grzegorz s-max
23-04-2011, 17:26
:pomysl: cześc chłopaki czy ktoś z was już podłączał sabwoofer w swoim s-maxsie do orginalnego radia? Znalazłem na forum Focusa opis podpięcia i nie wiem czy w s-maxsie to też zadziała, znalazłem też wszystkie komponenty koszt całości nie powinien przekroczyc 200 zL. niewliczając sabwoofera moim zdaniem brzmi apetycznie!
:!:
High-low level converter HL-406
by SINUSLIVE
Prawdopodobnie tego nam trzba
High-low level converter HL-406
Turns your car radio speaker connections into a stereo preamp output. For connecting an additional amplifier. Also ideal for standard car radios due to the adjustable level.
sabwoofer
subwoofer
do orginalnego radia?
do ktorego?
chcesz podlaczyc bezposrednio czy przez wzmacniacz, jak takie podpiecie ma wygladac?Znalazłem na forum Focusa opis podpięcia i nie wiem czy w s-maxsie to też zadziała
IMHO jest to to samo radio, to kabelkologia powinna byc podobna/taka sama
bez wzmacniacza nie ma sensu
ja mam ale montowalem w aso
Ja mam sub. pionka z wzm. (robione w aso - gwarancja)..... ale mozesz zawsze kupic konwerterek, ktory podpinasz rownolegle do glosnika, za min wzm, a potem to juz tylko sub.
Pamietaj jeszcze o grubych kablach zasilajacych do wzmacniacza ;)
grzegorz s-max
24-04-2011, 09:17
Niemam ochoty zmienia radia bo to orginalne też działa no i zewsze to lepiej wygląda niż najlepsze rodio na rynku nie pod względem jakości oczywiście tylko wizualnie a z drugiej strony miło zaskoczyc dobrym dzwiekiem z orginalnego radia. A w nagłośnieniu i tak najważniejsze są głośniki, które taż wlaśni będe zmieniał:wink:
a filtry? macie jakies filtry dolnoprzepustowe do subwoofera? czy moze sa w zmacniaczu
czy radia nie maja moze jakiegos wyjscia bezposrednio do podlaczenia do wzmacniacza, to mozna by bylo poprawic troche dzwiek...?
grzegorz s-max
24-04-2011, 18:44
do tego wlasnie jest potrzebny high-low level conventer, a prawdopodobnie ten HL-406 jest w do tego najlepsz
grzegorz s-max
24-04-2011, 18:48
http://www.amazon.co.uk/SINUSLIVE-High-low-level-converter-HL-406/dp/B0000WR4PW to jest link z tym conventerem z jednej strony sa cztery kable ktore podlaczmy do kostki przy radiu a z drugiej dwa wyjscia czincz do wzmacniacza
Na allegro już od 15zł: http://allegro.pl/konwerter-poziomu-sygnalu-audio-wroclaw-tanio-i1571442786.html
W przypadku subwoofera jakość tego pudełka nie ma znaczenia. Jeżeli miałyby to być inne głośniki, wtedy już warto się pokusić o droższy sprzęt.