Zobacz pełną wersję : [Kuga 2008-2012] Alufelgi na zime

kugowicz
04-11-2011, 15:19
Witam
Szukam w miare tanich 17" do Kugi. Kupował ktoś od tego sklepu na allegro?:
http://allegro.pl/listing/user.php?string=ford&us_id=10795916

Felgi wygladaja bardzo ładnie i podobno towar jest z USA.

Dablju
14-11-2011, 00:32
z usa ??? Raczej z Turcji.

wydra
14-11-2011, 00:47
osobiście nie kupiłbym felg no name - kwestia bezpieczeństwa

Miraks
14-11-2011, 08:03
Komplet oryginalnych 17" w ASO (jak na zdjęciu) to wydatek pomiędzy 1600 a 1800.ze śrubami. Może nie są najpiękniejsze, ale cih zaletą jest to, że nie potrzeba do nich żadnych podkładek dystansujących.

b@rth
14-11-2011, 12:13
...Może nie są najpiękniejsze...

chcesz powiedziec ze mam nieladne alusy ? :570:

... ja w zeszlym roku mialem ten sam problem, skonczylem ze stalowkami 17" i do tego kolpaki ...

Miraks
14-11-2011, 12:31
Bynajmniej. Mam takie same :).

quarniento
15-04-2012, 23:22
Czołem, mam okazję skorzystać z promocji...wziąść do Kugi zimówki z felgami stalowymi 16 cali lub same zimówki do 17ek. Co wybrać ? Czy są problemy z założeniem łańcuchów na 17 calowe ? Czy jest zauważalna różnica w braniu "polskich dróg" przez 16 vs 17 ? Po głowie mi chodzi brać opony pod 17 ki, dokupić stalowe felgi pod zimówki.

maciobyk
15-04-2012, 23:56
quarniento... zdecydowanie jest lepiej felgi + opony brać jako drugi komplet. Mniejsze koszty przy przekładce u gumiarza, a na pewno opona zdrowsza będzie prze to ciągłe ściąganie z felgi. Ja każde auto tak miałem choć z tym wyjątkiem że do tego obecnego modelu nie dostanę felg stalowych tylko alu a tak to wszystkie stalowe.

quarniento
16-04-2012, 21:47
Dzięki za radę ale czuje niedosyt....może ktoś się pochwali jak się jeździło ostatnią "prawie" zimą na mniejszych / większych. Z góry dzięki, mam się jutro wypowiedzieć sprzedawcy co ma uszykować.

b@rth
16-04-2012, 23:31
Dzięki za radę ale czuje niedosyt....może ktoś się pochwali jak się jeździło ostatnią "prawie" zimą na mniejszych / większych. Z góry dzięki, mam się jutro wypowiedzieć sprzedawcy co ma uszykować.

kolego ilu uzytkownikow tyle opinii, ja kupowalem stalowki 17 do tego kolpaki i wyszlo drozej niz niefirmowe alu, ale coz... wybor dokonany, nie mialem okazji jezdzic na mniejszych, ale za to same oponki sobie dobieram i na razie jestem zadowolony...
... mysle ze gift w postaci stalowek wraz z oponkami nie jest zly, chyba ze pieniadze nie maja znaczenia w tej sytuacji ...

maciobyk
16-04-2012, 23:43
Wy to jeszcze dobierzecie stalówki a ja tylko alusy ...obojętnie jaki rozmiar :(

quarniento
17-04-2012, 11:57
kolego ilu uzytkownikow tyle opinii, ja kupowalem stalowki 17 do tego kolpaki i wyszlo drozej niz niefirmowe alu, ale coz... wybor dokonany, nie mialem okazji jezdzic na mniejszych, ale za to same oponki sobie dobieram i na razie jestem zadowolony...
... mysle ze gift w postaci stalowek wraz z oponkami nie jest zly, chyba ze pieniadze nie maja znaczenia w tej sytuacji ...

Dzięki za konkret, właśnie wróciłem od oponiarza - w katalogu mi sprawdził, że do Kugi oficjalnie nie ma 17 tek w stali więc rozumiem dlaczego wyszło Ci drogo. Jeśli nie tajemnica to proszę o info w jakiej kwocie zakupiłeś i czy obyło się bez podkładek (?) / przeróbek
Kasa ma znaczenie ale z drugiej strony kupowanie dwa razy też kosztuje :)

b@rth
17-04-2012, 18:06
Dzięki za konkret, właśnie wróciłem od oponiarza - w katalogu mi sprawdził, że do Kugi oficjalnie nie ma 17 tek w stali więc rozumiem dlaczego wyszło Ci drogo. Jeśli nie tajemnica to proszę o info w jakiej kwocie zakupiłeś i czy obyło się bez podkładek (?) / przeróbek
Kasa ma znaczenie ale z drugiej strony kupowanie dwa razy też kosztuje :)

... zmien oponiarza, stalowki sa dostepne, bardzo trudno jednak kupic poza ASO, wiec ja kupowalem w ASO, nie potrzebne zadne przerabianie, zadne podkladki...
... co do ceny, kurcze nie pamietam, 2 latka minely, ale jakos kolo 300 zl za szt. to bylo... (przeszukalem poczte i nie znalazlem niestety), ale jak mnie pamiec nie myli to z kolpakami wyszlo cos kolo 1400-1500 zl...

quarniento
17-04-2012, 18:36
... zmien oponiarza, stalowki sa dostepne, bardzo trudno jednak kupic poza ASO, wiec ja kupowalem w ASO, nie potrzebne zadne przerabianie, zadne podkladki...
... co do ceny, kurcze nie pamietam, 2 latka minely, ale jakos kolo 300 zl za szt. to bylo... (przeszukalem poczte i nie znalazlem niestety), ale jak mnie pamiec nie myli to z kolpakami wyszlo cos kolo 1400-1500 zl...

Fakt, zadzwoniłem do ASO, są do zamówienia z dnia na dzień. Na dzisiaj cena brutto wyjściowa za szt 335,- felga; 112,- kapsel. Dziękuje za konkretną radę i pomoc, pozdrawiam.

ps
Oponiarza jak narazie zmieniać nie będę, wygodnie mi z nim :)

b@rth
17-04-2012, 19:03
Fakt, zadzwoniłem do ASO, są do zamówienia z dnia na dzień. Na dzisiaj cena brutto wyjściowa za szt 335,- felga; 112,- kapsel. Dziękuje za konkretną radę i pomoc, pozdrawiam.

ps
Oponiarza jak narazie zmieniać nie będę, wygodnie mi z nim :)

... jak dobrze pamietam mnie kolpak cos kolo 80-90 kosztowal,
... ja oponiarza tez mialem dobrego, do momentu jak mi spie... nakretki do stalowek w focusie, skonczylo sie na kupnie nowych w ASO... i zmianie "zaprzyjaznionego" oponiarza...
... ze stalowkami jest o tyle wygodniej ze zdejmujesz jedne a zakladasz drugie, wszystko osobno, mniej zabawy niz z przekladaniem samej opony na pewno,
... jak juz kupisz to pamietaj o dokladnym umyciu po zakonczeniu sezonu, bo jak polezy to bedzie ciezko doprowadzic do ladu,
... a jak juz wybierzesz stalowki to nie zapomnij o odpowiednich oponkach - indeks 4x4 ma znaczenie :027: