Zobacz pełną wersję : [S-MAX 2006-2015] podłącznie sabwoofera do radia orginalnego

grzegorz s-max
23-04-2011, 17:26
:pomysl: cześc chłopaki czy ktoś z was już podłączał sabwoofer w swoim s-maxsie do orginalnego radia? Znalazłem na forum Focusa opis podpięcia i nie wiem czy w s-maxsie to też zadziała, znalazłem też wszystkie komponenty koszt całości nie powinien przekroczyc 200 zL. niewliczając sabwoofera moim zdaniem brzmi apetycznie!
:!:

High-low level converter HL-406
by SINUSLIVE
Prawdopodobnie tego nam trzba

High-low level converter HL-406
Turns your car radio speaker connections into a stereo preamp output. For connecting an additional amplifier. Also ideal for standard car radios due to the adjustable level.

kicaj
23-04-2011, 17:35
sabwoofer
subwoofer
do orginalnego radia?
do ktorego?
chcesz podlaczyc bezposrednio czy przez wzmacniacz, jak takie podpiecie ma wygladac?Znalazłem na forum Focusa opis podpięcia i nie wiem czy w s-maxsie to też zadziała
IMHO jest to to samo radio, to kabelkologia powinna byc podobna/taka sama

mayek
23-04-2011, 22:17
bez wzmacniacza nie ma sensu
ja mam ale montowalem w aso

duss
24-04-2011, 07:40
Ja mam sub. pionka z wzm. (robione w aso - gwarancja)..... ale mozesz zawsze kupic konwerterek, ktory podpinasz rownolegle do glosnika, za min wzm, a potem to juz tylko sub.

Pamietaj jeszcze o grubych kablach zasilajacych do wzmacniacza ;)

grzegorz s-max
24-04-2011, 09:17
Niemam ochoty zmienia radia bo to orginalne też działa no i zewsze to lepiej wygląda niż najlepsze rodio na rynku nie pod względem jakości oczywiście tylko wizualnie a z drugiej strony miło zaskoczyc dobrym dzwiekiem z orginalnego radia. A w nagłośnieniu i tak najważniejsze są głośniki, które taż wlaśni będe zmieniał:wink:

kicaj
24-04-2011, 09:33
a filtry? macie jakies filtry dolnoprzepustowe do subwoofera? czy moze sa w zmacniaczu
czy radia nie maja moze jakiegos wyjscia bezposrednio do podlaczenia do wzmacniacza, to mozna by bylo poprawic troche dzwiek...?

grzegorz s-max
24-04-2011, 18:44
do tego wlasnie jest potrzebny high-low level conventer, a prawdopodobnie ten HL-406 jest w do tego najlepsz

grzegorz s-max
24-04-2011, 18:48
http://www.amazon.co.uk/SINUSLIVE-High-low-level-converter-HL-406/dp/B0000WR4PW to jest link z tym conventerem z jednej strony sa cztery kable ktore podlaczmy do kostki przy radiu a z drugiej dwa wyjscia czincz do wzmacniacza

Iwo
24-04-2011, 22:44
Na allegro już od 15zł: http://allegro.pl/konwerter-poziomu-sygnalu-audio-wroclaw-tanio-i1571442786.html
W przypadku subwoofera jakość tego pudełka nie ma znaczenia. Jeżeli miałyby to być inne głośniki, wtedy już warto się pokusić o droższy sprzęt.