Zobacz pełną wersję : [S-MAX 2006-2015] Samoczynnie uruchamia mi się alarm w samochodzie.
Witam
Mam problem z zamykaniem samochodu pilotem i aktywacją alarmu. Przy takiej próbie dostaję potrójny sygnał z syreny (tak jak przy nie domkniętych dzwiach-pomimo ze sa zamknięte). Czasem jednak samochod zamyka się prawidlowo i alarm aktywuje sie. Jednak po paru minutach uruchamia się syrena. Nadmienię iż kilka dni temy samochód był u blacharza i mogli mu odłączyć akumulator - chociaż nie jestem pewien gdyż zegarek pokazuje prawidłowo godzinę.
Dziekuję
blacharz? robili cos przy masce czy komorze silnika? sprawdz czujnik otwarcia maski - moze kabelek sie poluzowal albo mocowanie czujnika. kiedys mialem tak w jednym aucie.
podnoszę temat- alarm się samoczynnie wlacza (syrena wyje) moze miał ktos cos podobnego? jakies wskazówki?
Slartibartfast 28-04-2014, 11:05 Jak masz niefabryczny sprawdź ilość mrugnięć diody po wyłączeniu wycia. Potem w instrukcji sprawdź co to oznacza
Jak masz niefabryczny sprawdź ilość mrugnięć diody po wyłączeniu wycia. Potem w instrukcji sprawdź co to oznacza
ok, dzieki za podpowiedz, poki co czekam na assistance- wył cala noc podobno (info od "ucieszonych" sasiadów) i padł akumulator.
ok, dzieki za podpowiedz, poki co czekam na assistance- wył cala noc podobno (info od "ucieszonych" sasiadów) i padł akumulator.
Jak masz niefabryczny sprawdź ilość mrugnięć diody po wyłączeniu wycia. Potem w instrukcji sprawdź co to oznacza
wydaje się ze pomogło- szyby sie rozkodowały. zakodowałem je ponownie i alarm po zamknieciu drzwi przestal pikac. dzieki za pomoc
Raz jeszcze podniosę temat, bo jednak z moim alarmem cos jest nie tak, sytuacja jest następująca:
1. Przy zamykaniu samochodu, alarm "pika" 3 razy, zgodnie z instrukcją oznacza to ze nie uzbroiły się czujki wewnątrz samochodu z powodu nie domknietych szyb (mimo ze sa zamkniete)
2. Jesli od nowa zakoduje szyby 2-3 zamkniecia jest OK (brak pikniec) niestety za chwilę problem wraca. Dodam tylko, ze zdaża się ze alarm sam zaczyna wyć.... ktos moze podpowiedziec jaka jest przyczyna?
driwer19 29-07-2014, 08:34 Mam ten sam problem.Przed chwilą próbowałem trochę powalczyć z instrukcją w ręku. Chciałem uruchomić alarm z pominięciem czujników wewnętrznych, niestety wydaje mi się że moja instrukcja nie jest od tego alarmu.W firmie musieli coś pomieszać z papierami.Spróbuj tak zrobić u siebie.Załącz alarm bez czujników wew. Wtedy miał jakiś punkt odniesienia.Koniecznie daj halo jak Ci poszło.
Mam ten sam problem.Przed chwilą próbowałem trochę powalczyć z instrukcją w ręku. Chciałem uruchomić alarm z pominięciem czujników wewnętrznych, niestety wydaje mi się że moja instrukcja nie jest od tego alarmu.W firmie musieli coś pomieszać z papierami.Spróbuj tak zrobić u siebie.Załącz alarm bez czujników wew. Wtedy miał jakiś punkt odniesienia.Koniecznie daj halo jak Ci poszło.
ok. sprawdze. a wiesz w jaki sposób alarm wlączyć bez czujników?
Może przez upały?
Czujniki parkowania mi głupiały w S-maxie jak były upały, może tu podobnie?
problem pojawia się od marca, wiec to raczej nie upały :)
W dwóch autach miałem problemy z dokładanymi, niefabrycznymi alarmami.
1. Problem z zimnymi lutami w module (układzie) alarmu - pomogła wymiana.
2. Problem z "antynapadem" - ukrytym przyciskiem, który trzeba było kliknąć każdorazowo po uruchomieniu auta bądź otwarciu drzwi kierowcy. Pomogła wymiana przycisku.
Generalnie - pojechałbym na Twoim miejscu do jakiegoś fachowca. Ja za swoje "problemy" płaciłem grosze, a każdorazowo "magik" w przeciągu paru minut znajdował usterkę.
Jeśli będziesz chciał namiary na wspomnianego elektryka/elektronika - daj znać na PW.
driwer19 31-07-2014, 19:14 artik99 napisze Ci tak jak jest w mojej instrukcji:
WŁĄCZANIE ALARMU Z POMINIĘCIEM CZUJNIKÓW OCHRONY WNĘTRZA:
Nacisnąć "zamkniętą kłódkę" na pilocie, błysk świateł potwierdzi włączenie alarmu.Dioda LED zacznie równomiernie migać.Drzwi zostaną zamknięte.
W ciągu 2-3 sekund ponownie wcisnąć "zamkniętą kłódkę" na pilocie, sygnał dźwiękowy poinformuje o zablokowaniu czujników.
artik99 napisze Ci tak jak jest w mojej instrukcji:
WŁĄCZANIE ALARMU Z POMINIĘCIEM CZUJNIKÓW OCHRONY WNĘTRZA:
Nacisnąć "zamkniętą kłódkę" na pilocie, błysk świateł potwierdzi włączenie alarmu.Dioda LED zacznie równomiernie migać.Drzwi zostaną zamknięte.
W ciągu 2-3 sekund ponownie wcisnąć "zamkniętą kłódkę" na pilocie, sygnał dźwiękowy poinformuje o zablokowaniu czujników.
sprawdziłem i po wykonaniu kroków o których piszesz po ponownym otwarciu i zamknieciu nie było potrójnego sygnału, wiec chyba wychodzi ze jakis czujnik padł. Driwer19 daj znac, czy Tobie się udało dojść o co chodzi?
|