy u Jacka admina, albo moda Pinki-ego g:P

bolek-tarnow
27-04-2011, 07:34
ewentualnie abcford.pl tylko pilnuj u nich cen, bo umieja zmienic przy odbiorze osobistym po wczesniejszym zamowieniu przez internet

kicaj
27-04-2011, 08:28
kiedys jeszcze byla piastowska (z tamtad przeprowadzilo sie czesc ludzi do abcfocus) oraz przy wylocie na olkusz jest hurtownia motoryzacyjna, u nich kiedys tanio kupowalem filtry do opla...

części zamawiamy u Jacka admina, albo moda Pinki-ego
a maja jakis sklep?

sikorek121
14-05-2011, 06:25
Mareks w Modlnicy ( kierunek Olkusz za Niko 2 km) duży wybór i dają rabaty dla stałych klientów.

maureliusz
20-05-2011, 20:59
Oryginały obecnie najtaniej ma ABCfocus, ale zamawiać przez internet, bo cwaniaki korygują ceny.
Zamiennik to ABC-Filter, taniocha.

Pinki
08-06-2011, 07:30
Jednak wydaje mi się, że orginały najtaniej ma Jacek (admin) lub ja (wysyłkowo lub odbiór osobisty w KRK)

wrzoch
11-08-2011, 20:19
Czesc, czy znacie jakis w miare tani sklep z czesciami, olejami, filtrami do Forda w Krakowie? Wynalazlem na Al. 29 listopada, jakie opinie?

Ceny nienajgorsze, ale:
- Pod żadnym pozorem nie zostawiaj samochodu w serwisie przy tym sklepie
- Nie licz na to, że zapłacisz kartą przy zakupach internetowych
- Wyraźnie zaznacz, że kupowałeś przez Internet
- Sprawdź cenę

Raz mi się zdarzyło, że kupowałem u nich przez smartfona stojąc przy gościu, bo mi prosiaki nie chciały sprzedać po cenie z Internetu.

Średnio się opłaca u nich kupować cokolwiek, co muszą specjalnie sprowadzać. Czasem w ASO jest taniej niż u nich w takich przypadkach.

bolek-tarnow
13-08-2011, 08:19
Średnio się opłaca u nich kupować cokolwiek, co muszą specjalnie sprowadzać. Czasem w ASO jest taniej niż u nich w takich przypadkach. ja u nich kolektor ssacy do MDO MK3 kupowalem i sprowadzali go - koszt 760zl, gdzie w ASO ok 1200zl. wiec nie jest do konca jak piszesz.
ale:
- Pod żadnym pozorem nie zostawiaj samochodu w serwisie przy tym sklepie
- Nie licz na to, że zapłacisz kartą przy zakupach internetowych
- Wyraźnie zaznacz, że kupowałeś przez Internet
- Sprawdź cenę
ad. 1
nie sprawdzalemm ale rowniez negatywne opinie slyszalem i czytalem
ad. 2
o tym pisza na swojej stronie internetowej
ad. 3
to fakt. ja zawsze mowilem, ze przyjechalem po odbior zamowionych czesci przez ich strone internetowa. podczas skladania zamowienia na stronie internetowej w uwagach dopisywalem odbior osobisty i podawalem date.
ad. 4
z tym sie zgadzam w 100% i opisywalem przygode z nimi w innym watku na naszym forum

dproject
02-09-2011, 10:42
Dobry sklep moim zdaniem to:
http://www.otosklep.com.pl/TDKatalog1.aspx
Można u nich przez internet zamówić potrzebne części a także bezpośrednio kupić w dwóch sklepach na terenie Krakowa - ul.Polonijna i Lindego.
Mają dobre ceny z dobrymi upustami, do tego są rzetelni. Kupuję od paru lat tylko u nich.

matis@
02-09-2011, 16:27
Potwierdzam pozytywną opinię o sklepie na Ul.Polonijnej 5, szkoda tylko że z tarcz hamulcowych wystawiają głownie tarcze Brembo. A to syf jakich mało.

Struna
03-09-2011, 01:11
wystawiają głownie tarcze Brembo. A to syf jakich mało. a ci głupcy na rajdach ich używają.... :)

matis@
03-09-2011, 05:00
a ci głupcy na rajdach ich używają.... :)

Dokładnie, widziałem Louisa Hamiltona, jak doglądał produkcji swoich tarcz na linii w Dąbrowie Górniczej i płacił za nie 90/zł szt:):):)

heko
03-09-2011, 23:21
Dokładnie, widziałem Louisa Hamiltona, jak doglądał produkcji swoich tarcz na linii w Dąbrowie Górniczej i płacił za nie 90/zł szt:):):)
...hmmm, to przepłacił, ja widziałem je po 59,90 zł. g:P

Wojtek
26-09-2011, 10:10
Przykro mi panowie , ale temacie musiałem troszkę posprzątać...
Na Forum , to użytkownicy polecają sklepy i warsztaty.
Reklamowanie swojej działalności w innym dziale niż do tego przeznaczony jest niezgodne z regulaminem Forum.
Jest na to odpowiedni dział dla firm. Tam po uzgodnieniu z Administracją Forum można zamieścić reklamę sklepu/warsztatu. Oczywiście po spełnieniu wszystkich warunków wynikających z regulaminem działu dla firm.

Pozdrawiam
Wojtek.

kicaj
28-09-2011, 15:45
ale temacie musiałem troszkę posprzątać
good job ;) dlatego nie moglem znalezc swojego postu ;)

odnosnie sklepu: otosklep, szkoda ze nie kontaktuja sie droga mailowa...
czasem komus latwiej w ten sposob...
na zapytanie wysylaja autoreply: ze ze wzgledu na duza ilosc zapytan prosza o kontakt telefoniczny badz sprawdzenie oferty w sklepie... ;) tyle ze albo nie ma ceny albo kontakt jest na komorke...
takie moje spostrzezenie...

bernikrk
26-11-2011, 10:20
http://www.ford.auto.pl/

Kraków, ul. Fabryczna
słabo z parkingiem

kicaj
26-11-2011, 13:09
odnosnie sklepu: otosklep, szkoda ze nie kontaktuja sie droga mailowa...
czasem komus latwiej w ten sposob...
poprawka, w koncu odpowiedzieli,
kontakt mily, a na miejscu jeszcze lepije, sympatycznie, mozna oddac i porozmawiac, poradzic sie... polecam!!

Przemo1903
27-11-2011, 17:07
http://www.ford.auto.pl/

Kraków, ul. Fabryczna
słabo z parkingiem

Drogo, w ABC Focus w sklepie internetowym taniej

pascal
27-11-2011, 19:18
Dwa tygodnie temu kupowałem na Fabrycznej - firma Grosel olej formula f , filtr paliwa i oleju i mieli taniej. Jednak chyba była jakaś podwyżka była bo: olej Formula F 5w30 kosztował 95 zł a teraz aż 110 zł, filtr paliwa 169 zł a teraz 185 zł. Rożnice są znaczne, można wywnioskowac, iż idzie podwyżka. Niesądzę by sklep aż tak zwiększył marżę. Warto się pośpieszyc z zakupem częsci.

OTOSKLEP_COM_PL
13-01-2012, 18:50
OTOSKLEP_COM_PL , Ty jaja sobie robisz z Forum ????

matrokss
11-02-2012, 13:00
Zdecydowanie NIE POLECAM sklepu przy ul. Grota-Roweckiego 7a, Kraków, ABDW Beata Drozd. Chamska i niekompetentna obsługa (w postaci właściciela sklepu). Sprzedał mi część do złego modelu auta, a gdy chciałem ją wymienić usłyszałem, że jestem bezczelny i zostałem wulgarnie wyproszony ze sklepu. Przy okazji nasłuchałem się na swój temat ciekawych rzeczy. Zero profesjonalizmu i uczciwości w stosunku do klienta.

maureliusz
16-03-2012, 10:12
S&S...ceny porażka!!!
Ostatnio kupiłem filtry bo potrzebowałem na gwałt i porównujące z e-sklep:

S&S / E-sklep
olej - 38zł / 29zł
powietrze - 29 / 26zł
kabina - 52 / 41zł
Całość: 119zł / 96zł + 16zł przesyłka czyli 112zł

Czyli bez sens. Można z domu dupska nie ruszać, palifka nie tracić i samo puka do drzwi:-) i 10zł na dwa dobre browarki.

Polecam ford e-sklep / i nie mam z nimi nic wspólnego. Poprostu biją wszystkie ew-cary, ABC fordy i S&Sy.

Silverkombi
11-05-2012, 13:25
Zdecydowanie polecam Marek's w Modlnicy (Częstochowska 177).
Ceny naprawdę niskie, porównywalne z internetowymi.

Przykład z ostatnich dni :w mojej foce padła cewka zapłonowa.
Cena w Mareksie - 120zł (dla porównania ford e-sklep - 145zł + przesyłka)

Mankamentem jest, że nie można się do nich dodzwonić ze względu na to, że 5 sprzedawców cały czas ma kolejkę klientów do obsługi i można "wisieć" na telefonie przez pół godziny bez skutku.

pretorian2
11-05-2012, 14:45
rozumiem, że kolega jest jednym z tych 5 sprzedawców ??

thing
14-05-2012, 10:43
ja kupuje czasem w http://ford.auto.pl/. Mają sklep na Fabrycznej i niektóre ceny nawet ok. Pasek klinowy 47zł oryginalny.

Silverkombi
14-05-2012, 18:47
rozumiem, że kolega jest jednym z tych 5 sprzedawców ??

Nie, nie jestem, to raczej nie moja dziedzina.
Ale jeśliby myśleć Twoim tokiem kolego, to w tym temacie reklamują się sami sprzedawcy :D
Mają naprawdę konkurencyjne ceny na niektóre części a do sklepu mam 4km z pracy i ze względu na wiek auta, niestety coraz częściej u nich bywam ;)
Pozdrawiam

sikor_nh
21-05-2012, 23:12
Polecam sklep forda na fabryczej ceny nawet spoko za olej 5l ford formula 5w30 zapłaciłem 105zł

pavka35
15-08-2012, 20:06
Szukam pilnie uzywanego zacisku hamulec tylny Lewy ford Galaxy 96r..

dikileiden
18-08-2012, 08:18
pavka35- ale żeś się wstrzelił , allegro.

amegafuru
21-04-2015, 14:02
Ja zawsze kupuję części samochodowe kraków (http://eurojapancars.pl/) i jeszcze mnie nie zawiedli, zawsze mają to czego potrzebuję

sewenpamp
22-04-2015, 03:54
Zdecydowanie polecam Marek's w Modlnicy (Częstochowska 177).
Ceny naprawdę niskie, porównywalne z internetowymi.

Przykład z ostatnich dni :w mojej foce padła cewka zapłonowa.
Cena w Mareksie - 120zł (dla porównania ford e-sklep - 145zł + przesyłka)

Mankamentem jest, że nie można się do nich dodzwonić ze względu na to, że 5 sprzedawców cały czas ma kolejkę klientów do obsługi i można "wisieć" na telefonie przez pół godziny bez skutku.
Witam tak jak kolega polecam ten sklep/hurtownie już parę lat kupuję w tym miejscu i jeszcze się nie zawiodłem. Ceny niskie, a przy płaceniu gotówką i upomnieniu się o zniżkę jeszcze niższe.
Pozdrawiam Paweł.

Wojtek O.
22-04-2015, 10:47
A jak u nich z serwisem? Bo teraz moi spece są po drugiej stronie Krakowa więc mi daaaaleko.
Jedno zawsze zapamiętam w Marek`s. PRLowskie kolejki :D Ale za to maja Liqui Molly

Łukasz M
17-05-2015, 19:45
Ja polecam Motostacja.pl na Sołtysowskiej. Ceny naprawdę mają przyzwoite

c-matix
17-05-2015, 19:57
Sam ostatnio miałem do nich jechać po tarcze i klocki ale za 20zł jechać 15km w dwie strony i stracić 1h to stwierdziłem ze mi sie nie opłaca.
Są i na allegro ceny maja dobre, ciekawe czy od cen z allegro można dostać jakiś jeszcze rabat.

rafalg
17-05-2015, 21:24
Ja osobiście biorę z Motogamy - jeśli zamiennik a oryginały kupuję tu http://www.ford-esklep.pl/

kocur
17-05-2015, 21:32
W Motostacji daaaawno temu kupiłem kiedyś prostownik Boscha - przebili konkurencję chyba o 20% - akurat daleko nie miałem :)

Po drugiej stronie miasta jest PHU Tobi w Januszowicach za Zielonkami.

A ostatnio i tak kupuję wszystko u kumpla w hurtowni, wychodzi najtaniej :)

wgerlach
25-08-2016, 08:22
ewentualnie abcford.pl tylko pilnuj u nich cen, bo umieja zmienic przy odbiorze osobistym po wczesniejszym zamowieniu przez internet

Na ceny należy b. uważać - zacytuję właściciela "Internet jest po to by zwabić frajerów".
Jako warsztat - nie polecam. Ja zmieniałem tam filtr paliwa - i "fahofcy" nie założyli dobrze przewodu paliwowego. Przejechałem 6 km i "zużyłem" 50l ON. Telefon do serwisu - i pan każe mi jechać do nich (samochodem, w którym ON leje się na alternator) !?!

wrzoch
25-08-2016, 08:39
abcford.pl i abcfocus.pl to to samo "samo zło".

Faktem jest, że w Internecie mają lepsze ceny. Jak pójdziesz i powiesz, że w Internecie jest taniej, to nie wystarczy aby dostać Internetową cenę. Wystarczy za to przy nich zakupić z telefonu przez Internet.
Raz jeden zostawiłem im samochód i nigdy więcej tego nie uczynię. To patałachy są, które zawsze coś spieprzą, tylko do tej pory nie wiem czy specjalnie czy nie.

Mi przelali olej i zapomnieli wpiąć czujnika wstecznego biegu, przez co nie miałem świateł cofania.

AdoKrycha007
02-09-2016, 13:10
Panowie, nie potrzebuje ktoś filtra kabinowego węglowego do Foki MK1 oryginał Motorcraft nowy w fabrycznej folii? Ojciec kupił przypadkowo też nie wiedząc że ja już kupiłem.. oddałbym za ciut taniej niż w sklepach i dowiozę..

poised
10-09-2016, 10:08
Ktoś pisał wyżej o Motostacji, ja również polecam, ostatnio kupowałem komplet sprzęgła, przebili wszystkich

Izydor999
27-07-2017, 16:03
Może to miejsce, które Wam polecę nie jest typowym sklepem motoryzacyjnym, ale oprócz innych usług, posiadają również części do silników. Polecam odwiedzić http://auto-szlif.krakow.pl. Fachowy zespół!