Zobacz pełną wersję : elektryczne szyby bez zapłonu MKIII
Witam
elektryczne szyby - zapłon
Nie wiem jak was ale mnie czasami denerwuje ze nie mozna otworzyć szyb bez włączenia zapłonu. Przerabiał to ktoś ?? jak tak to gdzie i co trzeba przełączyc, rozłączyć, przestawić??
Pozdrawiam.
Xavier88 13-06-2006, 12:17 No właśnie. Czy można to jakoś załatwićx żeby szyby zamykać i otwierać bez załączonego kluczyka?
Czy to sprawa elektryczna czy mechaniczna?
Może są fachowcy którzy wiedzą co i jak bo ja często zapominam i musze z powritem wkładac kluczyk.
Pozdrawiam
sam czekam na rozwiazanie :fcp1 mysle ze ktos to rozgryzie bo jakby nie patrzec to jak zamykam auto to sam sobie szyby zamyka a wtedy kluczyk jest poza autem....
Gonzalez.PL 13-06-2006, 17:41 naciskasz na kluczyku otwieranie samochodu 1 raz, za chwile przytrzymujesz na dluzej 2 raz i szyby zjezdzaja do maks otwarcia
o jak podczas zjezdzania wciśniesz to się zatrzymają.
A w temacie chodzi o to zeby zamykać i otwierać bez kluczyka. Jak np kierowca z kluczykami poszli do sklepu.
A w temacie chodzi o to zeby zamykać i otwierać bez kluczyka. Jak np kierowca z kluczykami poszli do sklepu.tez mi sie wydawało, że o to chodzi :D
zaraz cos wymyslimy, tylko trzeba bedzie jakąś zworke zrobić :D
Trzeba zewrzeć bezpieczniki F21(30A) z F37(30A).
F21 trzeba wyjąc. Bez tego bezpiecznika szybki nie powinny działać w ogóle, a po wykonaniu zwory niezaleznie od kluczyka. Dodatkowo, trzeba wyjąc na chwile bezpiecznik F37 i zobaczyć na której nodze jest +12V i do tej nogi zrobic zwore. na zworze trzeba dać bezpiecznik 30A.
waldek11 13-06-2006, 18:09 zaraz cos wymyslimy, tylko trzeba bedzie jakąś zworke zrobić
Tak sobie myślę, że nie będzie to takie łatwe.
PS
Ciekawe co miał autor na myśli tak to konstruując?? :fcp5 Może bezpieczeństwo, ale jakie :fcp9 Dla wygody, ale jakiej :fcp9
Aha, we wczesniejszym opisie chodzi o bezpieczniki w skrzynce pod kierownica i o rocznik auta autora, czyli '95.
niestety w mkI nie mam elektrycznych szyb.
W temacie jest ze chodzi o MKIII
Sorki ze nie zaznaczyłem tego jeszcze w poście.
Sorry, faktycznie, włąsnie zobaczyłem, ale tu tez pomyslimy, tylko zjem :)
waldek11 13-06-2006, 18:16 Trzeba zewrzeć bezpieczniki F21(30A) z F37(30A).
F21 trzeba wyjąc. Bez tego bezpiecznika szybki nie powinny działać w ogóle, a po wykonaniu zwory niezaleznie od kluczyka. Dodatkowo, trzeba wyjąc na chwile bezpiecznik F37 i zobaczyć na której nodze jest +12V i do tej nogi zrobic zwore. na zworze trzeba dać bezpiecznik 30A.
Slawko jednak Polak potrafi :fcp3 :fcp3
popatrzyłem i ........ nie takie łatwe.
Mozna podać +12V na stałe pod bezpiecznik F91(7,5A) (oczywiście wczesniej go trzeba wyjąc), powinno chulać, ale głowy nie dam.
dodano:
No tak, ale po wyjeciu bezpiecznika F91 nie bedzie działac pare innych urządzeń, a jak podamy na staółe +, to te inne urządzenia beda działały takze gdy wyłaczymy stacyjke.
Pozostaje odpiąc kabelek od skrzynki i zasilic +12V.
ponizej macie schemacik, moze komus pomoze.
może jest mozliwoś otwierania z pilota alarmu,jutro działam z alarmem więc się spytam,tam są dodatkowe klawisze do otwierania klapy i do zamknięcia samego bez uzbrajania syren,sam jestem ciekaw,zapytam się i wskoczę tu jutro :fcp1
[ Dodano: 2006-06-13, 21:39 ]
to się nazywa zrozumienie tematu,teraz kumam,zapytam się o to,nowy jestem
|
|