Zobacz pełn± wersję : [Focus 2011-2014] Pod¶wietlane progi z logo

osy4
21-07-2011, 13:17
Focus mojej żonki posiada pakiet High-tech z, podobno pod¶wietlanymi progami z logo focusa oraz z pod¶wietlan± gałk± zmiany biegów i dĽwigni± hamulca ręcznego z aluminiowa wstawk±. i tu mały zongggg!.
Gałka pod¶wietlana - OK
Hamulec ręczny - bez aluminiowej wstawki
Nakładki na progi mimo tego że s± grube - nie ¶wiec±.
Byłem w serwisie i pupa..... Nie wiedz±, co najgorsze nie mog± nawet dostać się do systemu przez kompa, i wysłali zapytanie do forda jak to uruchomić. Podobno czekaj±.
Sprawę raczki od ręcznego rozszyfrowałem sam. W katalogu focusa, jest pokazany (dzięki BOGU) pakiet H-T i widać na nim wszystko jak na dłoni i rzeczywi¶cie gałka jest taka sama jak moja, a nie jak w opisie, czyli skórzana z aluminiowym przyciskiem a nie wkładka. Wkładka jest w Titanium bez tego pakietu.
Czy kto¶ z Was miał podobny problem, a może progi mu pięknie ¦WIECˇ?

Atlis
21-07-2011, 13:30
Skopiuje odpowiedz z Focus Klub Polska:

Nie, nie mamy takich problemow, bo my nie wydajemy kase na glupoty takie jak podswietlana galka i progi

A tak swoja droga - sprawdziles dzialanie podswietlenia kiedy jest wlaczone/wylaczone podswietlenie nastrojowe? Bo rownie dobrze moze sie okazac, ze od niego wlasnie to zalezy. Jezeli byl dzien i nastrojowe bylo wylaczone przez czujnik... wiesz do czego zmierzam.

osy4
22-07-2011, 09:17
Niestety jak się chce samochód mieć od razu a nie za 4 miesi±ce to bierze się co daj± i maj± na stocku.
Taki był, a ponieważ miał być najbogatszy możliwy dostępny to pakiet ten tez był. Chciałem z silnikiem 182KM, nie było, chciałem z pakietem Indyvidual i navi - nie było. Było tylko to (dobrze za ksenony były), ale jako¶ moja żonka przeżyje te dwa lata.
Wracaj±c do tematu wszystkie opcje sprawdziłem wcze¶niej dlatego tak jak napisałem ,byłem z tym problemem w serwisie. Na razie nie mam żadnego kontaktu. Widzę że choroba wieku dziecięcego panuje. Boję się sprawdzać inne systemy szczególnie te ukryte, nie sygnalizuj±ce, swojej obecno¶ci przy każdym uruchomieniu, żeby nie było kolejnej skuchy, bo wtedy dostanie mi się za Forda od lepszej połówki, bo j± na niego namówiłem.

Atlis
22-07-2011, 09:33
osy, choroby wieku dzieciecego dotycza kazdej marki, kazdego modelu... wyjatkow nie ma.

kupiles samochod wyposazony w mase elektroniki, z pierwszej serii, ktora jest problematyczna zawsze.

ja mam ffiii juz trzeci miesiac, raz mi sie zawiesil komputer pokladowy przed kierowca, w aso nie maja pojecia jaka byla przyczyna, problem sie nie powtorzyl, w systemie bledow nie bylo. wlosy sobie z tego powodu nie wyrywam, bo to sa bzdury. wieszaja sie komputery w domu, wieszaja sie komorki, potrafi sie zawiesic milion innych urzadzen, dlaczego nie cos w samochodzie?

nawet na twoj problem znajdzie sie lekarstwo. :)

alex2006
23-07-2011, 11:21
ale jako¶ moja żonka przeżyje te dwa lata.

Dobre:Dg:D

Gufer
23-07-2011, 14:21
Nie sprawdz± czy tam naprawi± w ASO z poziomu laptopa , przynajmniej do czasu aż laptopy naucz± się wpinać wtyczki . Może znajdzie się jaki¶ ambitny i zdejmie kawałek dywanika czy to wogóle jest podpięte do czegokolwiek żeby ¶wieciło . Widać w fabryce turasa nie przeszkolili jak to zamontować .

osy4
24-07-2011, 18:52
Nie sprawdzą czy tam naprawią w ASO z poziomu laptopa , przynajmniej do czasu aż laptopy nauczą się wpinać wtyczki . Może znajdzie się jakiś ambitny i zdejmie kawałek dywanika czy to wogóle jest podpięte do czegokolwiek żeby świeciło . Widać w fabryce turasa nie przeszkolili jak to zamontować .
Tu sie z toba w pelni zgadzam . Moj znajomy jak kupil w 2006r MK2 to przez pierwszy miesiac cos strasznie stukalo mu w zawieszeniu. Nie wiedzial co zrobic i pojechal w koncu do serwisu. Diagnoza byla jedna nie dokrecona poloska w fabryce. Turasek zapomnial! Co? Kazdemu moze sie zdarzyc! A to ze mogl ktos zginac to trudno. Tylko Turas Turasem a serwis PDA za twoje pieniadze robi i nic niepokojacego nigdy nie znajduje. Widac poziom Turasa jest podobny do poziomu polskiego ASO

Kruszon91
24-07-2011, 19:19
Nie, nie mamy takich problemow, bo my nie wydajemy kase na glupoty takie jak podswietlana galka i progi

Dlaczego uwazasz to za glupoty, moze dla Ciebie jest to zbedne wyposazenie, ale dla kogos jest to priorytet i niezbedny gadzet. Dlatego nie wiem czemu negujesz gusta innych ludzi

konfuzja
25-07-2011, 09:08
Ironia ironi±, ale takie wypowiedzi dobrego klimatu nie buduj±. Za swoje pieni±dze każdy może sobie kupować co chce i mieć takie, a nie inne priorytety. Forum służy do wymiany informacji. Nie masz informacji - odpu¶ć sobie komentarze, które nic nie wnosz±. Pozdrawiam!

Atlis
25-07-2011, 10:23
racja, racja, dlatego moja ironie w pierwszym poscie nasladowalo pytanie o podwietlenie nastrojowe, ktore moze miec wplyw na dzialanie podwietlenia galki i progow. tego chyba nie zauwazyles i cala swoja uwage zwrociles na ten kawalek tekstu, ktory ci najbardziej odpowiadal...

arturek
19-04-2016, 16:46
Witam

Odgrzeję stary w±tek

Co było przyczyn± nie działania?

Czy kto¶ dokładał pod¶wietlane nakładki progu? - na Allegro s± za 200zł => ciekawi mnie gdzie się to podpina

http://allegro.pl/ford-focus-mk3-listwy-progowe-podswietlane-i6096006445.html

pozdrawiam
Arturek

boncio
20-04-2016, 13:21
S± podpięte pewnie pod o¶wietlenie nastrojowe, bo tak podaje strona Forda. Jako, że można kupić jako akcesoria, to każdy model z nastrojowym, czyli każde Titanium powinien być przygotowany do montażu. Nakładki maj± kabelki na maks 15cm, więc podpięcie powinno być gdzie¶ w progu. Trzebaby zdj±ć te dolne plastiki i zobaczyć co tam jest.