Zobacz pełną wersję : Giełda

Fordziak
10-09-2011, 16:17
Witam.Czy ktoś z Was zna dokładny adres giełdy w gliwicach,czy sosinie nie pamiętam dokładnie.Byłem parę razy ale nie wiem czy trafię.Nawigacja mi chyba pomoże jeśli będę miał adres.

adamek-75
10-09-2011, 18:56
http://www.gielda.gliwice.pl/

Fordziak
10-09-2011, 20:32
Dzięki.Nie Wiesz przypadkiem czy mają tam dużo busów?.

Miras.
11-09-2011, 12:03
W Gliwicach nie widziałem, ale w Mysłowicach zawsze kilka stoi.

skmirek
14-09-2011, 08:24
W Gliwicach nie widziałem, ale w Mysłowicach zawsze kilka stoi.
w Mysłowicach to od 5 lat nie ma giełdy są tylko komisy chyba z 15 sztuk

Miras.
14-09-2011, 09:43
w Mysłowicach to od 5 lat nie ma giełdy są tylko komisy chyba z 15 sztuk

co Ty opowiadasz ?

Pod zadaszeniem i w jego promieniu 100m, owszem są tylko komisy, ale to nie powód aby nie zwiedzać całej giełdy.
5 lat temu powiększyła ona nieco swoją powierzchnię dla aut ,jak wiesz.
Trochę ruchu nie zaszkodzi, i jak ktoś chce to znajdzie. Nie należy się szybko zniechęcać :)

bartekd
14-09-2011, 10:51
Jak w maju byłem z czystej ciekawości ze swoim autkiem na sprzedaż, to poza mną było 5 innych sprzedawaczy a jedyni oglądający to byli agenci czy tam właściciele komisów. Tak więc moim zdaniem w Mysłowicach giełdy nie ma. Na Śląsku tylko Sośnica.

A co do busów to musisz kolego Fordziak wybrać się do Balic.

Miras.
14-09-2011, 10:55
Jak w maju byłem z czystej ciekawości ze swoim autkiem na sprzedaż, to poza mną było 5 innych sprzedawaczy a jedyni oglądający to byli agenci czy tam właściciele komisów [/B]wybrać się do Balic.

W niedzielę ??

bartekd
14-09-2011, 10:59
W niedzielę ??

W sobotę, w niedzielę jechałem już do Sośnicy, ale to nie zmienia faktu że w Mysłowicach nie pozostało wiele miejsca na samą giełdę, nawet gdyby miała być wypełniona po brzegi.

Miras.
14-09-2011, 11:13
W sobotę, w niedzielę jechałem już do Sośnicy, ale to nie zmienia faktu że w Mysłowicach nie pozostało wiele miejsca na samą giełdę, nawet gdyby miała być wypełniona po brzegi.

Giełda samochodów w Mysłowicach funkcjonuje tylko w niedzielę - tak było zawsze. Owszem w czwartki i soboty ktoś tam też przyjeżdża, ale tylko po to aby się dowiedzieć że w te dni auta się nie sprzeda.
Tak więc polecam giełdę w niedzielę, i polecam zajrzeć w jej każdy zakamarek placu. Nie ma ona porównania z Gliwicami, ale jest i funkcjonuje całkiem sprawnie ale tylko w niedzielę.

:) Peace

bartekd
14-09-2011, 11:19
No w sumie to o tym chyba nie wiedziałem. Ja mam sentyment do Mysłowic - 11 lat temu sprzedałem tam auto :razz: I była to jedyna sprzedaż w życiu uskuteczniona na giełdzie. Ale w Gliwicach pozostał jeszcze ten specyficzny klimat znany z lat 90 z giełd, także np. komputerowych (tłum, ścisk, zewsząd disco-polo, itp).

Miras.
14-09-2011, 11:27
Ale w Gliwicach pozostał jeszcze ten specyficzny klimat znany z lat 90 z giełd, także np. komputerowych (tłum, ścisk, zewsząd disco-polo, itp).

Zgadza się, Gliwice biją każdą giełdę w regionie, zwłaszcza w zakresie części zamiennych i akcesorii (kosmos).
Disco-polo musi byś haha, a M-cach smucą jakieś ogłoszenia na okrągło. No tak to już jest M-ce się skomercjalizowały, ale wciąż coś się tam dzieje w branży aut i warto nie zapominać o tym miejscu ;)

Fordziak
14-09-2011, 18:00
Byłem w Gliwicach ale było tylko 7 busów które mnie nie zainteresowały.Tak informacyjnie dla innych,busy są po drugiej stronie ulicy na oddzielnym parkingu.Czas mnie nagli więc muszę jeszcze odwiedzić te balice i mysłowice.