sawmaster
19-05-2006, 22:31
Jak to naprawić? jest taka dziurka od czegoś co się paliło. jakby od papierosa. Jak to zaszyć lub zamaskować? nie mam kasy na drogie pokrowce na fotele.
Zobacz pełną wersję : Przypalony materiał fotela od papierosa sawmaster 19-05-2006, 22:31 Jak to naprawić? jest taka dziurka od czegoś co się paliło. jakby od papierosa. Jak to zaszyć lub zamaskować? nie mam kasy na drogie pokrowce na fotele. StaFF36 19-05-2006, 22:59 bierzesz nitke pod kolor foteli i zaszywasz ładnie jak nie umiesz to prosisz mamy :) to najpepszy i najtańszy sposób :) mmmk 20-05-2006, 00:39 najtanszy to znalezc dobrego znajomego ktory rozbiera na czesci takiego forda jak masz i kupic fotel. oczywiscie wiem,ze to brzmi niezbyt madrze ale mi np udalo sie kupic fotele przednie za 100zl (2 sztuki z sankami) (pompowane, regulowane na wysokosc itp) a koszt pokrowcow bylby porownywalny a jednak bez pokrowcow jest lepiej. sposob na zaszycie calkiem dobry. a jeszcze jest sposob tez raczej glupi ale stosowalem i nie bylo prawie widac to wycialem kawalek tapicerki od spodu tylnej kanapy tam gdzie siedzisko zakrywa oparcie i wszylem w miejsce wielkiej dziury ktora moj sasiad mi wypalil zgubionym petem. to wprawdzie byl fiat tipo ale efekt koncowy byl ok :wink: pozdrawiam maciek p.s swoje fotele kupilem dokladnie z taka sama tapicerka jak byly i wlasnie kupilem je dlatego,ze prawy mial kilka przetopien... ewenement39 22-05-2006, 22:16 A powiedzcie mi, co zrobić z welurowymi fotelami. Może i są milusie, ale ja jestem zagorzałym palaczem a ten towar to nawet od szarego popiołu się topi. Jarcio 25-05-2006, 19:03 A powiedzcie mi, co zrobić z welurowymi fotelami. Może i są milusie, ale ja jestem zagorzałym palaczem a ten towar to nawet od szarego popiołu się topi. załóż jakieś niedrogie pokrowce jumper1 26-05-2006, 07:11 A powiedzcie mi, co zrobić z welurowymi fotelami. Może i są milusie, ale ja jestem zagorzałym palaczem a ten towar to nawet od szarego popiołu się topi. Nie pal w samochodzie :fcp3 :fcp2 ewenement39 26-05-2006, 14:40 Nie pal w samochodzie Ponad 6 godzin dziennie w nim spędzam, więc nie mam takiej opcji :fcp23 lipektorun 13-05-2007, 17:27 a czy sa jakies firmy tapicerskie ktore jak zlece im naprawe dziury po fajce to naprawia w jakis czarodziejski sposob? ko.mar 13-05-2007, 19:13 w jakis czarodziejski sposob? To tylko w bajkach :fcp12 Nie pal w samochodzie :fcp3 :fcp2 jumper1 Popieram :fcp7 :fcp7 :fcp12 lipektorun 13-05-2007, 20:10 najgorsze w tym jest to ze to nie Ja! ale juz od paru osob slyszalem ze jest cos wlasnie na taki problem z dziura od papierosa. jumper1 13-05-2007, 20:54 muszisz poszukac firmy która ma w opisie działalności "cerowanie artystyczne", kolega kiedys w nowiutkim garniturze w spodniach se dziurke wypalił, poszedł do takiego punktu i zrobili super, no prawie, jak sie tak z bliska sie przyjżalo to bylo troche widac. Ale z odległosci powiedzmy 1m wygladalo jak nowka. Ostrzegam usługi nie są tanie kifiu 14-05-2007, 09:33 kurde ja na gieldzie w krakowie znalazlem pokrowce do mojego essiego za 20zl (nowe) ale tylko na 2 przednie fotele (mam vana).z tego co pamietam to na wszystkie fotele okolo 30-40zl (calkiem fajny material). darnel 14-05-2007, 20:27 Przy okazji podłączę się do tematu. Ostatnio demontowałem tapicerkę i piankę z fotela, bo chciałem trochę luzów skasowac. Udało się ale ta pianka teraz tak trzeszczy że szlag mnie trafia. Czy to normalne??? Ułoży się to? Nie wyobrażam sobie, żeby tak trzeszczało jak były nowe Dodge 04-09-2007, 20:28 darnel. chyba trafiłem na odpowiedni post ;-) mam problem z fotelami - skrzypią i coś w nich stuka. Z obserwacji wynika, że jest chyba jakiś luz w mechanizmie odchylania oparcia. Masz moze jakąś wiedzę na ten temat? Pisałeś, że demontowałeś obicia żeby skasować luzy. Może będziesz mi potrafił pomóc? |