Zobacz pełną wersję : [C-MAX 2010-2015] BT a telefon Nokia - system nie widzi książki telefonicznej
Po połączeniu telefonu z samochodem ( Ford Audio ) , system nie widzi książki telefonicznej mojego telefonu.
Proszę o pomoc w tej sprawie .
Samochód Ford C Max 2011 radio Sony
Przerzuć kontakty z sim do telefonu.U mnie to pomogło i radio widzi ksiazkę.
pzdr
Jezeli masz starsza Nokie, nie musi widziec kontaktow. Ja mialem ten sam problem z HTC Dream.
Gdzieś na stronach forda jest aplikacja do nokii, nie pomogę ze znalezieniem bo instalowałem rok temu. Startuje automatycznie z telefonem. Nazywa się Car contacts.
car contacts sciągałem z http://www.ford-mobile-connectivity.com ale teraz nie mogę tam znaleźć
tu jest coś jeszcze
http://europe.nokia.com/support/product-support/nokia-500-auto-navigation/application-software
http://europe.nokia.com/support/product-support/nokia-616-car-kit/car-kit-software
Go_Gadget 16-11-2011, 21:07 szkoda że Android nie bangla z tym całym sprzętem
Współpracuje z każdym systemem, ale nie ze wszystkimi telefonami :) Zależy od konkretnego przypadku. Na przykład ktoś pisał, że z Samsungami Galaxy działa poprawnie. Ja mogę powiedzieć, że z HTC na Windowsie Mobile też funkcjonuje (przynajmniej podstawowe funkcje, więcej nie wiem - sprawdzałem na aucie kumpla)
Pastoo ma rację, to nie system, tylko sprzęt musi współpracować.
Ja pisałem, że działa z Galaxy S (android) i Omnia 2 (WM6.5) w Fieście (także streaming audio stereo przez BT, choć jakościowo gorzej niż USB), więc zakładam, że w nowszych modelach może być tylko lepiej.
8M5T-19C112 działa bez problemu z androidami (htc i se x10i), przecież łączem jest najzwyklejszy bluetooth
jacekk015 10-04-2017, 09:49 Wiem, że temat bardzo stary, ale w związku z niedługim zakupem C-MAXa r.2011 przygotowuję się do tematu Bluetooth pod telefon.
Robiłem to w roczniku 2008 lift modułem 8M5T-19G488 z literą A, czyli angielski, natomiast tutaj jest ciut gorzej.
Wiem już, że kupię w rodzinie z pewnym przebiegiem i dobrym stanem C-MAXa, który nie ma modułu i gołą kierownicę.
Moduły jak sądzę to:
1) Wymieniony tutaj 8M5T-19C112 z literą A - angielski ~230zł
lub
2) Opisywany w tym wielkim wątku CS7T-14D212 - wielojęzyczny, również polski ~400zł+
Pomijając na razie wiązkę itd... muszę wyjąć schowek, żeby podejrzeć to co z kierownicą?
Wnioskuję, że kierownica do wymiany, bo brak przycisków, ale czy oprócz koła jest w okolicach kierownicy coś jeszcze do wymiany?
w ff3 moduł BT jest w konsoli środkowej, gdzieś tak za/obok gałek klimy - podejrzewam, że w cmax2 w tym samym miejscu
kierownica - czy ma teraz z tempomatem ?
jacekk015 11-04-2017, 08:32 Znalazłem coś takiego http://www.fordcat.ru/shop/1/parts/1388945
I teraz zgłupiałem czy od góry się tam dostać czy od dołu w razie czego.
83219
Muszę wydostać VIN pojazdu - będzie dużo jaśniej.
W C-max MK2 BT/VC (podobnie jak w C-max MK1...) jest nad schowkiem po stronie pasażera.
Trzeba zdemontować schowek i zajrzeć pod deskę - w miejsce jak na załączonym powyżej rysunku.
jacekk015 11-04-2017, 09:21 Ok czyli kierunek znam. Mojego MK1 to rozbieram do schowka w 20 minut.
Pytanie tylko, czy będę miał tam wiązkę... bo jak nie to będzie kiepsko, prawda?
Ogólnie muszę mieć BT bo żona to handlowiec i jak ją widziałem z telefonem w ręku jak kręci kierownicą z dzieciakiem na tylnym foteliku to mnie ciary przechodziły.
Dlatego w tym Lift'cie dołożyłem, ale tam miałem wtyczkę fabryczną i była tylko kwestia wpięcia modułu. Nawet aktywacja nie była potrzebna, choć kupiłem kabelek.
Trafiliście gdzieś może tutaj lub na jakimś rosyjskim serwerze jak ktoś rozbierał MK2 do schowka?? Usilnie próbuję znaleźć.
Tak uzupełniająco, czy dołożenie NAVI jest problematyczne?
Na alle latają wyświetlacze MFD Low po ~200zł.
Panel do wymiany wiadomo i antena GPS.
Teraz po VINie widzę, że jest 2-liniowy wyświetlacz i na bank będę chciał go wymienić.
Jest już VIN:
WF0J........
Do zdjęcia schowka masz 3 śruby w środku i dodatkowo musisz zdjąć plastik z boku deski od strony drzwi.
Dołożenie navi do radia Sony jest banalne. Wystarczy wymiana wyświetlacza, nawet nie trzeba panelu zmieniać. Ale do podstawowego to będzie na 100% brakować kabli do navi audio.
jacekk015 11-04-2017, 17:48 w ff3 moduł BT jest w konsoli środkowej, gdzieś tak za/obok gałek klimy - podejrzewam, że w cmax2 w tym samym miejscu
kierownica - czy ma teraz z tempomatem ?
Wg VINu tempomat jest.
|
|